Щавлевий суп з яйцем за класичними рецептами

У спекотні дні, дуже часто, пропадає апетит, і не хочеться проводити багато часу біля плити. Тому в цей період набирають популярність рідкі страви. Я в попередніх статтях зробив огляд складу окрошки і холодника. Якщо ви ще не ознайомилися з ними, то рекомендую почитати. А сьогодні розглянемо, як готувати щавлевий суп.

У статті буде кілька простих класичних рецептів приготування страви з покроковими етапами. Ми будемо використовувати овочі та м’ясні інгредієнти. Щавель додає трохи кислий смак. Допускається застосування сушеної і свіжої трави, але після його завершення потрібно через кілька хвилин знімати каструлю з плити, в іншому випадку, обід або вечеря буде зіпсований.

Легкий зелений супчик корисний для зростаючого організму, тому його слід включати в меню дітей і підлітків. Однак він протипоказаний при деяких хронічних захворюваннях ШКТ, нирок, а також в період вагітності. Завдяки мінімальній калорійності страва входить в раціон різних дієт для схуднення.

Давайте розглянемо прості і цікаві варіанти річного страви.

Покроковий рецепт приготування з куркою

Дієтичний суп краще готувати зі свіжої бадилля, але в зимовий період підійде консервований або заморожений щавель. Якщо ви не страждаєте повнотою і не дотримуєтеся посту, то подавайте перше блюдо з грінками і сметаною.

Інгредієнти:

  • 2 курячі ніжки;
  • 1 морквина;
  • 3 картоплі;
  • 2-3 яйця;
  • 300 г щавлю;
  • Перець, сіль і сметана за вподобанням.

5-літрову каструлю наповнюємо водою на 2/3. Щоб зменшити калорійність супчика, для початку знімемо шкірку з ніжок курки. Потім промиваємо м’ясо, закладаємо в підготовлену ємність, солимо і варимо близько 30 хвилин. У процесі приготування не забуваємо знімати пінку.

Морква промиваємо під проточною водою, знімаємо верхній шар і натираємо на середній тертці. Картопля також очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками.

Зелену гичку ретельно промиваємо, відрізаємо стебла і дрібно рубаємо листя.

Після закінчення півгодини виймаємо курку з каструлі і закидаємо в неї підготовлену моркву і картоплю. Перемішуємо і залишаємо варитися на 10 хвилин.

Тим часом розбираємо варену курку на дрібні частини.

Наступним кроком курячі шматочки відправляємо в каструлю з овочами і закладаємо щавель. Всі інгредієнти перемішуємо і варимо протягом 5 хвилин.

На фінішному етапі нарізаємо варені яйця, викладаємо їх на тарілку і наливаємо порцію щавлевого супу. Приємного апетиту!

Як зварити зелений суп з м’ясом

Щоб приготувати ситне, смачне і корисне блюдо, застосуйте цей рецепт. Вам не доведеться стояти довго біля плити. Якщо не враховувати час варіння м’яса, то процес займе всього кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини;
  • 1 морква;
  • 4 картоплини;
  • 3 яйця;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 1 пучок петрушки;
  • 3 пучка щавлю;
  • 1 пучок кропу;
  • 2 лаврових листа;
  • 100 г сметани;
  • Сіль і перець за смаком.

Для щавлевого супу нам потрібно зварити м’ясо. Для цього яловичину промиваємо, кладемо в каструлю і повністю покриваємо водою. Після закипання варимо близько однієї години на слабкому вогні. В кінці приготування додаємо трохи солі. Потім очищаємо м’ясо від кістки, якщо це потрібно, розрізаємо його на середні шматочки і посипаємо зеленою цибулею з харчовою сіллю.

На наступному етапі нарізаємо овочі. Відправляємо в киплячий бульйон подрібнену моркву і цибулю. Коли рідина знову закипить, додаємо в каструлю лаврушки і нарізану картоплю.

Тим часом промиваємо щавель, відкидаємо його на друшляк, щоб стекла вся рідина. Видаляємо черешки і нарізаємо на дрібні шматочки. Додаємо зелену гичку в суп з м’ясом і цибулею, коли картопля стане м’якою. Потім закладаємо подрібнені варені яйця, рубану зелень і перець за бажання.

Коли страва закипить, то знімаємо каструлю з плити і розливаємо по тарілках.

Подавайте до столу зі сметаною і хлібом. Можете спробувати додати збиті сирі яйця в процесі приготування.

Холодне блюдо зі щавлем без м’яса

У спекотні дні, найчастіше, пропадає апетит, тому перевага віддається холодних закусок і страв. Зараз ми з вами приготуємо холодник з зеленим бадиллям, який подається після охолодження.

Інгредієнти:

  • 3 шт картоплі;
  • 1 пучок щавлю;
  • 1 огірок;
  • 1 пучок кропу;
  • 1 пучок зеленої цибулі;
  • 3 редиски;
  • 2 яйця;
  • Сметана, перець і сіль за вподобанням.

Приготування

Нам потрібно зробити основу для супу. Для цього нарізаємо кубиками картоплю і відправляємо її в каструлю з водою. Варимо, поки овоч не стане м’яким. Тим часом відрізаємо стебла щавлю, нарубаем його дрібною соломкою. Коли картопля буде готовий, то відправляємо зелену траву в посуд, після закипання солимо і готуємо протягом однієї хвилини.

Тепер основу потрібно остудити. А поки займемося підготовкою інших продуктів. Якщо ви використовуєте молоді огірки з тонкою шкіркою, то її знімати не обов’язково. Нарізаємо його на кубики невеликого розміру. Подрібнюємо варені яйця, редис і дрібно нарубаем свіжу зелень. Інгредієнти перемішуємо в глибокій мисці.

Коли рідка основа охолоне, то заливаємо їй нарізані продукти, перчимо, при бажанні додаємо хрін і ложку сметани. Якщо хочете, щоб страва вийшла більш ситним, то відправте в нього шматочки яловичини.

Суп з тушонкою і яйцем

Немає часу на приготування? Тоді займіться підготовкою страви з зеленою травою і тушонкою. У цьому рецепті ми будемо використовувати сирі яйця, якщо вам такий варіант не підходить, то додавайте їх у вареному вигляді.

Інгредієнти:

  • 1 банка тушонки;
  • 100 г (3 пучка) щавлю;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 морква;
  • 2 картоплі;
  • 1 ст. л борошна;
  • 1,5 л води;
  • 2 яйця;
  • Рослинна олія, сіль і перець.

Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями або дрібними кубиками, як більше подобається. Подрібнюємо картоплю натираємо моркву. Потім у сковороді розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому моркву з цибулею, додавши трохи борошна наприкінці пасерування.

Ставимо каструлю з водою на плиту і доводимо до кипіння. Закидаємо в неї картоплю і варимо після закипання протягом 5 хвилин, після чого додаємо обсмажені інгредієнти і тушонку. Все перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму.

Тим часом наріжемо листя щавлю. Через 10 хвилин відправляємо його в суп разом з перцем і сіллю. Збиваємо сирі яйця і вливаємо їх каструлю тонкою цівкою, постійно перемішуючи. Коли рідина закипить, то знімаємо блюдо з плити.

Цікаве:  Глінтвейн: рецепти приготування в домашніх умовах

Залишається додати сметану, рубану зелень при бажанні і подавайте до столу в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Щавлевий суп на курячому бульйоні

Якщо ви стежите за своїм харчуванням, то обов’язково приготуйте корисне, дієтичне блюдо за наступним рецептом. У ньому міститься мінімум калорій і велику кількість поживних речовин, мікроелементів. Подивіться відео ролик з покрокової інструкцією:

Не бійтеся експериментувати і додайте інші інгредієнти, спеції. Подавайте Блюдо з майонезом або сметаною.

Фото рецепт зі щавлем і кропивою

Суп зі свіжою зеленою травою приготувати простіше нікуди. Вам не потрібно володіти кулінарним досвідом і навичками. Із завданням впоратися будь-яка господиня, тому дерзайте.

Інгредієнти:

  • 100 г кропиви;
  • 100 г щавлю;
  • 1 цибулина;
  • 2 картоплі;
  • 1 морквина;
  • 3 яйця;
  • 1,5 л бульйону;
  • Сіль і перець

Нам знадобиться бульйон, тому в першу чергу потрібно зайнятися їм. На другу конфорку поставимо варитися курячі яйця.

Щоб суп вийшов корисним і дієтичним, то ми не будемо обсмажувати овочі. Натираємо моркву нарізаємо картоплю і цибулю на невеликі кубики. Закидаємо підготовлені продукти в солоний киплячий бульйон і готуємо на слабкому вогні протягом 10 хвилин.

Щоб кропива не обпікала, її потрібно обдати окропом, потім промити і нарізати на дрібні шматочки. Також нарубаем щавель, відправляємо зелену траву в суп і варимо не більше 10 хвилин. Тим часом ріжемо яйця на дві половинки.

Смачний і легкий суп готовий. Розлийте його по порційних тарілках, подавайте зі сметаною та яйцями. Приємного апетиту!

Як приготувати страву з грибами

Навесні і влітку знайти щавель не становить проблем. Гриби можете зібрати самостійно або придбати в найближчому супермаркеті. Для цього супу краще підійдуть печериці, але ви можете використовувати будь-які інші види.

Інгредієнти:

  • 300 г грибів;
  • 150 г щавлю;
  • 1 л води;
  • 2 картоплини;
  • 1 цибуля;
  • Сметана, перець і сіль за смаком.

Готуємо всі необхідні продукти. Каструлю наповнюємо водою, солимо, ставимо на плиту і доводимо рідину до кипіння. Тим часом нарізаємо гриби, цибулю і картоплю.

Після закипання води закидаємо в неї подрібнені інгредієнти і варимо до готовності.

Коли картопля стане м’яким, але нарізаємо щавель дрібними смужками і відправляємо його в суп. Після закипання знімаємо каструлю з плити.

Готову страву залишаємо на півгодини, щоб він добре настоявся. Після чого приступаємо до трапези.

Щавелевые щі з яйцем в мультиварці

Завдяки розвитку сучасних технологій, полегшується процес приготування. Вам знадобиться мінімум зусиль з мультиваркою-скороваркой. На відео детально відображаються всі етапи:

Після активації режиму, смачне і легке страва буде готова вже через 10-15 хвилин. При бажанні додайте різні спеції та приправи.

Як готувати суп на яловичому бульйоні без картоплі

Річний і легкий суп зі щавлем краще варити на м’ясному бульйоні. Щоб блюдо вийшло наваристим, рекомендується використовувати саме яловичину. Процес приготування дуже простий і швидкий.

Інгредієнти:

  • 3 л бульйону;
  • 1 морквина;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 2 лавроых листа;
  • 2 яйця;
  • 100 г щавлю;
  • По 20 г петрушки і кропу;
  • 2 ст. л рослинного масла;
  • 80 г сметани;
  • Сіль за смаком.

Приготування

Миємо та очищаємо всі необхідні продукти. Курячі яйця варимо круто. Подрібнюємо моркву з цибулею і підсмажити їх в розігрітій олії. Додаємо невелику кількість харчової солі.

Тепер нам потрібно порубати зелень, нарізати варені яйця і відправити підготовлені інгредієнти в киплячий бульйон.

Перевірте суп на сіль, після закипання варимо протягом однієї хвилини.

Страву можна відразу ж подавати до столу з хлібом і сметаною. Приємного апетиту!

Простий рецепт щавлевого страви з яйцем

Порадуйте своїх близьких людей вітамінним і смачним супом з свіжих продуктів. Якщо у вас є готовий бульйон, то на приготування потрібно витратити всього кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 2 пучка щавлю;
  • 5 картоплин;
  • 1 морквина;
  • 2 репчатых цибулі;
  • 3 яйця;
  • 1 ст. л соняшникової олії;
  • 2 ст. л сметани;
  • 4 л курячого бульйону;
  • Перець і сіль за смаком.

Спочатку яйця зваримо і підготуємо необхідні продукти. Ставимо бульйон на плиту і доводимо його до кипіння, і закладаємо шматочки картоплі.

Очищаємо цибулю та нарізаємо його на дрібні кубики. Пасеруємо на рослинній олії до прозорого кольору.

Свіжий щавель подрібнюємо соломкою і разом з обсмаженою цибулею відправляємо в каструлю з вареною картоплею. Додаємо перець, сіль і готуємо 2-3 хвилини.

Наступним кроком нарізаємо варені яйця, закладаємо їх у страву і варимо ще 10 хвилин.

Тепер потрібно почекати кілька хвилин, щоб щі настоялися, і можна подавати до столу в порційних тарілках.

Приготування зеленого супу з фаршем

Розглянемо ще один варіант щавлевого страви. Щоб воно вийшло більш ситним, додамо в нього фрикадельки. Якщо у вас немає свіжого щавлю, то можете використовувати консервовану траву.

Інгредієнти:

  • 250 г свинячого фаршу;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 5 шт картоплі;
  • 250 г консервованого щавлю;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. л соняшникової олії;
  • 2 ст. л сметани;
  • Харчова сіль.

Фарш перчимо і солимо, після чого формуємо кульки. Картоплю нарізаємо середніми кубиками і відправляємо в ємність з киплячою водою. Коли рідина знову закипить, закладаємо в каструлю підготовлені фрикадельки, варимо близько 20 хвилин.

Подрібнену цибулю обсмажуємо в олії до утворення золотої скоринки. Закидаємо його в каструлю, коли фарш з картоплею будуть готові. Також додаємо щавель і нарізані варені яйця.

Через 5-10 хвилин подаємо суп до столу. Приємного апетиту!

Як варити щавлевий борщ пісний

Якщо ви з якихось причин не включаєте в свій раціон м’ясні продукти, то приготуйте пісний зелений суп. Для цього нам знадобляться прості інгредієнти, які можна купити в будь-якому магазині. У відео ролику подивіться нижче поетапну інструкцію:

Ви може здатися дивним, що борщ готується без буряка. Тому при можете додати цей інгредієнт у страву, тут все залежить від смакових уподобань.

Поки є можливість дістати свіжий щавель і зелень, скористайтеся шансом і зробіть звичний раціон – приготуйте смачний і корисний суп.