Ранетка — це маленьке яблучко, для смачного повидла, джему, варення

Як підготувати яблука до закрутки варення?

Ранетки – це дуже делікатний продукт, який необхідно ретельно підготувати до переробки. Неважливо, де взяли яблука: купили на ринку, в супермаркеті або зірвали в своєму саду. Головне – ретельно промити під проточною водою. Або, ще краще, замочити в теплій воді на тридцять хвилин. Яблука можна порізати або залишити цілими. Все залежить від рецепту і способу приготування.

Консистенція яблучного варення густа, нагадує пюре. Щоб домогтися такого результату, фрукти потрібно проварити, протерти через сито і довести до готовності на повільному вогні. Коли варення тримається на ложці, значить, воно готове і можна приступати до закочування в банки.

Банки також потребують попередньої підготовки: їх потрібно вимити і простерилізувати.

Поради та рекомендації по закрутки варення з ранеток

Якщо приготувати варення за всіма правилами і порад, то десерт вийде просто незрівнянним. Щоб в результаті отримати смачне варення або повидло необхідної консистенції, звертайте увагу на наведені нижче поради в ході приготування варення:

  • ранетки – це досить щільні і сухі яблука, тому потрібно обов’язково додавати воду;
  • на десерт можна додати ваніль, корицю, за бажанням, какао – це додасть готовому продукту смаку;
  • якщо яблучка прозорі і не розтікаються по поверхні, вони готові;
  • прекрасно і довго зберігається варення в прохолодній коморі, підвалі та на лоджії;
  • нарізати яблука потрібно дуже швидко, щоб вони не встигли потемніти.
Цікаве:  Фіалка зелена лагуна: фото та опис

Таким смачним і яскравим, густим варенням також часто прикрашають торти і тістечка.

Ранетки – це маленькі, запашні яблучка з яких виходить чудове ласощі. Звичайно, процес варіння досить довгий і кропіткий, але воно того варто. Також не потрібно забувати, що, як і будь-яке інше варення, десерт з ранеток слід правильно зберігати.