Ранетки з лимонним соком
Для приготування знадобиться:
- яблука – 0,5 кг;
- кориця – ¼ ч. л.;
- сік лимона – 50 г;
- цукор – 500 г;
- вода – 100 р.
Послідовність дій:
- Для початку яблука необхідно промити і відрізати хвостики.
- Потім пересипати їх цукром, залишити на 24 години, щоб вони пустили сік.
- Додавши трохи води, ставимо на вогонь і варимо п’ятнадцять хвилин з перервою, двічі доводячи до кипіння.
- Видавлюємо з лимона сік, висипаємо корицю.
- Кілька разів проварюємо на маленькому вогні і залишаємо остигати.
- Складаємо в простерилізовані банки і закатуємо.
Варення готове! Як виглядає варення з ранеток на фото нижче.
Райські яблучка з хвостиками
Інгредієнти:
- 1 кілограм яблук;
- 1 кілограм цукру;
- 1 стакан води;
- ½ Ч. л. лимонної кислоти.
Що і як робити:
- Беремо цукор, воду і лимонну кислоту і варимо сироп.
- Опускаємо в нього яблука і проварюємо п’ятнадцять хвилин.
- Остуджуємо і після цього знову проварюємо.
- Залишаємо на 24 години, після чого доводимо до кипіння і розкладаємо в банки.
Яблука ранетки – це відмінний продукт для виробництва варення в домашніх умовах.