Сучасні виробники пропонують величезний асортимент паштетів з різних інгредієнтів. Але до їх складу входять консерванти, які збільшують термін зберігання.
Якщо ви хочете самостійно приготувати такий продукт в домашніх умовах, то будете впевнені, що він складається з натуральних і якісних інгредієнтів.
Розглянемо кілька варіантів з курячої печінки. Паштет виходить ніжним і смачним. З нього роблять бутерброди, використовують в якості начинок для тарталеток і випічки, а також подають у вигляді холодної закуски. Тому він буде незамінним на святковому столі.
Зберігати паштет рекомендується в скляній тарі не більше 5 днів в холодильнику.
Готується страва неймовірно просто, і нам не знадобиться багато часу. Розглянемо кілька простих рецептів з покроковими етапами.
Смачний паштет з курячої печінки в домашніх умовах з морквою, цибулею і яйцем
Ніжний печінковий паштет можна зробити самостійно. При цьому не потрібно спеціальних навичок і досвіду. Тому будь-яка господиня приготує таку закуску з доступних продуктів, які практично завжди є в холодильнику.
Інгредієнти:
- 1 кг курячої печінки;
- 2 головки цибулі;
- 1 морква;
- 100 г вершкового масла;
- 4 яйця;
- Мелений чорний перець;
- Харчова сіль.
Приготування:
- У сковороду з рослинним маслом відправляємо нарізану печінку, додаємо сіль і перець. Перемішуємо і готуємо під закритою кришкою. Обов’язково залишаємо трохи рідини, щоб він не вийшов сухим. Якщо хочете приготувати дієтичний варіант, то продукт краще відварити;
- Подрібнену моркву з цибулею обсмажуємо в олії, якого не треба жаліти. Для ПП овочі можете приготувати на пару;
- Яйця відварюємо круто. В ідеалі до складу входять тільки жовтки, але завдяки білкам, паштет виходить більш ніжним;
- Всі підготовлені інгредієнти з рослинним маслом перемелюємо до однорідної маси блендером або в кухонному комбайні. Якщо у вас немає такого обладнання, то скористайтеся м’ясорубкою або теркою, тільки в цьому випадку доведеться витратити більше часу.
Закуску перекладаємо в скляну банку, і після охолодження прибираємо в холодильник на зберігання.
Покроковий рецепт приготування паштету з курячої печінки з грибами
Вдома можна скористатися ще одним варіантом приготування. До складу закуски будуть входити гриби. Таке блюдо буде відмінним доповненням до святкового столу або до вечері.
Інгредієнти:
- 900 г курячої печінки;
- 200 г печериць;
- 5 головок цибулі;
- 100 г вершкового масла;
- 3 зубчики часнику;
- 1 морква;
- 1 ч. л цукрового піску;
- 50 мл соняшникової олії;
- 6 ст. л соєвого соусу;
- Перець і сіль за смаком.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю очищаємо і дрібно нарізаємо;
- Моркву з часником ріжемо соломкою;
- Також дрібно нарізаємо гриби;
- У сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Додаємо цукру і готуємо близько 5 хвилин. Потім вливаємо соєвий соус, і коли він випарується, додаємо часник і готуємо до м’якості. Перекладаємо в каструлю;
- На сильному вогні обсмажуємо печериці до золотистого кольору. При бажанні додаємо приправи. Відправляємо в іншу ємність;
- На максимальному вогні добре обсмажуємо моркву, вливаємо соєвий соус і перекладаємо в каструлю;
- У печінці видаляємо прожилки і жовчні міхури, які іноді зустрічаються. Готуємо до тих пір, поки в розрізі не з’явиться прозорий сік. Додаємо трохи вершкового масла і залишаємо остигати;
- Потім курячий продукт разом з 70 р масла відправляємо до овочів і подрібнюємо блендером до однорідності, або двічі пропускаємо через м’ясорубку;
- У масу додаємо гриби, добре перемішуємо і ставимо в холодильник на 10 хвилин;
- Викладаємо паштет рівним шаром на харчову плівку, зверху натираємо трохи замороженого масла і звертаємо в рулет.
У такому вигляді закуска зберігається в холодильнику або морозильній камері. Підходить для перекусу та фуршету. Приємного апетиту!
Паштет з курячої печінки, з морквою, цибулею і маслом
Це класичний рецепт приготування смачної закуски. Швидко готуємо продукти і все перемелюємо. Паштет можна відразу використовувати за призначенням.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 1 морква;
- 2 цибулини;
- 200 г вершкового масла;
- Мелений перець і сіль за смаком.
Приготування:
- Якщо вам трапляться великі шматки печінки, то розрізаємо їх навпіл. Відправляємо в сковороду з рослинним маслом і готуємо на середньому вогні під закритою кришкою близько 10 хвилин;
- Тим часом нарізаємо півкільцями моркву і цибулю;
- Тепер печінка солимо і додаємо овочі. Тушкуємо ще близько 10 хвилин;
- Продукти разом з соком, а також 100 г масла відправляємо в чашу блендера і перемелюємо. Можете скористатися іншим способом;
- Решту масла нарізаємо на тонкі смужки і прибираємо в морозилку на кілька хвилин;
- Готовий паштет рівномірно розподіляємо по харчовій плівці, в центр додаємо вершкове масло і звертаємо в рулет.
Відправляємо в холодильник мінімум на 3 години, а краще всього на цілу ніч, щоб продукт тримав форму.
Як приготувати паштет з курячої печінки в мультиварці
Сучасна кухонна техніка полегшує життя господинь. Завдяки такому обладнанню можна швидко зробити смачні страви, без особливих зусиль. Закуску будемо робити в мультиварці.
Інгредієнти:
- 600 г курячої печінки;
- 2 моркви;
- 1,5 головки цибулі;
- 100 г вершкового масла;
- Харчова сіль;
- Мускатний горіх за бажанням.
Приготування:
- Моркву з цибулею нарізаємо на невеликі шматочки довільної форми;
- У чашу мультиварки вливаємо 1 ст. л рослинного масла і відправляємо в неї овочі;
- Встановлюємо ручний режим, ставимо час на 45 хвилин. Готувати будемо при температурі 160 градусів;
- Тим часом печінку промиваємо, обрізаємо плівки і прожилки, після чого нарізаємо на невеликі шматочки. Також ошпарим продукт окропом;
- Коли овочі потушатся 20 хвилин, то кладемо в чашу печінка, додаємо сіль з мускатним горіхом, а також 1 ст. л води і все перемішуємо. Накриваємо кришкою і готуємо ще 25 хвилин;
- Перекладаємо продукти в окрему ємність, додаємо вершкове масло і збиваємо заглибним блендером.
Залишається тільки остудити закуску і подати до столу. З неї виходять смачні бутерброди. Приємного апетиту!
Дієтичний паштет з курячої печінки в домашніх умовах
Якщо ви стежите за своєю фігурою, то пропоную вам наступний рецепт. Ми не будемо використовувати масло, тому калорійність продукту невисока. Закуска не призведе до збільшення талії.
Інгредієнти:
- 800 г курячої печінки;
- 1 морква;
- 1 головка цибулі;
- 500 мл ряжанки;
- 1 ст. л борошна;
- 10 г желатину.
Приготування:
- Нарізану цибулю обсмажуємо до прозорості, потім додаємо до нього подрібнену моркву і смажимо близько 5 хвилин. Після чого вливаємо трохи води, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 5 хвилин;
- Печінку промиваємо та нарізаємо на шматочки середнього розміру. Відправляємо в розігріту сковороду з оливковою олією, злегка підсолюємо і за бажанням додаємо спеції;
- Коли з’явиться скориночка, то додаємо борошно, перемішуємо і обсмажуємо протягом 1-ої хвилини;
- На наступному етапі заливаємо печінка ряжанкою. Деякі господині використовують сметану, але в ній міститься більше калорій. Накриваємо кришкою і готуємо 10-15 хвилин. Перевіряємо готовність: розрізаємо шматок, і якщо виділяється прозорий сік, значить продукт готовий;
- Підготовлені продукти перекладаємо в чашу блендера або кухонний комбайн. Подрібнюємо до однорідності;
- Поки паштет гарячий висипаємо в нього желатин, який не вимагає замочування. Ретельно перемішуємо кілька хвилин;
- Розподіляємо закуску по формочках, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин.
Після цього можна зробити смачні бутерброди або поставити в якості окремої закуски. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт курячого паштету з яблуками
Наступний варіант приготування не такий поширений. Страва має неймовірний смак і виходить ніжним. Тому для різноманітності можете скористатися цим рецептом.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 1 солодке яблуко;
- 1 головка цибулі;
- 120 г вершкового масла;
- 2 ст. л вершків;
- 3 ст. л коньяку;
- Перець і сіль.
Приготування:
- Вершкове масло нарізаємо кубиками і прибираємо в морозильну камеру;
- Половину ложку масла розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю;
- Яблуко очищаємо від шкірки, натираємо на крупній тертці. Відправляємо в сковороду з цибулею і готуємо ще 2-3 хвилини;
- У чисту сковороду додаємо ще трохи олії і викладаємо печінку. Обсмажуємо з кожної сторони близько 2-3 хвилин. Не забуваємо поперчити і посолити;
- Вливаємо коньяк і готуємо печінка, поки не випарується алкоголь;
- У глибоку миску перекладаємо всі підготовлені продукти і подрібнюємо заглибним блендером до однорідної суміші;
- На наступному етапі додаємо по шматочку заморожене масло і продовжуємо збивати.
Готову закуску перекладаємо в ємність, накриваємо кришкою або плівкою, ставимо в холодильник на пару годин. Приємного апетиту!
Як зробити паштет з курячої печінки з вершками без моркви
Наступний рецепт не є унікальним, проте його не можна було обійти увагою. Закуска також виходить ніжною і неймовірно смачною. Тому беріть на замітку цей спосіб приготування.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 200 мл вершків;
- 100 г вершкового масла;
- 1 головка цибулі;
- Перець і сіль за смаком.
Приготування:
- Печінку промиваємо холодною водою, обсушуємо, вирізаємо плівки і ріжемо на середні шматки;
- Розігріваємо олію в сковороді і на сильному вогні обсмажуємо печінку до скоринки з обох сторін по 2-3 хвилини;
- Додаємо подрібнену цибулю, перемішуємо і на максимальній потужності готуємо ще 5 хвилин, періодично помішуючи;
- Зменшуємо вогонь, накриваємо продукти кришкою і тушкуємо 10-15 хвилин;
- Перчимо і солимо за смаком, після чого заливаємо вершками. На середньому вогні тушкуємо близько 3-4 хвилин;
- Перекладаємо в чашу блендера, додаємо 50 г вершкового масла і перебиваємо до однорідності;
- Перекладаємо паштет в скляну ємність і заливаємо залишками розтопленого масла.
Накриваємо кришкою і ставимо в холодильник на кілька годин. Приємного апетиту!
Всі рецепти досить прості, а для приготування знадобиться всього кілька хвилин. Тому ви можете швидко зробити закуску для нежданих гостей або заощадити час при підготовці святкового столу.