Глінтвейн винайшли в північній Німеччині. У нашій країні він поступово завойовує популярність. Адже напій на основі вина допомагає зігрітися в холодну пору, а також позбутися від застуди.
Теплий глінтвейн подають у багатьох ресторанах, найчастіше, в зимовий період. Але вам не обов’язково ходити в заклади громадського харчування, щоб насолодитися цим напоєм. Його можна приготувати самостійно в домашніх умовах.
Є багато рецептів, в якості основи, часто виступає червоне вино, яке змішується з різними інгредієнтами. Також існують безалкогольні варіанти.
Розглянемо, як можна зробити такий напій кількома способами.
Глінтвейн — рецепт приготування в домашніх умовах з червоного вина з медом та лимоном
В першу чергу хочу запропонувати один з простих і популярних варіантів. Нам знадобиться всього кілька хвилин, щоб зробити смачний і зігріваючий напій.
Інгредієнти:
- 500 мл червоного вина;
- 1 ст. л натурального меду;
- ½ Шт лимона;
- 5 шт кардамону;
- 10 зерен рожевого перцю;
- 1 ч. л меленої кориці;
- 2 зірочки бадьяна;
- 5 шт гвоздики.
Приготування:
- Вино переливаємо в товстостінну каструлю і вмикаємо мінімальний вогонь;
- У глінтвейн відправляємо необхідні спеції, а також лимон, нарізаний скибочками;
- Готуємо приблизно 5-10 хвилин, періодично перемішуючи рідина. Головне, щоб напій не закипів;
- Вимикаємо вогонь, додаємо мед і гарненько розмішуємо;
- Залишається тільки процідити вино в підходящу ємність.
Подаємо до столу з солодощами або сиром. Такий напій зміцнює імунну систему і є профілактикою простудних захворювань.
Простий рецепт приготування глінтвейну з червоного вина з яблучним соком
Взимку можна зігрітися не тільки в теплому приміщенні або за допомогою верхнього одягу, але і завдяки спеціальному напою, який легко зробити вдома з простих продуктів.
Інгредієнти:
- 750 мл червоного вина;
- 1 л яблучного соку;
- ½ Палички кориці;
- 110 г цукрового піску;
- 3 ст. л апельсинового лікеру;
- 2 бадьяна;
- 3 яблука;
- 100 г заморожених ягід.
Приготування:
- Вино з соком переливаємо в каструлю і ставимо нудитися на вогонь;
- Додаємо всі залишилися інгредієнти і розмішуємо, поки кристалики цукру не розчиняться;
- Не доводячи напій до кипіння, готуємо близько 15 хвилин на слабкому вогні;
- Щоб спеції не потрапили в склянку, проціджуємо глінтвейн.
Всього кілька хвилин і зігріваючий засіб готове. Крім того, воно виходить неймовірно смачним, тому вам обов’язково сподобається.
Як зробити глінтвейн в домашніх умовах з червоного сухого вина
Теплий напій подобається і чоловікам і жінкам. Тому обов’язково спробуйте його приготувати в найближчі свята. А якщо полюбите таке вино, то готуйте його в холодні зимові вечори.
Інгредієнти:
- 1,5 л сухого червоного вина;
- 300 мл води;
- 1 яблуко;
- 1 апельсин;
- 2 мандарина;
- 4 шт гвоздики;
- 2 палички кориці;
- Мед або цукор.
Приготування:
- Для початку обов’язково промиваємо всі фрукти;
- Апельсини ріжемо на тонкі кружечки, мандарини очищаємо і поділяємо на часточки. У яблук вирізаємо серцевину і нарізаємо на невеликі шматочки;
- У каструлю вливаємо воду і відправляємо в неї всі прянощі, а також апельсини з яблуками;
- Рідина доводимо до кипіння. Тобто готуємо узвар;
- Коли вода покипить 1 хвилину, то вливаємо вино і зменшуємо вогонь;
- Додаємо мандарини і доводимо напій до температури 70-80 градусів. Якщо він закипить, то весь алкоголь випарується.
В келихи додаємо по 1 ч. л натурального меду, виливаємо глінтвейн і перемішуємо. Можна подавати до столу.
Глінтвейн в домашніх умовах: рецепт з червоного напівсолодкого вина і апельсина
Способи приготування зігріваючого напою практично однакові. В основному, вони відрізняються складом. Тому розглянемо ще один варіант для зимового вечора.
Інгредієнти:
- 750 мл напівсолодкого червоного виду;
- ½ Ч. л ваніліну;
- 1 ч. л натурального меду;
- ½ Ч. л мускатного горіха;
- 3 гвоздики;
- 2 см кореня імбиру;
- ½ Ч. л цедри лимона;
- 1 паличка кориці;
- 4 часточки апельсина.
Приготування:
- Очищаємо шматочок кореня імбиру і ріжемо на тонкі смужки;
- Нарізаємо кілька кружечків апельсина прямо з шкіркою;
- Лимон ретельно промиваємо під проточною водою і натираємо цедру, не зачіпаючи білу частину, так як вона гірка;
- У каструлю з товстим дном виливаємо вино, включаємо плиту на середній вогонь і прогріваємо близько 5 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб напій не закипів;
- Тепер додаємо всі залишилися інгредієнти і перемішуємо;
- Готуємо на мінімальному вогні пару хвилин;
- Знімаємо каструлю з плити, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на 5 хвилин;
- У чашку додаємо трохи меду і наливаємо глінтвейн.
Напій слід відразу вживати після приготування. Якщо хочете взяти його з собою на природу, то перелийте в термос.
Як приготувати простий безалкогольний глінтвейн на чаї
Якщо ви з якихось причин не вживаєте алкоголь, але хочете зігрітися взимку та зміцнити своє здоров’я, то скористайтеся наступним рецептом напою на чаї.
Інгредієнти:
- 500 мл чорного чаю;
- 150 мл вишневого сиропу;
- 1 паличка кориці;
- 5 шт гвоздики;
- 50 г цукрового піску;
- 1 см кореня імбиру;
- Апельсин;
- Яблуко.
Приготування:
- Заварюємо чорний або зелений чай. Потім проціджуємо його і переливаємо в каструлю;
- Додаємо нарізані фрукти, вишневий сироп, тонкі шматочки імбиру і інші прянощі;
- Доводимо до температури 70 градусів, напій не повинен закипати.
Подаємо з печивом або пампушками. Відчуйте смак літа і зігрійтеся у морозні дні.
Покроковий рецепт глінтвейну без алкоголю на гранатовому соку
Такий напій можна пити навіть дітям, адже в ньому не міститься алкоголь. Він зміцнює імунітет, зігріває, поліпшує загальний стан здоров’я. Тому беріть на замітку цей чудовий спосіб.
Інгредієнти:
- 1 л гранатового соку без цукру;
- 10 г чорного чаю;
- 2 мандарина;
- 1 яблуко;
- 100 г цукру;
- 3 гвоздики;
- 1 ч. л меленого імбиру;
- 1 ч. л мускатного горіха;
- 1 ст. л кориці.
Приготування:
- Спочатку будемо варити спеції. Для цього в каструлю вливаємо склянку води, висипаємо цукор, додаємо мускатний горіх, гвоздику, корицю і мелений імбир. Все перемішуємо і доводимо до кипіння;
- Тим часом підготуємо фрукти. Яблуко очищаємо від шкірки, вирізаємо серцевину і нарізаємо на невеликі шматочки довільної форми. Мандарини очистити, поділяємо на шматочки і подрібнюємо;
- Коли рідина зі спеціями закипить, додаємо чай. Після повторного закипання знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і залишаємо на кілька хвилин;
- Ставимо На плиту іншу каструлю і виливаємо в неї гранатовий сік;
- Додаємо фрукти і нагріваємо, але не доводимо до кипіння;
- Через пару хвилин додаємо сироп з прянощами, який потрібно обов’язково процідити;
- Напій доводимо до температури 70 градусів і знімаємо з плити.
Розливаємо по склянках прямо з фруктами. Такий варіант особливо сподобається дітям.
Класичний рецепт приготування глінтвейну в домашніх умовах
А тепер розглянемо класичний варіант приготування корисного і зігріваючого напою. Головне – підготувати всі необхідні спеції, а сам процес займає кілька хвилин.
Інгредієнти:
- 200 мл червоного сухого вина;
- Невеликий шматочок мускатного горіха;
- 1 бадьян;
- 2 гвоздики;
- 2 кардамону;
- 3 горошини запашного перцю;
- 1 паличка кориці;
- Шматочок яблука;
- Цедра апельсина і лимона;
- 1 ч. л натурального меду;
- 50 мл води.
Приготування:
- Спеції краще заварювати окремо. Для цього в ємність вливаємо трохи води, і відправляємо в неї всі прянощі. Після закипання готуємо одну хвилину, а потім залишаємо настоятися 5 хвилин;
- Тим часом зчищаємо, цедру цитрусових фруктів, а яблука нарізаємо на невеликі шматочки. Перекладаємо в каструлю;
- Заливаємо вином і ставимо на плиту. Прогріваємо до температури 70-80 градусів. Стежте, щоб рідина не закипіла;
- Знімаємо вино з плити, проціджуємо через сито спеції. Накриваємо кришкою і залишаємо на пару хвилин.
У склянку додаємо мед і наливають напій. Можете прикрасити його часточками апельсина або лимона.
Я старався зробити добірку з найпопулярніших і смачних рецептів. Спробуйте кілька варіантів приготування та виберіть для себе найбільш підходящий спосіб, який найбільше сподобається.