Салати без майонезу на святковий стіл

Практично на будь-якому святковому столі переважають салати. Найпопулярнішою заправкою для закусок є майонез, який можна зробити в домашніх умовах за кілька хвилин.

Але деякі люди не вживають цей продукт з певних причин: дієта, наявність захворювань. А іншим просто не подобається його смак. Однак можна приготувати салати без майонезу. Ви без праці зможете самостійно зробити соуси для заправки.

Якщо ви не хочете побачити на вагах зайві кілограми після свята, або стежте за своїм здоров’ям, то я пропоную скористатися простими рецептами салатів без використання майонезу. При цьому страви виходять смачними і апетитними.

М’ясний салат з яловичиною без майонезу на святковий стіл

Якщо ви не хочете готувати важкі страви, то скористайтеся рецептом приготування чудового блюда, який насичує на тривалий час. При цьому він легко засвоюється.

Інгредієнти:

  • 300 г яловичини;
  • 2 помідори;
  • 2 болгарських перцю;
  • 1 головка салатного лука;
  • Петрушка;
  • Листя салату;
  • 1 ч. л бальзамічного оцту;
  • 0,5 ч. л цукрового піску;
  • 3 ст. л соєвого соусу;
  • 3 ст. л соняшникової олії;
  • Чорний мелений перець;
  • Кунжутне насіння за бажанням.

Приготування:

 

  • М’ясо нарізаємо на тонкі смужки, заливаємо 1 ст. л соєвого соусу, солимо, перчимо й перемішуємо руками. Залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин;
  • Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо плодоніжки й нарізаємо тонкими скибочками. Щоб салат вийшов яскравим, використовуйте плоди різних кольорів;
  • У перцю вирізаємо перегородки, виймаємо насіння і ріжемо соломкою;
  • Червоний цибулю нарізаємо на тонкі півкільця;
  • У сковороді розігріваємо одну ложку олії і обсмажуємо м’ясо протягом 10-15 хвилин, періодично помішуючи;
  • Тим часом приготуємо соус. Для цього змішуємо 2 ст. л олії, соєвий соус, цукор і бальзамічний оцет. Можете додати спеції;
  • Листя салату рвемо на невеликі шматки і викладаємо на тарілку;
  • Додаємо підготовлені овочі;
  • Зверху викладаємо м’ясо. Перемішуємо при бажанні;
  • Посипаємо подрібненою петрушкою і кунжутним насінням;
  • Блюдо, поливаємо соусом.

 

Ситна закуска особливо сподобається чоловікам. Приємного апетиту!

Легкий і шалено смачний салат без майонезу з капусти

Соковитий і яскравий салат з невеликою кількістю калорій урізноманітнити новорічне меню. Незважаючи на простоту приготування, страва виходить смачним, а також корисним.

Інгредієнти:

  • 350 г пекінської капусти;
  • 150 г консервованого горошку;
  • 200 г крабових паличок;
  • 1 головка червоної цибулі;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 ч. л французької гірчиці;
  • 3 ст. л йогурту;
  • Чорний мелений перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Крабові палички розморожуємо природним способом. Нарізаємо на шматочки довільної форми і перекладаємо в глибоку тарілку;
  • У болгарського перцю вирізаємо плодоніжку, видаляємо насіння з перегородками і ріжемо соломкою. Відправляємо до паличок;
  • Китайську капусту промиваємо і поділяємо на аркуші. Відрізаємо тверду частину, вона нам не знадобиться. Ріжемо на невеликі шматочки. Додаємо в салат;
  • Ріпчасту салат цибулю ріжемо півкільцями. Якщо використовуєте звичайний білий овоч, то його краще замаринувати або залити окропом, щоб позбутися гіркоти;
  • До продуктів додаємо зелений горошок;
  • В окремій мисці змішуємо йогурт без смакових добавок з гірчицею, сіллю і перцем;
  • Блюдо заправляємо соусом і ретельно перемішуємо.

 

Соковита і свіжа закуска готова до подачі на святковий стіл. Приємного апетиту!

Простий рецепт корисного салату з кальмарів

Морепродукти містять поживні речовини і вітаміни, необхідні організму. З них готують смачну закуску без майонезу для святкового столу або звичайного перекусу.

Інгредієнти:

  • 2 тушки кальмарів;
  • 1 головка салатного лука;
  • 1 солодкий перець;
  • 5 помідорів черрі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 40 г маслин;
  • Листя салату;
  • Петрушка;
  • 35 мл соку лимона;
  • 30 мл оливкової олії;
  • 1 ч. л сушеного базиліка;
  • Чорний мелений перець;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Кальмари розморожуємо і промиваємо під проточною водою. Очищаємо від плівок і витягаємо хребет. Відправляємо в киплячу підсолену воду, і через пару хвилин перекладаємо на тарілку, залишаємо остигати. Потім тушки ріжемо півкільцями;
  • У миску з оливковою олією натираємо часник, додаємо сік лимона, базилік, рубану петрушку і перемішуємо;
  • Солодкий перець, цибулю і маслини нарізаємо півкільцями, а помідори черрі кружечками;
  • Підготовлені продукти відправляємо в миску з соусом, перчимо і солимо за смаком, після чого перемішуємо;
  • На красивій тарілці розкладаємо листя салату, потім викладаємо салат.

 

Апетитне і соковите блюдо з чудовим смаком можна подавати до столу.

Оригінальний салат з креветками без майонезу на святковий стіл

Якщо ви хочете здивувати своїх гостей і близьких людей стравою з незабутнім смаком, то пропоную вам скористатися цим простим рецептом приготування апетитною закуски.

Інгредієнти:

  • 500 г креветок;
  • 2 огірка;
  • 2 помідори;
  • 1 авокадо;
  • ½ Цибулини;
  • ½ Болгарського перцю;
  • 2 зубчики часнику;
  • Петрушка;
  • Мелений перець;
  • Сіль;
  • Оливкова олія;
  • 30 г вершкового масла.

Приготування:

 

  • Креветки розморожуємо і трохи підсолюємо;
  • На сковороді розтоплюємо вершкове масло, додаємо подрібнений часник і викладаємо креветки. Злегка обсмажуємо з усіх боків. Потім перекладаємо в миску і скроплюємо лимонним соком. Залишаємо остигати;
  • Огірки без шкірки, помідори, авокадо і солодкий перець ріжемо кубиками;
  • Очищаємо остиглі креветки. Кілька штук залишаємо для прикраси, а решта розрізаємо навпіл;
  • Підготовлені продукти відправляємо в миску, додаємо рубану петрушку, підсолюємо і перчимо за смаком. Заправляємо оливковою олією і невеликою кількістю лимонного соку. Все добре перемішуємо.

 

Свіжу і неймовірно смачну закуску викладаємо на красиве блюдо і прикрашаємо цілими креветками.

Смачний салат з куркою

Якщо ви стежите за своєю фігурою і підтримуєте оптимальний вагу, то вам сподобається рецепт корисної закуски без додавання майонезу. Блюдо виходить нежирним і низькокалорійним.

Інгредієнти:

  • 250 г філе курки;
  • 1 яблуко;
  • 2 огірка;
  • Петрушка і зелений лук;
  • 3 яйця;
  • Листя салату;
  • Мелений перець;
  • Сіль;
  • 300 г йогурту;
  • 2 ч. л соку лимона.

Приготування:

 

  • Заздалегідь відварюємо курку в підсоленій воді. Закладаємо філе в киплячу воду і охолодити в бульйоні. Потім ділимо на дрібні волокна;
  • Яйця варимо круто. Для салату нам знадобляться тільки білки, які нарізаємо на тонкі смужки;
  • Кисло-солодке яблуко і огірки ріжемо соломкою;
  • Зелень промиваємо і подрібнюємо;
  • Всі інгредієнти перекладаємо в миску, солимо і перчимо за смаком;
  • Заправляємо нежирним йогуртом і перемішуємо.

 

Закуску викладаємо на тарілку з листям салату. Приємного апетиту!

Овочевий салат з пекінської капустою без майонезу і сметани

Завдяки таким рецептом можна зробити легке, яскраве і смачне блюдо, багате вітамінами. Закуска сподобається людям, які люблять гострі салати.

Інгредієнти:

  • 500 г пекінської капусти;
  • ½ Солодкого перцю;
  • 1 морквина;
  • 1 огірок;
  • ½ Гострого перчика;
  • 1 ч. л солі;
  • 1 ст. л цукрового піску;
  • 3 ст. л 9% оцту;
  • 2 ст. л соєвого соусу;
  • 60 мл соняшникової олії;
  • 3 зубчики часнику;
  • Приправа для корейської моркви.

Приготування:

 

  • Китайську капусту перекладаємо в миску, заливаємо водою кімнатної температури і додаємо 1 ч. л солі. Залишаємо на 30 хвилин;
  • Тим часом нарізаємо необхідні овочі. Тільки моркву натираємо на тертці для корейських овочів;
  • Наступним кроком злегка віджимаємо капусту ріжемо на шматочки довільної форми;
  • Підготовлені овочі перекладаємо в глибоку миску, додаємо 1 ст. л спецій для моркви по-корейськи. Ви можете використовувати іншу приправу;
  • Відправляємо в салат цукор, часник, пропущений через прес;
  • Вливаємо соєвий соус, оцет і рослинне масло, розігрітий на плиті. Все ретельно перемішуємо.

 

Перед подачею посипаємо блюдо кунжутним насінням при бажанні. Вітамінізований салат подаємо до столу.

Святковий салат з печінки тріски

Смачну закуску до святкового столу можна приготувати без використання майонезу. При цьому страва виходить ніжним і неймовірно смачним. Беріть на замітку простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 2 банки печінки тріски;
  • 2 моркви;
  • 3 яйця;
  • 1 зубчик часнику;
  • 50 г сиру;
  • 1 ч. л гірчиці;
  • Зелену цибулю.

Приготування:

 

  • З банок з печінкою зливаємо масло, додаємо до нього подрібнений часник і гірчицю. Ретельно перемішуємо;
  • Заздалегідь відварюємо яйця і моркву;
  • Печінка розминаємо виделкою і рівномірно розподіляємо по плоскій тарілці;
  • Посипаємо рубаним зеленим луком;
  • Наступним шаром викладаємо терту моркву і поливаємо, приготованим соусом;
  • Додаємо в салат терті білки і поливаємо заправкою;
  • Посипаємо тертим сиром і змащуємо невеликою кількістю соусу;
  • Фінішним шаром розподіляємо по страві терті жовтки.
Цікаве:  Пиріжки без тіста, так смачно, що відірватися неможливо

 

Проста, але смачна закуска готова до подачі на стіл. Приємного апетиту!

Цікавий рецепт салату з кальмарів і креветок без майонезу

Пропоную вам приготувати до свята чудову закуску, в якій поєднуються всі продукти. А соус надає страві легкий і збалансований смак.

Інгредієнти:

  • 200 г кальмарів;
  • 150 г очищених креветок;
  • 10 помідорів черрі;
  • 16 маслин;
  • 2 зубчики часнику;
  • Петрушка;
  • 1 ч. л цукрового піску;
  • 4 ст. л соєвого соусу;
  • 1 ст. л соку лимона;
  • 5 ст. л соняшникової олії.

Приготування:

 

  • Спочатку займемося соусом, так як йому потрібно трохи настоятися. Для цього часник дрібно кришимо і подрібнюємо петрушку. Посипаємо їх цукром і перетираємо в пасту;
  • Приготовану суміш відправляємо в склянку, вливаємо лимонний сік, соєвий соус і рослинне масло. Перемішуємо і ставимо в холодильник;
  • Креветки відварюємо протягом 3 хвилин, а кальмари – 1 хвилину;
  • Помідори черрі ріжемо на четвертинки;
  • Кальмари ріжемо кільцями;
  • Очищаємо креветки;
  • На плоске блюдо в центр встановлюємо склянку, навколо якого викладаємо листя салату;
  • Зверху додаємо морепродукти;
  • Прикрашаємо помідорами і оливками;
  • Прибираємо склянку і ставимо соусницю з приготованою сумішшю.

 

Блюдо заправляємо безпосередньо перед подачею або вживанням. Приємного апетиту!

Пісний салат без майонезу на святковий стіл

Якщо ви чекаєте гостей на свято, то потрібно враховувати, що у гостей можуть бути різні уподобання в їжі. Пропоную вам урізноманітнити меню і зробити закуску без майонезу.

Інгредієнти:

  • 300 г консервованої квасолі;
  • 300 г солодкої кукурудзи;
  • 2 маринованих огірка;
  • 2 болгарських перцю;
  • 2 зубчики часнику;
  • Петрушка;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 4 ст. л оливкової олії;
  • Харчова сіль.

Приготування:

 

  • Солодкий перець промиваємо під струменем холодної води. Розрізаємо навпіл, вирізаємо плодоніжку з перегородками і виймаємо насіння. Нарізаємо на кубики невеликого розміру;
  • Огірки ріжемо на шматочки довільної форми;
  • На наступному етапі подрібнюємо промиту зелень і зубчики часнику;
  • Волоські горіхи подрібнюємо качалкою, ножем або в блендері;
  • Підготовлені продукти перекладаємо в глибоку миску, підсолюємо і поливаємо оливковою олією. Ретельно перемішуємо.

 

Корисна і смачна закуска готова. Гості будуть в захваті від простої страви. Приємного апетиту!

Новий рецепт салат з ананасами

Пропоную вам ще один варіант смачного страви без майонезу. До складу входять продукти, які доповнюють смак один одного. Тому він сподобається близьким людям і гостям.

Інгредієнти:

  • 1 банку консервованого ананаса;
  • 400 г відвареного філе курки;
  • 120 г сиру твердих сортів;
  • 4 яйця;
  • 1 зубчик часнику;
  • Спеції та сіль;
  • Зелень;
  • 120 г сметани.

Приготування:

 

  • М’ясо курки ріжемо на кубики невеликого розміру і перекладаємо в тарілку;
  • Додаємо нарізані консервовані ананаси;
  • Варені яйця подрібнюємо і додаємо в салат;
  • Посипаємо тертим сиром і перемішуємо;
  • Сметану змішуємо з часником, який пропускаємо через прес, і сіллю.
  • Заправляємо блюдо і розмішуємо.

 

Прикрашаємо закуску рубаною зеленню. Приємного апетиту!

Покрокове приготування салату без майонезу «Пальчики оближеш»

Надзвичайно смачний салат можна приготувати в домашніх умовах. Для цього знадобиться трохи часу, тож рецепт може виручити, коли несподівано прийшли гості.

Інгредієнти:

  • 300 г печериць;
  • 1 головка червоної цибулі;
  • 1 солодкий перець;
  • 3 зубчики часнику;
  • Кріп і петрушка;
  • 1 ст. л лимонного соку;
  • 1 ч. л цукрового піску;
  • 5 ст. л соняшникової олії;
  • Мелений перець і сіль за вподобанням.

Приготування:

 

  • Гриби чистимо, промиваємо й обсушуємо. Великі печериці ріжемо навпіл або на кілька частин. Обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом протягом 10-15 хвилин, періодично помішуючи;
  • Болгарський перець очищаємо від насіння і ріжемо соломкою;
  • Салатний цибулю нарізаємо на півкільця;
  • Подрібнюємо зелень;
  • Підготовлені інгредієнти перекладаємо в миску і додаємо тертий часник;
  • Перчимо і солимо за смаком;
  • Заправляємо лимонним соком і рослинним маслом, після чого перемішуємо.

 

Найпростіша закуска швидкого приготування готова до вживання. Приємного апетиту!

Літній салат овочевий

З сезонних овочів можна приготувати свіжу духмяну закуску. Щоб вона вийшла легкою, ми не будемо додавати майонез, а зробимо чудову заправку.

Інгредієнти:

  • 4 помідора;
  • 4 огірки;
  • 2 болгарських перцю;
  • Зелень;
  • 50 г бринзи;
  • 3 ст. л кунжутного масла;
  • Сіль;
  • 2 ст. л лимонного соку;
  • 1 ст. л кунжутного насіння.

Приготування:

 

  • Обов’язково промиваємо всі необхідні продукти;
  • Всі овочі нарізаємо на шматочки невеликого розміру і відправляємо в глибоку миску;
  • Зелень також промиваємо під проточною водою, подрібнюємо і додаємо в салат;
  • Сир ріжемо на кубики і відправляємо в тарілку з іншими продуктами;
  • В окремій ємності змішуємо масло, насіння і лимонний сік;
  • Заправляємо блюдо і перемішуємо.

 

Закуска виходить свіжої, смачної і неймовірно корисною. Тому беріть на замітку цей рецепт.

Смачний салат на Новий рік без майонезу

Завдяки таким рецептом ви можете приготувати чудову закуску на новорічний стіл. Це шикарне блюдо без додавання майонезу з неймовірним смаком і ароматом. Гості зметуть салат за лічені хвилини.

Інгредієнти:

  • 30 г червоної цибулі;
  • 100 г огірка;
  • 100 г солодкого перцю;
  • 1 авокадо;
  • 200 г малосольною червоної риби;
  • Листя салату;
  • 10 г кунжутного насіння;
  • Щіпка цукру і солі;
  • ¼ Ч. л яблучного оцту.

Для соусу:

  • 1 ст. л діжонської гірчиці;
  • 2 ст. л соняшникової олії;
  • 4 ст. л соєвого соусу;
  • 1 ч. л натурального меду.

Приготування:

 

  • Цибулю ріжемо на півкільця і перекладаємо в миску. Додаємо цукор з сіллю і яблучний оцет. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на 10-15 хвилин;
  • Тим часом огірок, болгарський перець нарізаємо соломкою;
  • Подрібнюємо зелень і листя салату;
  • Підготовлені продукти і мариновану цибулю кладемо в глибоку миску;
  • В окремій ємності змішуємо інгредієнти, необхідні для соусу;
  • Заправляємо Салат 1/3 частини соусу і перемішуємо;
  • Закуску викладаємо на тарілку, зверху додаємо шматочки риби і авокадо. Виливаємо решту заправки;
  • Кунжутне насіння злегка обсмажуємо на сухій сковороді і посипаємо блюдо.

 

Салат готується безпосередньо перед вживанням. Цей рецепт дозволяє урізноманітнити новорічне меню.

Простий салат без майонезу і клопоту

Пропоную вам ще один простий рецепт приготування закуски. Незважаючи на свою простоту, страва володіє чудовим смаком. Його можна готувати в звичайні дні і до свята.

Інгредієнти:

  • 200 г свіжих огірків;
  • ½ Головки цибулі;
  • 150 г червоної риби;
  • 100 г маринованих огірочків;
  • 4 яйця;
  • Щіпка цукру і солі;
  • 4 ст. л соняшникової олії;
  • 1 ст. л яблучного оцту;
  • 1 ч. л насіння кунжуту;
  • 1 ч. л гірчиці;
  • Зелену цибулю.

Приготування:

 

  • Салатний цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Додаємо до нього сіль з цукром і оцет. Перемішуємо і залишаємо маринуватися на кілька хвилин;
  • Тим часом в миску розбиваємо по одному яйця, підсолюємо і злегка збиваємо. Смажимо 4 млинці на сковороді, яку змащуємо рослинним маслом. Залишаємо остигати;
  • Слабосолену рибу ріжемо тонкими смужками;
  • Очищений свіжий і маринований огірок нарізаємо соломкою;
  • Млинці скручуємо в рулет і нарізаємо смужками;
  • Всі продукти з маринованою цибулею перекладаємо в миску;
  • В окремій ємності змішуємо олію, підсушений кунжут і гірчицю;
  • Заправляємо салат соусом;
  • За бажанням додаємо рубаний зелений лук і перемішуємо.

 

Закуска з насиченим і яскравим смаком готова. Приємного апетиту!

Тепер ви можете готувати салати без майонезу. При цьому вони виходять неймовірно смачними. А приготування настільки простий, що навіть недосвідчені господині впораються з цим процесом.