У нашій країні все популярнішою стає таке іспанське блюдо, як паелья з морепродуктів. Воно виходить неймовірно смачним і ситним, тому стало таким поширеним.
Згідно своїй назві готується і подається прямо в сковороді. Є паелью прийнято дерев’яними ложками, так як металеві прилади надають неприємний і неприродний смак.
У класичному варіанті паелья готується з морепродуктів. Також у нього можуть входити різні види м’яса і інші інгредієнти. Завдяки популярності з’явилася величезна кількість рецептів приготування в домашніх умовах.
Сьогодні розглянемо кілька простих і доступних способів приготування цього чудового блюда. Здивуйте своїх близьких і гостей.
Паелья з морепродуктів — рецепт в домашніх умовах з вином
Дуже смачне іспанське блюдо готується досить просто. Не варто переживати, що у вас нічого не вийде. З приготуванням може легко впоратися будь-яка господиня.
Інгредієнти:
- 100 г рисової крупи;
- 10 шт мідій;
- 5 креветок;
- 50 г кальмарів;
- 1 цибулина;
- 1 філе курки;
- 150 мл білого вина;
- 300 мл води;
- 30 мл соняшникової олії;
- Часник;
- Сіль;
- Мелений перець;
- Базилік.
Покрокове приготування з фото
Насамперед ставимо нагріватися сковороду на плиту і вливаємо олію в невеликій кількості. Тим часом ріпчасту цибулю нарізаємо на кубики. І обсмажуємо до золотистого кольору.
Куряче філе також ріжемо на шматки середнього розміру. У паэльницу вливаємо біле вино, і коли спирт випарується, додаємо нарізану курку та всі необхідні морепродукти. Включаємо вогонь на максимум, щоб мідії розкрилися.
Через 3-5 хвилин з сковороди витягуємо всі інгредієнти. Залишаємо тільки цибулю і бульйон. Вливаємо 150 мл води і додаємо рис. Коли рідина випарується, то вливаємо ще 150 мл. Варимо 20-25 хвилин.
Після цього продукти назад відправляємо в ємність, солимо і перчимо за смаком, отправялем подрібнений часник і базилік. Все добре перемішуємо.
Через 1-2 хвилини знімаємо блюдо з плити і подаємо на стіл прямо в сковорідці. Але при бажанні розкладіть по порційних тарілках. Приємного апетиту!
Швидкий покроковий рецепт приготування страви з морепродуктів
З усього різноманіття рецептів іспанського страви, пропоную вам спробувати ще один. Це один із самих бюджетних варіантів, тому не доведеться купувати дорогі продукти.
Інгредієнти:
- 30 креветок;
- 200 г ковбаси;
- 1 головка цибулі;
- 0,5 склянки замороженого горошку;
- 6 ст. л оливкової олії;
- 1 склянку рису;
- 2,5 склянки курячого бульйону;
- 1 ч. л солодкої паприки;
- 1 болгарський перець;
- 2 зубчики часнику;
- 0,5 ч. л гострого перчика;
- 1 ч. л шафрану;
- Петрушка;
- Харчова сіль;
- Лимон.
Етапи приготування
У сковороду виливаємо 2 ст. л оливкової олії. Коли воно нагріється, то додаємо панцирі креветок і обсмажуємо протягом 4 хвилин. Після чого посипаємо шафраном і сіллю. Все перемішуємо і заливаємо курячим бульйоном. Після закипання накриваємо сковороду кришкою і варимо 20 хвилин. Потім бульйон потрібно процідити.
У ємність наливаємо 2 ст. л оливкової олії і викладаємо п/копчену ковбасу, яку нарізаємо кружечками. Обсмажуємо протягом двох хвилин. Потім додаємо подрібнений часник і ріпчасту цибулю. Готуємо ще пару хвилин.
На наступному етапі відправляємо гострий перчик, залишки оливкової олії, рис, зелений горошок і все перемішуємо. Зверху викладаємо креветки, болгарський перець, нарізаний соломкою. Все заливаємо курячим бульйоном.
Тепер відправляємо на 20 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Після чого готуємо на слабкому вогні на плиті ще 10 хвилин. Розкладаємо по тарілках і в гарячому вигляді подаємо до столу.
Гості та близькі люди будуть в захваті від такого частування.
Паелья в мультиварці
Є рецепт іспанського страви, що готується у сучасної кухонної техніки. Вам потрібно лише підготувати необхідні інгредієнти, морепродукти і закласти в чашу мультиварки. Все дуже просто і швидко, тому беріть собі на замітку.
Покрокове приготування можете дізнатися з відео ролика нижче:
Перед подачею можна прикрасити свіжою зеленню. При бажанні поекспериментуйте з додаванням спецій, вони можуть сильно вплинути на кінцевий смак.
Паелья з морським коктейлем в домашніх умовах на сковороді
Для приготування цієї страви, підходять практично будь-які морепродукти, тому склад можете змінювати на свій смак. Також рекомендується використовувати спеціальну широку сковороду, яка призначена для паельї.
Інгредієнти:
- Мідії;
- Мушлі;
- Омари;
- Креветки;
- Філе морського чорта;
- Кальмари;
- Оливкова олія;
- Часник;
- Болгарський перець;
- Ріпчаста цибуля;
- Помідори;
- Морква;
- Зелена квасоля;
- Консервований горошок;
- Рис;
- Спеції і сіль.
Кількість продуктів підбирайте самостійно.
Приготування
Для початку готуємо овочі. Цибулю нарізаємо кубиками, перець пропускаємо через прес або подрібнюємо ножем. Морква ріжемо півкільцями і невеликими шматочками болгарський перець.
У сковороду наливаємо оливкову олію, викладаємо овочі, додаємо зелений горошок і квасоля. Добре перемішуємо і обсмажуємо.
Тим часом помідори нарізаємо на невеликі овочі і відправляємо їх у паэльницу, коли овочі обсмажаться. Солимо і перчимо за смаком. При бажанні ви можете додати трохи м’яса. Це може бути кролик, курка, свинина або телятина.
На наступному етапі викладаємо нарізані кальмари, філе морського чорта і креветки. При необхідності солимо за смаком. Всі добре розмішуємо.
Потім висипаємо склянку рису і заливаємо 3 чашками води. Все добре перемішуємо. Через пару хвилин після закипання викладаємо в блюдо морепродукти: норвезькі омари, черепашки і мідії, які повинні розкритися. Якщо які-небудь продукти не розкрились, то їх потрібно просто викинути.
Зверху посипаємо невеликою кількістю зеленого горошку і зменшуємо вогонь. Коли рис буде готовий, то знімаємо сковороду з плити, і на 10 хвилин накриваємо харчовою фольгою.
І тепер настає найцікавіший момент. Нам залишається тільки спробувати і оцінити смак.
Рецепт приготування паельї в казані
Іспанське блюдо можна приготувати на вогнищі, коли ви вирішили вибратися на природу. І всім відомо, що на свіжому повітрі їжа виходить смачніше.
Інгредієнти:
- 2 склянки рисового крупи;
- 1 кг морепродуктів;
- 4 помідора;
- 1 солодкий перець;
- 1 головка цибулі;
- 2 ст. л оливкової олії;
- Спеції і харчова сіль.
Приготування:
- На вогонь ставимо казан, вливаємо в нього масло і залишаємо нагріватися;
- Тим часом подрібнюємо цибулину, і потім відправляємо її в ємність;
- У болгарського перцю вирізаємо плодоніжку і виймаємо насіння, після чого нарізаємо на шматочки довільної форми. Якщо ви любите страви із пікантним смаком, додайте невелику кількість гострого перцю. Коли у цибулі з’явиться золотава скоринка, то висипаємо в казан солодкий перчик;
- У рецепті можна використовувати абсолютно будь-які морепродукти. Також підходять магазинні коктейлі. Коли перець стане м’яким, то викладаємо підготовлені продукти моря;
- Знімаємо шкірку з помідорів і подрібнюємо на тертці. А якщо є можливість, то скористайтеся звичайною м’ясорубкою;
- У казан виливаємо пару стаканів води. Використовуємо невелику кількість спецій і солі, які вам найбільше подобаються. Все добре перемішуємо;
- Наступним кроком додаємо до продуктів рис і помідори. Накриваємо казан кришкою і варимо до повної готовності.
Перед подачею посипаємо рубаною зеленню, вона додає свіжість іспанського страви. Краще подавати в гарячому вигляді. Приємного апетиту!
Паелья з морепродуктів і куркою: рецепт з фото в домашніх умовах
Одне з найпопулярніших страв в Іспанії, можна легко приготувати вдома без особливих зусиль. Беріть на замітку цей простий рецепт, якщо хочете здивувати своїх родичів або друзів, які вирішили зібратися у вас.
Інгредієнти:
- 300 г курячого філе;
- 500 г рису;
- 80 г рибного філе;
- 100 г креветок;
- 100 г черепашок;
- 100 г мідій;
- 100 г кальмарів;
- 8 королівських креветок;
- 1 солодкий червоний перець;
- 1 зелений перець;
- 250 г томатного соусу;
- 2 л рибного бульйону;
- Оливкова олія;
- Спеції і сіль.
Покрокове приготування
У широкій сковороді розігріваємо оливкову олію. Якщо у вас його немає, то можна використовувати звичайну соняшникову олію. Спочатку обсмажуємо нарізану курячу грудку зі всіх сторін.
Потім додаємо в паэльницу нарізаний перець червоного кольору. Коли він обсмажиться, то викладаємо подрібнений зелений перець. Готуємо на сильному вогні.
На наступному етапі звільняємо половину сковороди, тобто овочі з куркою зводимо до одного краю. На звільнену частину викладаємо королівські креветки і злегка обсмажуємо їх з обох сторін. Потім перекладаємо в тарілку.
Після цього відправляємо в сковороду морепродукти, томатний сік і спеції. Все ретельно перемішуємо. Потім висипаємо рисову крупу. Коли рис обсмажиться, то відправляємо креветки, які ми заздалегідь обсмажили, і заливаємо киплячим бульйоном.
Після закипання за бажанням додаємо заморожений горошок і варимо протягом 15 хвилин. Прибираємо паелью в духовку буквально на 5 хвилин. Виймаємо з духовки і накриваємо ще на п’ять хвилин.
Дуже смачне блюдо готове, тому можете подавати його до святкового столу разом з скибочками лимона. Приємного апетиту!
Якщо ви ніколи не готували паелью, то спробуйте здивувати своїх близьких людей. Їм обов’язково сподобається іспанська паелья з морепродуктів.