Ми звикли, що торти являють собою солодкий десерт. Але вафельні коржі можна змащувати не тільки кремом, але і різними продуктами. Таке блюдо нагадує листкові салати.
Закусочний торт виходить ситним і красивим, тому він буде головною прикрасою святкового столу. Особливу увагу потрібно приділити вибору коржів. Вони повинні бути цілими і без неприємного запаху.
Щоб страва добре просочилося майонезом, його потрібно прибрати в холодильник на пару годин перед подачею на стіл. Для його прикраси можете скористатися готовими варіантами або проявити свою творчу фантазію.
На сьогоднішній день в інтернеті можна знайти величезну кількість рецептів такої закуски. Я зібрав найпоширеніші і смачні варіанти приготування в домашніх умовах з різними начинками.
Закусочний торт з вафельних коржів — рецепт з оселедцем і яйцем
В першу чергу розглянемо один з найбільш смачних варіантів приготування бутербродного торта. Гості першим зметуть його зі стола, і обов’язково будуть питати у вас рецепт цієї чудової закуски. Вона буде відмінною заміною листковим салатів, які вже встигли приїстися.
Інгредієнти:
- 2 оселедця;
- 5 яєць;
- 1 упаковка коржів;
- 2 морквини;
- 3 головки цибулі;
- 50 г вершкового масла;
- 150 г сиру;
- Майонез.
Приготування
Дві цибулини дрібно нарізаємо і обсмажуємо в сковороді з розігрітим рослинним маслом до золотистої скоринки. Варені яйця розрізаємо навпіл. Підготовлені інгредієнти разом з розм’якшеним вершковим маслом відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо до однорідної маси.
Щоб швидко розм’якшити вершкове масло, потрібно покласти його на тарілку, у чашку налити окріп і почекати пару хвилин. Потім склянку протираємо рушником і накриваємо їм масло. Через пару хвилин воно буде м’яким.
Наступним кроком розбираємо оселедець, нарізаємо її на невеликі шматки і кладемо в чашу блендера. Туди ж відправляємо нарізану головку цибулі. Подрібнюємо до однорідності.
Варену моркву подрібнюємо на тертці.
Тепер приступаємо до формування торта. Для цього плоске блюдо злегка змащуємо майонезом і викладаємо на нього перший вафельний корж. Зверху додаємо половину оселедцевою маси і рівномірно розподіляємо його по поверхні за допомогою силіконової лопатки.
Наступний корж злегка змащуємо майонезом і укладаємо його на торт змазаній стороною вниз. Тепер розподіляємо по поверхні половину яєчної маси.
Тепер знову змащуємо корж домашнім майонезом, викладаємо його на блюдо, а зверху розподіляємо половину натертої моркви.
Залишається тільки повторити всі шари ще раз. Потім накриваємо блюдо вафельним коржем, і прибираємо його в холодильник, як мінімум на три години. Це необхідно для того, щоб торт добре просочився.
Витягаємо закуску з холодильника, верхній корж змащуємо невеликою кількістю майонезу і посипаємо натертим сиром.
Блюдо готове і його можна подавати до столу. При бажанні ви можете його красиво оформити. Для цього підходить зелень, шматочки яєць, червона ікра, як показано на головному фото.
Закуска з готових коржів з рибними консервами
Наступний варіант приготування закусочного торта ви можете коригувати на свій розсуд. Тобто крім консервів ви можете використовувати і інші продукти для начинки. Адже на кухні експерименти тільки вітаються.
Інгредієнти:
- 1 банку рибних консервів;
- 1 баночка делікатесної ікри мойви;
- 2 моркви;
- 4 яйця;
- 150 г сиру твердих сортів;
- 300 р майонезу.
Також нам знадобляться готові вафельні коржі для торта «Наполеон».
Приготування:
- Для складання страви знадобиться плоска прямокутна тарілка. Якщо у вас немає такої посуду, то можна формувати торт прямо на столі, а потім перекласти його в тарілку;
- Перший корж промазуємо невеликою кількістю майонезу. Консерви розминаємо виделкою і перемішуємо їх з майонезом, я рекомендую використовувати домашній майонез, рецепт якого ви можете ознайомитися в наступній статті. Консерви рівномірно розподіляємо по першому вафельному коржу;
- На наступному етапі нам потрібно натерти варену моркву, додати до неї подрібнений зубчик часнику (за бажанням), невелика кількість натертого сиру і майонезу. Все перемішуємо і викладаємо на другий корж, яким накриваємо перший шар. Його також потрібно злегка промазати домашнім майонезом;
- Закуску накриваємо третім коржем, змазаним майонезом. На нього викладаємо натерті яйця, змішані з майонезом;
При бажанні ви можете змінювати черговість шарів, а також використовувати інші інгредієнти для начинки.
- Останній вафельний корж змащуємо підкопченої ікрою мойви. Закуску прибираємо в холодильник на кілька годин, щоб вона добре просочилася і стала більш м’якою;
- Після цього посипаємо блюдо натертим сиром.
Залишається тільки прикрасити блюдо перед подачею на стіл. Для цього можете скористатися різними овочами. Проявіть творчу фантазію. Приємного апетиту!
Закусочний торт з оселедцем і грибами
Якщо вам набридла оселедець під шубою, і ви готуєте її на кожне свято, то скористайтеся наступним рецептом. Здивуйте своїх гостей закускою з коржами.
Інгредієнти:
- 1 пачка вафельних коржів;
- 300 г печериць;
- 1 філе оселедця;
- 3 головки цибулі;
- 3 моркви;
- 50 г твердого сиру;
- 1 пучок зелені;
- 200 мл майонезу.
Приготування:
- Гриби промиваємо, очищаємо і нарізаємо на шматки невеликого розміру. Також подрібнюємо дві цибулини. Обсмажуємо на сковороді до готовності, поки не випарується вся рідина. За пару хвилин солимо, перчимо й перемішуємо. Потім відправляємо в окрему тарілку і залишаємо остигати;
- На наступному етапі нарізаємо одну головку цибулі і філе оселедця. Відправляємо інгредієнти в блендер і подрібнюємо до однорідності;
- Також потрібно подрібнити в блендері остиглі гриби;
- Зелень ретельно промиваємо під проточною водою і дрібно нарізаємо;
- Перший вафельний корж змащуємо ½ рибної маси. Змащуємо майонезом і посипаємо невеликою кількістю зелені;
- Накриваємо наступним коржем і викладаємо половину рибної маси, зверху наносимо майонезну сітку;
- Третій вафельний корж промазуємо майонезом, зверху натираємо варену моркву і рівномірно розподіляємо по поверхні. Зверху наносимо невеликий шар домашнього майонезу;
- Потім повторюємо шар оселедця і грибів. Накриваємо все коржем, промазуємо майонезом. По боках страву прикрашаємо зеленню, а зверху посипаємо натертим сиром.
Перед подаванням страву ставимо в холодильник мінімум на три години. Закуска виходить неймовірно смачною і соковитою, обов’язково спробуйте приготувати.
Рецепт приготування закусочного торта з морквою по-корейськи
Завдяки таким рецептом ви можете приготувати повітряне, ніжне блюдо, яке приємно здивує всіх гостей і домочадців. Тому беріть на замітку цей простий спосіб приготування закуски.
Інгредієнти:
- 6 вафельних коржів;
- 1 банку сардини;
- 200 г корейської моркви;
- 200 г твердого сиру;
- 4 яйця;
- Майонез;
- Зелень.
Приготування:
- Перший корж потрібно змастити майонезом. Потім викладаємо половину рибних консервів, попередньо розім’явши їх вилкою;
- Після цього накриваємо другим коржем, на який наносимо майонезну сітку і додаємо ½ частину корейської моркви (можете перемішати її з подрібненими волоськими горіхами), зверху посипаємо невеликою кількістю рубаної зелені;
- Третій корж також потрібно змастити майонезом. Прямо на блюдо натираємо яєчні білки на дрібній тертці, щоб торт вийшов повітряним. Зверху додаємо трохи зелені;
- Наступний вафельний корж також промазуємо домашнім майонезом і розподіляємо по поверхні решту риби;
- На п’ятий корж наносимо сітку майонезу і викладаємо залишки моркви по-корейськи, і посипаємо зеленню;
- На останній корж промазанный майонезом, твердий сир натираємо на дрібній тертці, щоб закуска вийшла дуже ніжною;
- Боки торта змащуємо майонезом, прикрашаємо зеленню;
- Зверху натираємо жовтки і додаємо кілька листочків петрушки.
Блюдо прибираємо в холодильник хоча б на годину. Потім гарну закуску можна подавати до святкового столу.
Як в домашніх умовах приготувати торт з крабовими паличками
Таке блюдо буде ефектно виглядати на святковому столі. Вам не потрібно володіти кулінарним досвідом, щоб зробити таку закуску, адже процес приготування неймовірно простий.
Інгредієнти:
- 1 упаковка коржів;
- 1 упаковка крабових паличок;
- 1 банка сардин в маслі;
- 25 г петрушки;
- 25 г кропу;
- 80 р зеленого цибулі
- 200 г плавленого сирка;
- 3 зубчики часнику;
- Сіль;
- Майонез.
Приготування:
- Дрібно нарізаємо крабові палички;
- Кріп, петрушку і зелений лук попередньо промиваємо холодною водою, і нарізаємо;
- Часник очищаємо і подрібнюємо його на дрібній тертці;
- Плавлений сирок потрібно заздалегідь прибрати в морозильну камеру. Це необхідно для того, щоб під час подрібнення він не прилипав до тертці. Змішуємо його з часником і невеликою кількістю майонезу;
- На корж наносимо невеликий шар майонезу і викладаємо рибні консерви, які заздалегідь потрібно розім’яти виделкою;
- Накриваємо другим коржем і наносимо сирну суміш;
- Викладаємо наступний вафельний корж, промазуємо його домашнім майонезом і посипаємо кропом з петрушкою;
- Додаємо 4-ий корж, який не забуваємо змастити майонезом. Додаємо нарізані крабові палички;
- Наступний корж і боки торта промазуємо майонезом і посипаємо блюдо зеленою цибулею;
- По боках прикрашаємо огірковим кружечками, а зверху додаємо трояндочки з помідорів. Зробити це дуже просто. Для цього з томату знімаємо тонку шкірку, так як ми очищаємо картоплю. Потім скручуємо стрічку і отримуємо квітка.
Ви можете попередньо поставити закуску в холодильник, щоб вона просочилася. Але деяким людям подобається хрустке блюдо, тому самі визначайте, в якому вигляді будете подавати.
Закусочний торт з вафельних коржів з куркою і грибами
Якщо вам потрібно організувати святковий стіл, то обов’язково приготуйте яскраве і барвисте блюдо, яке оцінять всі гості після першої ложки. Тільки подивіться, яка краса виходить.
Інгредієнти:
- 300 г грибів;
- 300 г філе курки;
- 7 коржів;
- 50 г майонезу.
Для оформлення:
- 150 г майонезу;
- Петрушка;
- 30 г твердого сиру;
- 1 гранат.
Приготування:
- Гриби попередньо обсмажуємо в сковороді, до повного випаровування вологи. Потім перемішуємо їх з невеликою кількістю майонезу і подрібнюємо в чаші блендера, щоб у нас вийшов паштет;
- Курку заздалегідь потрібно обсмажити з додаванням перцю, солі і ріпчастої цибулі. Коли філе охолоне, змішуємо його з майонезом і також подрібнюємо блендером до пюреподібної маси;
- Дно форми злегка змащуємо майонезом. Викладаємо вафельний корж і наносимо 1/3 курячого паштету;
- Накриваємо наступним коржем і злегка притискаємо його. Рівномірно розподіляємо 1/3 грибного паштету;
- Повторюємо шари, поки не закінчаться інгредієнти. Накриваємо останнім коржем, а потім промазуємо блюдо майонезом зверху і з боків. Прибираємо в холодильник буквально на півгодини;
- Тепер приступаємо до оформлення закуски. Для цього в центр встановлюємо кільце невеликого діаметру і викладаємо зерна граната. Після чого, робимо обідок з майонезу. Також викладаємо на поверхню листочки петрушки, а по самому краю торта наносимо крапельки майонезу, на які фіксуємо залишки зерен граната.
Таке красиве блюдо буде в центрі уваги на святковому столі. Гості будуть питати у вас рецепт, тому заздалегідь запишіть його.
Закуска з готових коржів з фаршем
Якщо ви хочете приготувати ситне блюдо, то скористайтеся наступним рецептом. Такий торт насичує на тривалий час, тому особливо подобається чоловікам. Процес приготування дивіться у відеоролику:
Такі закусочні торти можна готувати на будь-яке свято, чи коли хочете побалувати своїх близьких і гостей. На кухні доречно експериментувати, тому не бійтеся змінювати склад начинок.