Готуємо і зберігаємо: що може бути практичніше
Форма для випічки, скляне дно якої потовщене, просто незамінний на кухні і підійде для готування як в духовій шафі, так і в мікрохвильовій печі.
Крім приготування їжі, в скляному посуді цю ж їжу можна зберігати. Скло відмінно переносить як високі, так і низькі температури. Але варто пам’ятати, що все ж це крихкий матеріал, і різкий перепад температур може негативно позначитися на його структурі. Тому краще почекати, поки страва охолоне, і тільки після цього прибирати його в холодильник.
Зауважте, що навіть якщо в результаті перепаду посуд не трісне чи не дасть великого відколу, утворюються дрібні подряпини і тріщини, які в подальшому можуть призвести до абсолютної псування виробу.
Безпека скляного посуду в побуті
Екологічність матеріалу – ще одна важлива властивість. А ще скляний посуд зовні приваблива і естетична і гармонійно виглядає на столі в поєднанні з іншими предметами сервірування.
Ще одна безумовна перевага скляної форми для випічки – міцність і довговічність.