Скляна форма для випічки та інший посуд для духовки і СВЧ-печі

Основні властивості скла для духовки

Перше, на що хотілося б звернути увагу – прозорість матеріалу. Це практично і зручно. Набагато приємніше готувати в скляній формі для випічки, ніж порпатися з цілим набором металевих форм. Ви завжди зможете контролювати процес, розуміючи, яку температуру краще виставити на тому чи іншому етапі приготування пирога, запіканки, шарлотки, бабки або іншого блюда. Товщина скла при готуванні дозволяє страві не пригорати, а по закінченні кулінарного процесу довше підтримує тепло, зберігаючи їжу теплою. Тут погана теплопровідність матеріалу тільки на руку господині.

Візьміть на замітку! Скло, незалежно від температурного режиму, абсолютно пасивно в хімічному відношенні, тобто в реакцію з продуктами харчування не вступає ніяким чином, що дозволяє страви зберегти свої первинні смакові якості.

Цікаве:  Як холодильник вмонтувати в кухонний гарнітур: корисні поради