Ранетка — це маленьке яблучко, для смачного повидла, джему, варення

Способи приготування

Варення з ранеток можна приготувати наступними способами:

  1. У духовці. Перш ніж проварювати ранетки, їх краще розрізати на дві частини і запекти в духовій шафі. Після цього їх протирають через сито, додають цукор, проварюють.
  2. В мікрохвильовці. Варення з ранеток – це простіше простого, якщо приготувати її у мікрохвильовці. Для цього потрібно розрізати яблучка на чотири частини і видалити насіння. Потім скласти на тарілку, полити водою і поставити в мікрохвильову піч на три хвилини. Якщо вони готові, відокремлюємо м’якоть від шкірки і перебиваємо її в блендері до однорідності разом з цукром.
  3. Варіння у воді. Щоб проварити ранетки, необхідно залити їх водою і проварити. Потім дістати з окропу і перетерти в гарячому вигляді. Додаємо в отримані пюре цукор і варимо на маленькому вогні.
Цікаве:  Платикодон великоквіткова - опис, посадки, розмноження та відгуки