Каша з гарбуза з пшоном: швидкі і смачні рецепти

Такі інгредієнти, як гарбуз і пшоно відмінно поєднується. З них готують смачну і корисну кашу, яка входить у рецептуру російської кухні. Її можна вживати не тільки на сніданок, але і на вечерю.

Приготувати таку страву можна на плиті, в духовці і мікрохвильовій печі. Додаткові продукти дозволяють добитися бажаного смаку. Гарбузова каша з пшоном насичує на тривалий час, при цьому містить невелику кількість калорій.

Розглянуте друге блюдо популярне серед повних людей, які намагаються схуднути. Також вона запобігає розвитку різних захворювань ШКТ.

У статті розглянемо практично всі можливі варіанти приготування страви, а рецепти з рисом можете подивитися тут. Сам процес неймовірно простий, тому не знадобиться багато часу і зусиль.

Каша з гарбуза з пшоном на молоці — простий покроковий рецепт на плиті

Пропоную вам легкий спосіб приготування смачної страви. Нам знадобиться зовсім небагато часу. Якщо у вас в будинку лежить плід без діла, то скористайтеся цим рецептом.

Інгредієнти:

  • 1 кг м’якоті гарбуза;
  • 2 склянки пшона;
  • 200 мл води;
  • 400 мл молока;
  • 3 ст. л цукрового піску;
  • 1 ч. л харчової солі;
  • 60 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо на шматочки середнього розміру;
  2. Відправляємо в каструлю з водою. Коли овоч стане м’яким, то розминаємо його товкачем;
  3. Пшоно промиваємо кілька разів, поки вода не стане прозорою. Потім ставимо на плиту, заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння. Після чого проціджуємо через сито;
  4. Пшонку додаємо в ємність з гарбузом, вливаємо молоко, солимо, висипаємо цукор;
  5. Все перемішуємо, накриваємо кришкою і після закипання варимо на повільному вогні 18-25 хвилин.

Кашу періодично помішуємо, щоб вона не пригоріла. М’яке і ніжне блюдо без грудочок готове до вживання.

Простий рецепт приготування гарбузової каші з пшоном на воді

Слід зазначити, що спочатку дане страву готували саме на воді. Воно містить вітаміни групи B, які необхідні для нормального розвитку і функціонування організму.

Інгредієнти:

  • 1 склянку пшона;
  • 4 склянки води;
  • 500 г гарбуза;
  • 50 г вершкового масла;
  • 2 ст. л цукру;
  • 1 ч. л солі.

Приготування:

  1. Подрібнюємо свіжу або заморожену гарбуз. Для цього скористаємося теркою, блендером або м’ясорубкою;
  2. Пшоно обов’язково промиваємо кілька разів. Потім заливаємо чотирма склянками води;
  3. Викладаємо в каструлю підготовлену гарбуз, відправляємо сіль і цукор. Якщо ви будете використовувати мед, то його краще додавати в готову кашу;
  4. Доводимо до кипіння і накриваємо кришкою. Готуємо на мінімальному вогні, поки блюдо не загусне, тобто близько 30-40 хвилин;
  5. В кінці приготування додаємо шматок вершкового масла, і розмішуємо, поки не розчиниться.

Знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися, таким чином, каша виходить більш смачною і соковитою. При бажанні додайте сухофрукти.

Як швидко і смачно приготувати кашу з гарбузом і пшоном в горщиках

Це блюдо можна варити не тільки на плиті в каструлі, але і готувати в духовці. Як горщика ви можете використовувати цілий плід без м’якоті, як це зробити дивитеся в наступній статті.

Цікаве:  Бутерброди з печінкою тріски — прості і смачні рецепти на святковий стіл і не тільки

Інгредієнти:

  • 300 г пшона;
  • 300 г гарбуза;
  • Шматочок вершкового масла;
  • Цукор з сіллю;
  • 1 л молока.

Приготування:

  1. Для початку пшоно промиваємо кілька разів. Щоб позбутися гіркоти, пару раз обдаємо окропом;
  2. З гарбуза знімаємо шкірку, видаляємо насіння. Після чого нарізаємо на кубики або подрібнюємо на крупній тертці;
  3. Підготовлений горщик на половину заповнюємо гарбузом, додаємо цукор з сіллю;
  4. Потім висипаємо в ємність пшоно. Якщо захочете, то зверху додайте невелику кількість м’якоті гарбуза;
  5. Трохи підсолюємо і трохи сахарим;
  6. Заливаємо молоком. При бажанні розбавте його водою;
  7. Горщик накриваємо кришкою. Ставимо на 45 хвилин у духовку, яку заздалегідь розігріваємо до 170-180 градусів;
  8. Щоб домогтися рум’яної скоринки, знімаємо кришку і залишаємо кашу нудитися ще на 15 хвилин.

Блюдо виходить дуже гарячим, тому відкладаємо на кілька хвилин, а потім подаємо до столу. Приємного апетиту!

Гарбузова каша з пшоном на молоко в каструлі

Якщо ви дотримуєтеся здорового та правильного харчування, то це страва обов’язково включайте в свій раціон. У нього практично немає жодних протипоказань, крім того, містить невелику кількість калорій.

Інгредієнти:

  • 350 г гарбуза;
  • 250 г пшона;
  • 750 мл молока;
  • 3 ст. л цукрового піску;
  • Щіпка харчової солі;
  • 35 г вершкового масла.

Приготування:

  1. Краще використовувати каструлю з нержавіючої сталі, щоб каша не пригоріла. Виливаємо в неї молоко;
  2. Перекладаємо м’якоть гарбуза, нарізану на кубики;
  3. Після того, як рідина закипить, додаємо сіль з цукром, а також пшоно. Крупу попередньо потрібно промити 3-4 рази. Якщо хочете повністю позбутися гірчинки, то обдайте окропом. І обов’язково підсушуємо, щоб пшоно було розсипчастим;
  4. Після повторного закипання варимо страву протягом 20-25 хвилин;
  5. Викладаємо вершкове масло.

Накриваємо каструлю кришкою, вимикаємо вогонь і залишаємо настоюватися. Повірте, виходить неймовірно смачно.

Каша з гарбуза з пшоном і рисом на молоці в мультиварці

Корисне і наваристое страву можна готувати не тільки восени, але і в будь-який час року, так як гарбуз зберігається кілька місяців. З-за свого складу, ця каша отримала назву «Дружба».

Інгредієнти:

  • 300 г м’якоті гарбуза;
  • 100 г рисової крупи;
  • 100 г пшона;
  • 700 мл молока;
  • 50 г вершкового масла;
  • Цукор і сіль за смаком.

Приготування:

  1. Овоч очищаємо від шкірки, нарізаємо на кубики невеликого розміру. Відразу відправляємо в чашу мультиварки;
  2. Крупи гарненько промиваємо під проточною водою. Додаємо до гарбузі разом з цукром і сіллю;
  3. Викладаємо шматок вершкового масла і заливаємо молоком;
  4. Встановлюємо опцію «Каша».

Коли пролунає сигнал про готовність страви, то, не відкриваючи кришку, залишаємо нудитися ще кілька хвилин. Приємного апетиту!

Швидкий і смачний рецепт гарбузової каші з пшоном в духовці

Страву можна запекти прямо в цілій гарбузі, з якої виймаємо серцевину з насінням. Завдяки додатковим інгредієнтів, смак каші виходить оригінальним і вишуканим.

Детальний процес приготування дивіться у наступному відео:

Хоча б один з перерахованих рецептом сподобається навіть тим людям, які не люблять кашу з гарбузом і крупою. Також не бійтеся експериментувати з додатковими продуктами.