Редька: сорту, опис, характеристики, особливості вирощування, догляд

Сорти

Овоч належить до сімейства хрестоцвітних, так само як ріпа, капуста, редис. У нашій країні широке поширення для вирощування отримали сорти європейського вигляду, що мають різні терміни дозрівання. Але все частіше на городі овочівників можна зустріти й інші види редьки: японську дайкон, китайську лоба.

Всі сорти редьки можна розділити на зимові та літні. Вони відрізняються забарвленням, розміром, формою коренеплодів і термінами дозрівання. Зимові можна зберігати протягом усього року в підвалі або льосі. Літні вживають у їжу тільки у свіжому вигляді, на зберігання їх не закладають.

Ранні сорти редьки:

  • Зелена Богиня;
  • Делікатес;
  • Травнева;
  • Мюнхен бір;
  • Одеська 5.

Середньостиглі сорти:

  • Зимова кругла біла;
  • Гайворонська;
  • Дивная;
  • Зимова довга чорна;
  • Сударушка;
  • Зимова кругла чорна.
Цікаве:  Фіалка зелена лагуна: фото та опис

Пізні сорти:

  • Гайворонська 27;
  • Лекарь;
  • Чернавка;
  • Негритянка.

Японська редька — дайкон. Порівняно нова овочева культура на городах наших городників — редька дайкон. Існує кілька сортів, що розрізняються за термінами дозрівання:

  • Саша — ранньостиглий сорт;
  • Дракон, Дубинушка — середньостиглі сорти;
  • Японський білий довгий — пізньостиглий сорт.

Китайська редька — лоба. Ще одна новинка серед овочевих культур в нашій країні. Розрізняють наступні сорти редьки: Ладушка, Заграва, Сварник — ранньостиглі, Господине — середньостиглий.