Паелья з морепродуктів: 6 рецептів приготування в домашніх умовах

У нашій країні все популярнішою стає таке іспанське блюдо, як паелья з морепродуктів. Воно виходить неймовірно смачним і ситним, тому стало таким поширеним.

Згідно своїй назві готується і подається прямо в сковороді. Є паелью прийнято дерев’яними ложками, так як металеві прилади надають неприємний і неприродний смак.

У класичному варіанті паелья готується з морепродуктів. Також у нього можуть входити різні види м’яса і інші інгредієнти. Завдяки популярності з’явилася величезна кількість рецептів приготування в домашніх умовах.

Сьогодні розглянемо кілька простих і доступних способів приготування цього чудового блюда. Здивуйте своїх близьких і гостей.

Паелья з морепродуктів — рецепт в домашніх умовах з вином

Дуже смачне іспанське блюдо готується досить просто. Не варто переживати, що у вас нічого не вийде. З приготуванням може легко впоратися будь-яка господиня.

Інгредієнти:

  • 100 г рисової крупи;
  • 10 шт мідій;
  • 5 креветок;
  • 50 г кальмарів;
  • 1 цибулина;
  • 1 філе курки;
  • 150 мл білого вина;
  • 300 мл води;
  • 30 мл соняшникової олії;
  • Часник;
  • Сіль;
  • Мелений перець;
  • Базилік.

Покрокове приготування з фото

Насамперед ставимо нагріватися сковороду на плиту і вливаємо олію в невеликій кількості. Тим часом ріпчасту цибулю нарізаємо на кубики. І обсмажуємо до золотистого кольору.

Куряче філе також ріжемо на шматки середнього розміру. У паэльницу вливаємо біле вино, і коли спирт випарується, додаємо нарізану курку та всі необхідні морепродукти. Включаємо вогонь на максимум, щоб мідії розкрилися.

Через 3-5 хвилин з сковороди витягуємо всі інгредієнти. Залишаємо тільки цибулю і бульйон. Вливаємо 150 мл води і додаємо рис. Коли рідина випарується, то вливаємо ще 150 мл. Варимо 20-25 хвилин.

Після цього продукти назад відправляємо в ємність, солимо і перчимо за смаком, отправялем подрібнений часник і базилік. Все добре перемішуємо.

Через 1-2 хвилини знімаємо блюдо з плити і подаємо на стіл прямо в сковорідці. Але при бажанні розкладіть по порційних тарілках. Приємного апетиту!

Швидкий покроковий рецепт приготування страви з морепродуктів

З усього різноманіття рецептів іспанського страви, пропоную вам спробувати ще один. Це один із самих бюджетних варіантів, тому не доведеться купувати дорогі продукти.

Інгредієнти:

  • 30 креветок;
  • 200 г ковбаси;
  • 1 головка цибулі;
  • 0,5 склянки замороженого горошку;
  • 6 ст. л оливкової олії;
  • 1 склянку рису;
  • 2,5 склянки курячого бульйону;
  • 1 ч. л солодкої паприки;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 зубчики часнику;
  • 0,5 ч. л гострого перчика;
  • 1 ч. л шафрану;
  • Петрушка;
  • Харчова сіль;
  • Лимон.

Етапи приготування

У сковороду виливаємо 2 ст. л оливкової олії. Коли воно нагріється, то додаємо панцирі креветок і обсмажуємо протягом 4 хвилин. Після чого посипаємо шафраном і сіллю. Все перемішуємо і заливаємо курячим бульйоном. Після закипання накриваємо сковороду кришкою і варимо 20 хвилин. Потім бульйон потрібно процідити.

У ємність наливаємо 2 ст. л оливкової олії і викладаємо п/копчену ковбасу, яку нарізаємо кружечками. Обсмажуємо протягом двох хвилин. Потім додаємо подрібнений часник і ріпчасту цибулю. Готуємо ще пару хвилин.

На наступному етапі відправляємо гострий перчик, залишки оливкової олії, рис, зелений горошок і все перемішуємо. Зверху викладаємо креветки, болгарський перець, нарізаний соломкою. Все заливаємо курячим бульйоном.

Тепер відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Після чого готуємо на слабкому вогні на плиті ще 10 хвилин. Розкладаємо по тарілках і в гарячому вигляді подаємо до столу.

Гості та близькі люди будуть в захваті від такого частування.

Паелья в мультиварці

Є рецепт іспанського страви, що готується у сучасної кухонної техніки. Вам потрібно лише підготувати необхідні інгредієнти, морепродукти і закласти в чашу мультиварки. Все дуже просто і швидко, тому беріть собі на замітку.

Покрокове приготування можете дізнатися з відео ролика нижче:

Перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню. При бажанні поекспериментуйте з додаванням спецій, вони можуть сильно вплинути на кінцевий смак.

Паелья з морським коктейлем в домашніх умовах на сковороді

Для приготування цієї страви, підходять практично будь-які морепродукти, тому склад можете змінювати на свій смак. Також рекомендується використовувати спеціальну широку сковороду, яка призначена для паельї.

Інгредієнти:

  • Мідії;
  • Мушлі;
  • Омари;
  • Креветки;
  • Філе морського чорта;
  • Кальмари;
  • Оливкова олія;
  • Часник;
  • Болгарський перець;
  • Ріпчаста цибуля;
  • Помідори;
  • Морква;
  • Зелена квасоля;
  • Консервований горошок;
  • Рис;
  • Спеції і сіль.

Кількість продуктів підбирайте самостійно.

Цікаве:  Бутерброди з червоною ікрою: прості і смачні рецепти на святковий стіл

Приготування

Для початку готуємо овочі. Цибулю нарізаємо кубиками, перець пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем. Морква ріжемо півкільцями і невеликими шматочками болгарський перець.

У сковороду наливаємо оливкову олію, викладаємо овочі, додаємо зелений горошок і квасоля. Добре перемішуємо і обсмажуємо.

Тим часом помідори нарізаємо на невеликі овочі і відправляємо їх у паэльницу, коли овочі обсмажаться. Солимо і перчимо за смаком. При бажанні ви можете додати трохи м’яса. Це може бути кролик, курка, свинина або телятина.

На наступному етапі викладаємо нарізані кальмари, філе морського чорта і креветки. При необхідності солимо за смаком. Всі добре розмішуємо.

Потім висипаємо склянку рису і заливаємо 3 чашками води. Все добре перемішуємо. Через пару хвилин після закипання викладаємо в блюдо морепродукти: норвезькі омари, черепашки і мідії, які повинні розкритися. Якщо які-небудь продукти не розкрились, то їх потрібно просто викинути.

Зверху посипаємо невеликою кількістю зеленого горошку і зменшуємо вогонь. Коли рис буде готовий, то знімаємо сковороду з плити, і на 10 хвилин накриваємо харчовою фольгою.

І тепер настає найцікавіший момент. Нам залишається тільки спробувати і оцінити смак.

Рецепт приготування паельї в казані

Іспанське блюдо можна приготувати на вогнищі, коли ви вирішили вибратися на природу. І всім відомо, що на свіжому повітрі їжа виходить смачніше.

Інгредієнти:

  • 2 склянки рисового крупи;
  • 1 кг морепродуктів;
  • 4 помідора;
  • 1 солодкий перець;
  • 1 головка цибулі;
  • 2 ст. л оливкової олії;
  • Спеції і харчова сіль.

Приготування:

  1. На вогонь ставимо казан, вливаємо в нього масло і залишаємо нагріватися;
  2. Тим часом подрібнюємо цибулину, і потім відправляємо її в ємність;
  3. У болгарського перцю вирізаємо плодоніжку і виймаємо насіння, після чого нарізаємо на шматочки довільної форми. Якщо ви любите страви із пікантним смаком, додайте невелику кількість гострого перцю. Коли у цибулі з’явиться золотава скоринка, то висипаємо в казан солодкий перчик;
  4. У рецепті можна використовувати абсолютно будь-які морепродукти. Також підходять магазинні коктейлі. Коли перець стане м’яким, то викладаємо підготовлені продукти моря;
  5. Знімаємо шкірку з помідорів і подрібнюємо на тертці. А якщо є можливість, то скористайтеся звичайною м’ясорубкою;
  6. У казан виливаємо пару стаканів води. Використовуємо невелику кількість спецій і солі, які вам найбільше подобаються. Все добре перемішуємо;
  7. Наступним кроком додаємо до продуктів рис і помідори. Накриваємо казан кришкою і варимо до повної готовності.

Перед подачею посипаємо рубаною зеленню, вона додає свіжість іспанського страви. Краще подавати в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Паелья з морепродуктів і куркою: рецепт з фото в домашніх умовах

Одне з найпопулярніших страв в Іспанії, можна легко приготувати вдома без особливих зусиль. Беріть на замітку цей простий рецепт, якщо хочете здивувати своїх родичів або друзів, які вирішили зібратися у вас.

Інгредієнти:

  • 300 г курячого філе;
  • 500 г рису;
  • 80 г рибного філе;
  • 100 г креветок;
  • 100 г черепашок;
  • 100 г мідій;
  • 100 г кальмарів;
  • 8 королівських креветок;
  • 1 солодкий червоний перець;
  • 1 зелений перець;
  • 250 г томатного соусу;
  • 2 л рибного бульйону;
  • Оливкова олія;
  • Спеції і сіль.

Покрокове приготування

У широкій сковороді розігріваємо оливкову олію. Якщо у вас його немає, то можна використовувати звичайну соняшникову олію. Спочатку обсмажуємо нарізану курячу грудку зі всіх сторін.

Потім додаємо в паэльницу нарізаний перець червоного кольору. Коли він обсмажиться, то викладаємо подрібнений зелений перець. Готуємо на сильному вогні.

На наступному етапі звільняємо половину сковороди, тобто овочі з куркою зводимо до одного краю. На звільнену частину викладаємо королівські креветки і злегка обсмажуємо їх з обох сторін. Потім перекладаємо в тарілку.

Після цього відправляємо в сковороду морепродукти, томатний сік і спеції. Все ретельно перемішуємо. Потім висипаємо рисову крупу. Коли рис обсмажиться, то відправляємо креветки, які ми заздалегідь обсмажили, і заливаємо киплячим бульйоном.

Після закипання за бажанням додаємо заморожений горошок і варимо протягом 15 хвилин. Прибираємо паелью в духовку буквально на 5 хвилин. Виймаємо з духовки і накриваємо ще на п’ять хвилин.

Дуже смачне блюдо готове, тому можете подавати його до святкового столу разом з скибочками лимона. Приємного апетиту!

Якщо ви ніколи не готували паелью, то спробуйте здивувати своїх близьких людей. Їм обов’язково сподобається іспанська паелья з морепродуктів.