Редька: сорту, опис, характеристики, особливості вирощування, догляд

Зимова кругла біла

Один з найпопулярніших сортів, володіє високими лікувальними властивостями. Коренеплоди можуть мати витягнуту овальну форму або бути злегка плескатими. Період вегетації тривалий, становить 80-100 днів. М’якоть соковита, тверда, гостра на смак. У погребі може зберігатися тривалий час, при цьому не втрачає своїх смакових якостей.

Японська редька

Ще цей овоч називають дайкон. Він має приємний смак, володіє високими цілющими властивостями, невибагливий у догляді. При гарному догляді дайкон виростає до досить великих розмірів — 60 см завдовжки 10 см в діаметрі. Куль, одна з різновидів дайкона — рожевого відтінку, має дуже незвичайний привабливий вигляд. До речі, у дайкона можна вживати в їжу не тільки сам коренеплід, але й інші частини рослини.

Цікаве:  Красивоплодник - декоративний чагарник (фото)

Незважаючи на величезну різноманітність видів цієї овочевої культури, найкращими сортами редьки серед городників вважаються:

  • Зимова чорна;
  • Одеська 5;
  • Зимова біла;
  • Маргеланская.