Перець, фарширований мясом і рисом — покрокові рецепти в каструлі

Овочі повинні обов’язково бути в щоденному раціоні. З них можна готувати найрізноманітніші страви, при цьому вони можуть бути досить ситними і смачними.

Я пропоную вам розглянути декілька покрокових рецептів приготування фаршированих перців. В якості начинки можна використовувати різні інгредієнти, але сьогодні я вирішив поділитися з вами варіантами з м’ясом і рисом. Готувати смачну закуску будемо в каструлі.

Нічого складного немає, як може здатися. Тому сміливо готує продукти і приступайте до приготування. Можна використовувати плоди різного кольору.

Тільки вибирайте якісні продукти, без видимих пошкоджень. Також не бійтеся експериментувати – додайте в начинку різні спеції та інгредієнти.

Перець, фарширований м’ясом і рисом: покроковий рецепт в каструлі в сметанному соусі

Перший варіант приготування обов’язково візьміть на замітку. Блюдо виходить неймовірно смачним, тому домочадці будуть просити вас готувати його знову і знову.

Інгредієнти:

  • 1 кг фаршу;
  • 8 шт солодкого перцю;
  • 2 цибулини;
  • 3 моркви;
  • 600 г томатів;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 ст. л рисової крупи;
  • 250 мл сметани;
  • Зелень;
  • Спеції;
  • Соняшникова олія.

Приготування з фото

Рисову крупу промиваємо, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту і відварюємо протягом 5 хвилин. Тим часом цибулю нарізаємо на кубики, моркву подрібнюємо на крупній тертці і рубаємо очищений часник.

Солодкий перець промиваємо під проточною водою. Потім акуратно вирізаємо нижню частину із плодоніжкою і виймаємо насіння. Намагайтеся не робити великий отвір, інакше фаршировані плоди будуть не такими соковитими, так як вся рідина може витекти.

Ставимо сковороду На плиту і розігріваємо олію. Додаємо подрібнену цибулю і обсмажуємо протягом 2 хвилин. Після чого додаємо натерту моркву, перемішуємо і пасеруємо пару хвилин.

Томати попередньо заливаємо окропом, знімаємо з них шкірку і нарізаємо кубиками. Додаємо в сковороду до решти інгредієнтів, відправляємо часник, мелений перець і сіль. Тушкуємо протягом декількох хвилин і залишаємо остигати.

У глибоку миску перекладаємо фарш, додаємо відварений рис і половину обсмажених овочів. Також до інгредієнтів відправляємо подрібнену зелень, мелений перець, сіль і ретельно перемішуємо.

Наступним кроком акуратно фаршируємо підготовлені перці начинкою. Плоди викладаємо в глибоку каструлю.

Тим часом займемося приготуванням сметанного соусу. Для цього в глибоку тарілку відправляємо залишки обсмажених овочів, додаємо сметану, трохи води, перцю і солі. Суміш добре перемішуємо.

Заливаємо соусом фаршировані перці, і при необхідності додаємо ще трохи води.

Каструлю ставимо на плиту, накриваємо кришкою. Готуємо страву протягом 40-60 хвилин. Час залежить від розмірів плодів. Завдяки наявності овочів в начинці, перець виходить смачним і соковитим. Приємного апетиту!

Класичний рецепт приготування фаршированого перцю в каструлі

Є ще один спосіб приготування смачної страви. Готується дуже просто і швидко. При цьому нам знадобляться найпростіші продукти, які практично завжди є на будь-якій кухні.

Інгредієнти:

  • 600 г фаршу;
  • 10 шт перцю;
  • 2 склянки томатного соку;
  • 80 г рису;
  • 2 цибулини;
  • 2 морквини;
  • 2 ч. л цукрового піску;
  • Мелений перець і харчова сіль.

Приготування

У перцю акуратно зрізаємо нижню частину. Насіння витягуємо за допомогою ложки. Потім плоди промиваємо і відправляємо в киплячу воду на пару хвилин. Після чого виймаємо і заливаємо холодною водою, щоб вони швидше охололи.

Промитий рис кладемо в підсолену воду і після закипання готуємо близько двох хвилин. Після чого промиваємо холодною водою. Цибулю нарізаємо на півкільця, подрібнюємо на крупній тертці моркву і обсмажуємо овочі з сковороді.

Половину порції овочів змішуємо з рисом і фаршем. Додаємо сіль і мелений перець за смаком. Перемішувати найкраще руками.

Помідори пропускаємо через м’ясорубку або натираємо на крупній тертці. Додаємо в сковороду з рештою овочів, солимо, перчимо і додаємо трохи цукру. Все добре перемішуємо і тушкуємо протягом п’яти хвилин.

Перець начиняємо фаршем досить щільно. Відправляємо в каструлю і заливаємо підливою. Також вливаємо до верхніх країв підсолену воду.

Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо перець близько однієї години після закипання рідини. Прикрашаємо зеленню і подаємо до столу.

Цікаве:  Бутерброди з червоною рибою на святковий стіл: прості і смачні рецепти з оформленням

Як приготувати фарширований перець з м’ясом і рисом в томатному соусі

Для підготовки чудового вечері не обов’язково використовувати екзотичні і дорогі продукти. Фарширований перець є відмінним варіантом. Це блюдо дуже смачне і поживне.

Інгредієнти:

  • 10 шт. болгарського перцю;
  • 450 г змішаного фаршу;
  • 2 моркви;
  • 2 головки цибулі;
  • Рисова крупа;
  • Соняшникова олія;
  • Перець і сіль;
  • 4 ст. л томатної пасти;
  • Невелику кількість борошна.

Приготування:

Рис ретельно промиваємо і відправляємо в каструлю з водою. Відварюємо крупу до напівготовності. Головне не переварити рис, тому досить 2-3 хвилин.

Одну цибулину подрібнюємо і обсмажуємо до прозорості в сковороді з соняшниковою олією. Одну моркву подрібнюємо на тертці, додаємо до цибулі і готуємо до золотистого кольору.

Подрібнюємо другу цибулину і моркву. Відправляємо овочі в окрему миску.

У перцю акуратно вирізаємо плодоніжку і виймаємо насіння.

У тарілку з фаршем, додаємо відварений рис, чорний мелений перець, обсмажені овочі та сіль. Все добре перемішуємо і щільно фаршируємо підготовлені плоди перцю.

У глибоку каструлю наливаємо трохи олії і відправляємо в неї нарізані овочі. Акуратно викладаємо перець з начинкою.

Тепер нам потрібно зробити соус. Для цього в миску відправляємо томатну пасту, трохи пуки і кип’яченої води. Все добре перемішуємо. Приготованою сумішшю поливаємо перці.

Накриваємо каструлю кришкою і ставимо на плиту. Після закипання зменшуємо вогонь і тушкуємо протягом 40-50 хвилин. Перед подачею можна полити домашньою сметаною, так виходить ще смачніше.

Болгарський перець, фарширований м’ясом і рисом в томатно-сметанному соусі

Насичене і соковите блюдо готується дуже просто. Ви можете порадувати своїх близьких людей на обід або вечерю. Також воно відмінно підходить для святкового столу.

Інгредієнти:

  • 10 шт солодкого перцю;
  • 700 г фаршу;
  • 200 г рисової крупи;
  • 2 морквини;
  • 2 цибулини;
  • 3 зубчики часнику;
  • 3 ст. л сметани;
  • 3 ч. л томатної пасти;
  • Перець і сіль;
  • Зелень.

Покроковий рецепт приготування

Рисову крупу відправляємо в каструлю, заливаємо водою і варимо близько 10 хвилин після закипання. Потім вимикаємо вогонь і даємо постояти ще п’ять хвилин. Після чого промиваємо холодною водою.

Подрібнюємо цибулю і моркву. У сковороді до прозорості готуємо цибулю, потім додаємо моркву і обсмажуємо кілька хвилин. Додаємо подрібнений часник, перемішуємо і залишаємо остигати.

Тим часом займемося підготовкою перцю. Натискаємо на плодоніжку і вдавлюємо її всередину. Потім круговими рухами витягаємо хвостик і дістаємо насіння. Отвір виходить невелика, тому начинка не буде випадати з плодів.

В окрему миску кладемо рис, обсмажений цибулю з морквою, сіль з перцем і зелень за бажанням, якщо хочете надати страві літні нотки. Додаємо фарш і все добре перемішуємо. Чайною ложкою фаршируємо перець і вертикально викладаємо в глибоку каструлю.

Для приготування соусу в окрему ємність відправляємо сметану, томатну пасту, перець і сіль за смаком. Все добре перемішуємо, додаємо близько 200 мл кип’яченою водою і ще раз ретельно розмішуємо.

Перці заливаємо приготовленою підливою, додаємо воду, щоб плоди були практично покриті рідиною.

Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо перець до повної готовності. Приємного апетиту!

Скільки варити (гасити) перець, фарширований м’ясом і рисом в каструлі

Якщо ви вирішили приготувати таку страву, то потрібно не тільки підготувати всі необхідні інгредієнти, але і знати час приготування. Від цього залежить смак закуски.

Якщо ви начиняете свіжі плоди, то вони, щонайменше, повинні варитися 30 хвилин. Однак час може бути збільшено, якщо ви вибрали великі перці. Тому головним орієнтиром є обсяг плодів, але більше години варити їх не рекомендується.

Якщо ви ще ніколи не гасили фарширований перець, то спробуйте кілька варіантів з різним соусом. А потім вже можете зрозуміти, який спосіб для вас найбільш прийнятний.

Якщо вам відомі секрети приготування цієї страви, то можете поділитися ними у коментарях.