Як підготувати яблука до закрутки варення?
Ранетки – це дуже делікатний продукт, який необхідно ретельно підготувати до переробки. Неважливо, де взяли яблука: купили на ринку, в супермаркеті або зірвали в своєму саду. Головне – ретельно промити під проточною водою. Або, ще краще, замочити в теплій воді на тридцять хвилин. Яблука можна порізати або залишити цілими. Все залежить від рецепту і способу приготування.
Консистенція яблучного варення густа, нагадує пюре. Щоб домогтися такого результату, фрукти потрібно проварити, протерти через сито і довести до готовності на повільному вогні. Коли варення тримається на ложці, значить, воно готове і можна приступати до закочування в банки.
Банки також потребують попередньої підготовки: їх потрібно вимити і простерилізувати.
Поради та рекомендації по закрутки варення з ранеток
Якщо приготувати варення за всіма правилами і порад, то десерт вийде просто незрівнянним. Щоб в результаті отримати смачне варення або повидло необхідної консистенції, звертайте увагу на наведені нижче поради в ході приготування варення:
- ранетки – це досить щільні і сухі яблука, тому потрібно обов’язково додавати воду;
- на десерт можна додати ваніль, корицю, за бажанням, какао – це додасть готовому продукту смаку;
- якщо яблучка прозорі і не розтікаються по поверхні, вони готові;
- прекрасно і довго зберігається варення в прохолодній коморі, підвалі та на лоджії;
- нарізати яблука потрібно дуже швидко, щоб вони не встигли потемніти.
Таким смачним і яскравим, густим варенням також часто прикрашають торти і тістечка.
Ранетки – це маленькі, запашні яблучка з яких виходить чудове ласощі. Звичайно, процес варіння досить довгий і кропіткий, але воно того варто. Також не потрібно забувати, що, як і будь-яке інше варення, десерт з ранеток слід правильно зберігати.