Залишилося кілька днів до світлого свята. Особливо його чекають віруючі люди, які дотримувалися посту. Вони тривалий час обмежували себе в харчуванні, тому хочуть швидше скуштувати смаколики, які будуть ви достаток на святковому столі.
Господині вже починають шукати свої записки з рецептами або шукають нові способи приготування великодніх страв. Одним з найбільш популярних варіантів є паска з сиру. Щоб її зробити не потрібно багато часу і сил.
Існує величезна кількість рецептів приготування такої страви в домашніх умовах. Я пропоную вам розглянути кілька класичних варіантів. Вибирайте з урахуванням своїх переваг або скористайтеся всіма методами швидкого приготування.
Отже, приступаємо до огляду.
Паска з сиру — класичний покроковий рецепт приготування в духовці
Зазвичай, великодній десерт готують без випічки. Але якщо ви хочете спробувати щось нове, то скористайтеся простим рецептом приготування в духовій шафі. Можливо, саме такий варіант вам найбільше сподобається.
Інгредієнти:
- 500 г сиру;
- 3 яйця;
- 100 г сметани;
- 80 г вершкового масла;
- 100 г цукрового піску;
- 1 ст. л крохмалю;
- 10 г ванільного цукру;
- 50 г цукатів;
- 50 г родзинок.
Приготування:
- У глибоку миску перекладаємо жирний сир, додаємо крохмаль, ванільний цукор, сметану, а також олію, яка доводимо до кімнатної температури;
- Доводимо суміш до однорідного стану за допомогою заглибного блендера. Якщо у вас немає такої кухонної техніки, то суміш перетираємо через сито;
- В іншу тарілку кладемо яйця з цукровим піском і ретельно збиваємо міксером;
- Тепер змішуємо сирну і яєчну масу;
- Додаємо промитий ізюм з цукатами і акуратно перемішуємо ложкою;
- Щоб десерт вийшов рівним, без тріщин, готувати його краще на водяній бані. Для цього роз’ємну форму застеляємо пергаментним папером, а зовні обертаємо харчовою фольгою;
- У форму викладаємо підготовлену суміш і рівномірно розподіляємо;
- Ставимо на глибоке деко і вливаємо в нього воду до середини форми;
- Відправляємо в духовку, яку заздалегідь нагріваємо до 160 градусів. Готуємо приблизно 1,5 години. Щоб перевірити готовність, протикаємо великдень дерев’яною зубочисткою, якщо вона суха, то можна витягувати десерт.
Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо наше блюдо на кілька хвилин. Потім акуратно виймаємо форму, і прикрашаємо на свій розсуд. Приємного апетиту!
Як в домашніх умовах зробити великдень з сиру зі згущеним молоком
Якщо ви хочете приготувати ніжне і неймовірно смачна страва до Великодня, то спробуйте скористатися одним з найшвидших способів. Готується такий десерт дуже просто, тому у вас не виникне складнощів.
Інгредієнти:
- 1 кг жирного сиру;
- 200 г сметани;
- 400 р згущеного молока;
- 200 г вершкового масла;
- 1 пакет ванільного цукру;
- 50 г родзинок;
- 50 г цукатів;
- Цукровий пісок за вподобанням.
Приготування:
- Сир двічі пропустити через м’ясорубку або перетерти через сито, але швидше й ефективніше скористатися блендером;
- До сиру додаємо всі інші інгредієнти окрім цукатів і родзинок. Ретельно перебиваємо заглибним блендером;
- В однорідну масу додаємо цукати з родзинками, гарненько перемішуємо силіконової лопаткою;
- Для приготування паски можна скористатися рознімної або будь-якою іншою формою. Відмінно підходить квітковий горщик з дірочками. Ставимо його в ємність і застеляємо марлю, складену в два шари;
- Заповнюємо сирною сумішшю і акуратно розрівнюємо;
- Накриваємо краями марлі, зверху ставимо вантаж і прибираємо в холодильник на цілу ніч.
На наступний день перевертаємо форму і знімаємо марлю. Прикрашаємо страву за своїм бажанням і ставимо на стіл.
Швидкий і простий рецепт сирної паски без випікання (варіння)
Пропоную вам один з найбільш легких способів приготування великоднього страви. Нам знадобляться прості продукти, які можна придбати в будь-якому продуктовому магазині.
Інгредієнти:
- 500 г 9% сиру;
- 1 банку згущеного молока;
- 100 г вершкового масла;
- Ванільний цукор;
- Родзинки і цукати.
Приготування:
- У глибоку ємність відправляємо сир, згущене молоко, розм’якшене вершкове масло, а також ванільний цукор;
- Перебиваємо заглибним блендером до утворення однорідної суміші без грудок;
- Додаємо родзинки, який заздалегідь промиваємо і замочуємо на кілька хвилин в окропі, а також цукати. Акуратно розмішуємо лопаткою;
- Пасочницу ставимо в миску в перевернутому стані. Накриваємо марлею і розподіляємо її, щоб не було складок, і малюнок добре позначилася на сирі;
- Викладаємо підготовлену масу, підверніть краї марлі і зверху ставимо гніт.
Залишаємо на одну годину при кімнатній температурі, а потім на ніч прибираємо в холодильник. Вранці акуратно знімаємо формочку. Залишається тільки декорувати десерт з урахуванням своїх побажань і переваг.
Класична і дієтична паска з сиру без яєць в домашніх умовах
Якщо ви стежите за своєю фігурою, але не можете відмовити собі в пасхального частування, то спробуйте приготувати дієтичний варіант смачного десерту. У ньому міститься менше калорій, ніж у традиційній великодня.
Інгредієнти:
- 500 г 5% сиру;
- 200 г сметани (10-15%);
- 50 г цукрового піску;
- 50 г вершкового масла;
- 30 г кокосової стружки;
- 30 г волоських горіхів;
- 50 г сухофруктів.
Приготування:
- Сир перебиваємо блендером або перетираємо через дрібне сито, щоб маса вийшла ніжною і однорідної;
- В окремій мисці змішуємо сметану, цукор і кокосову стружку за бажанням;
- Сметанную суміш кладемо в ємність з сиром разом з розм’якшеним вершковим малому. Знову використовуємо занурювальний блендер і доводимо до однорідності;
- Додаємо сухофрукти і подрібнені волоські горіхи. Ретельно перемішуємо ложкою або лопаткою;
- У спеціальну форму викладаємо вологу марлю, і наповнюємо її сирною масою. Накриваємо залишками марлі, зверху ставимо гніт і прибираємо в холодильник на кілька годин.
Вранці страва повністю готове. Залишається тільки зняти форму і подати до столу. Відмінний варіант для прихильників правильного харчування.
Поживна цінність (100 г):
- Білки: 11,68;
- Жири: 15,3;
- Вуглеводи: 10,4;
- Калорійність: 225,67.
Приємного апетиту!
Австралійський рецепт сирної паски без випічки з желатином
Ще один швидкий спосіб приготування святкового десерту. Ви не пошкодуєте, якщо скористайтеся цим рецептом, так як страва виходить неймовірно смачним, красивим і ніжним.
Інгредієнти:
- 600 г сиру;
- 50 г вершкового масла;
- 30 мл вершків;
- 125 р сметани;
- 20 г желатину;
- 1 склянка цукрової пудри;
- Харчова сіль;
- Ванільний цукор;
- Цукати.
Приготування:
- Желатин висипаємо в миску, заливаємо водою і залишаємо набухати на кілька хвилин. При бажанні можете використовувати агар-агар;
- Сир перебиваємо блендером або двічі пропускаємо через м’ясорубку. Але щоб маса вийшла ніжною, краще всього перетерти її через дрібне сито;
- До сиру додаємо сметану, цукрову пудру, розм’якшене вершкове масло, щіпку солі і вершки. Розмішуємо кухонним міксером або віночком;
- З ванільного цукру робимо пудру. Для цього подрібнюємо його в кавомолці і відправляємо в масу. Гарненько перемішуємо;
- Набряклий желатин розтоплюємо на плиті або в мікрохвильовій печі. Висипаємо в сирну масу і ще раз розмішуємо;
- Наступним кроком додаємо цукати. Також можна використовувати горіхи, нарізаний банан або інші наповнювачі;
- Пасочницу ставимо на тарілку у перевернутому стані. У форму викладаємо вологу марлю, складену в два шари і наповнюємо підготовленою сумішшю. Якщо ви використовуєте силіконові форми для приготування пасхи, то марля не знадобиться;
- Тепер накриваємо форму краями марлі, зверху ставимо вантаж. Прибираємо в холодильник. Достатньо однієї години.
Цей варіант відмінно підходить для тих випадків, коли ви не встигли приготувати великодній десерт з-за браку часу.
Покроковий рецепт класичної вареної великодня з сиру
Є ще один традиційний варіант приготування святкової страви. Він відрізняється тим, що нам доведеться варити підготовлену сирну суміш. В результаті чого, десерт виходить ніжним і нагадує морозиво.
Інгредієнти:
- 700 г сиру;
- 150 г вершкового масла;
- 150 р сметани;
- 200 г цукрового піску;
- 150 г родзинок;
- Горіхи;
- 10 г ванільного цукру;
- 3 яйця;
- Цедра апельсина.
Приготування:
- У каструлю з товстим дном викладаємо жирний домашній сир, додаємо ванільний цукор, сметану, цукровий пісок, а також розбиваємо яйця. Перебиваємо заглибним блендером до однорідності;
- У масу відправляємо цедру одного апельсина, розм’якшене масло і акуратно розмішуємо;
- Каструлю ставимо на слабкий вогонь. Постійно перемішуючи, доводимо до гарячого стану, не чекаючи закипання;
- Знімаємо з плити і охолодити до кімнатної температури. Щоб прискорити процес каструлю можна поставити у таз з холодною водою;
- Тепер додаємо додаткові інгредієнти, які вам більше подобаються: родзинки, горіхи, цукати, сухофрукти;
- Форму застеляємо марлю, складену в декілька шарів. Викладаємо підготовлену суміш, накриваємо марлею і зверху ставимо гніт.
Відправляємо в холодильник, мінімум на цілу ніч. Потім акуратно витягаємо десерт з форми і прикрашаємо на свій розсуд. Приємного апетиту!
Відео рецепт класичної великодня з сиру
Якщо ви краще запам’ятовуєте процес приготування, подивившись ролик, то пропоную вам ознайомитися ще з одним чудовим варіантом. Блюдо виходить смачним, ніжним і ароматним. Такий десерт може зберігатися тривалий час, тому господині можуть сміливо готувати його заздалегідь, щоб залишився час на інші передсвяткові справи.
Сподіваюся, ця стаття допоможе вам підготуватися до світлого свята Пасха. При бажанні можете коректувати рецепти, враховуючи наявність певних продуктів, побажання та можливості.