Сорти
Овоч належить до сімейства хрестоцвітних, так само як ріпа, капуста, редис. У нашій країні широке поширення для вирощування отримали сорти європейського вигляду, що мають різні терміни дозрівання. Але все частіше на городі овочівників можна зустріти й інші види редьки: японську дайкон, китайську лоба.
Всі сорти редьки можна розділити на зимові та літні. Вони відрізняються забарвленням, розміром, формою коренеплодів і термінами дозрівання. Зимові можна зберігати протягом усього року в підвалі або льосі. Літні вживають у їжу тільки у свіжому вигляді, на зберігання їх не закладають.
Ранні сорти редьки:
- Зелена Богиня;
- Делікатес;
- Травнева;
- Мюнхен бір;
- Одеська 5.
Середньостиглі сорти:
- Зимова кругла біла;
- Гайворонська;
- Дивная;
- Зимова довга чорна;
- Сударушка;
- Зимова кругла чорна.
Пізні сорти:
- Гайворонська 27;
- Лекарь;
- Чернавка;
- Негритянка.
Японська редька — дайкон. Порівняно нова овочева культура на городах наших городників — редька дайкон. Існує кілька сортів, що розрізняються за термінами дозрівання:
- Саша — ранньостиглий сорт;
- Дракон, Дубинушка — середньостиглі сорти;
- Японський білий довгий — пізньостиглий сорт.
Китайська редька — лоба. Ще одна новинка серед овочевих культур в нашій країні. Розрізняють наступні сорти редьки: Ладушка, Заграва, Сварник — ранньостиглі, Господине — середньостиглий.