Ранетка — це маленьке яблучко, для смачного повидла, джему, варення

Ранетки з лимонним соком

Для приготування знадобиться:

  • яблука – 0,5 кг;
  • кориця – ¼ ч. л.;
  • сік лимона – 50 г;
  • цукор – 500 г;
  • вода – 100 р.

Послідовність дій:

  1. Для початку яблука необхідно промити і відрізати хвостики.
  2. Потім пересипати їх цукром, залишити на 24 години, щоб вони пустили сік.
  3. Додавши трохи води, ставимо на вогонь і варимо п’ятнадцять хвилин з перервою, двічі доводячи до кипіння.
  4. Видавлюємо з лимона сік, висипаємо корицю.
  5. Кілька разів проварюємо на маленькому вогні і залишаємо остигати.
  6. Складаємо в простерилізовані банки і закатуємо.

Варення готове! Як виглядає варення з ранеток на фото нижче.

Райські яблучка з хвостиками

Інгредієнти:

  • 1 кілограм яблук;
  • 1 кілограм цукру;
  • 1 стакан води;
  • ½ Ч. л. лимонної кислоти.
Цікаве:  Бальзамін: розмноження живцями в домашніх умовах

Що і як робити:

  1. Беремо цукор, воду і лимонну кислоту і варимо сироп.
  2. Опускаємо в нього яблука і проварюємо п’ятнадцять хвилин.
  3. Остуджуємо і після цього знову проварюємо.
  4. Залишаємо на 24 години, після чого доводимо до кипіння і розкладаємо в банки.

Яблука ранетки – це відмінний продукт для виробництва варення в домашніх умовах.