Редька: сорту, опис, характеристики, особливості вирощування, догляд

Сорти білої редьки

Основною перевагою цього виду редьки є те, що вона підвищує і підтримує імунітет. Коренеплоди білої редьки дуже відрізняються гострим смаком. Всі білі сорти утворюють довгасті або округлі коренеплоди. Серед овочевих культур цього виду можна виділити декілька кращих. Розглянемо їх докладніше.

Одеська 5

Дуже скоростиглий сорт, період вегетації досить короткий, становить від одного до півтора місяців. Коренеплоди овально-конічної форми, з зрубом вниз, з дуже ніжною, соковитою м’якоттю білого кольору. Цінується за свої смакові якості. Вага коренеплодів не надто великий, варіюється від 50 до 100 р. З площі в один кв. м можна зібрати урожай 5-7 кг. Не підлягає тривалому зберіганню, рекомендована для літніх посівів.

Цікаве:  Томат Леопольд: характеристика та опис сорту, рекомендації по вирощуванню

Гайворонська

Один з середньопізніх сортів. Від сходів до кінця плодоношення проходить близько 112 днів. Коренеплід має циліндрично-конічної форми, білий окрас. За описом сорту у редьки щільна м’якоть, малосочная, білого кольору, з дуже гострим смаком. Редька гайворонського сорту має високу лежкість, показує високий урожай, сорт дуже стійкий до цвітушності та заморозків. З одного кв. м можна отримати врожай до 8 кг. Рекомендується додавати редьку даного сорту в страви для додання їм «ядрености», для вживання в сирому вигляді для салатів вона виявиться занадто гострою.