Жигулівське
Достигають пізньої осені. Великі яблука, які виростають від 120 до 350 гр р. Плоди жовтого забарвлення з смугастим рум’янцем насиченого червоного кольору. Вимагають дозрівання. Починати вживати їх можна тільки через 2 або 3 тижні після збору. Період споживання триває приблизно три місяці. Плоди солодкі з дуже приємною кислинкою.
Плюси і мінуси:
- товарний вигляд на високому рівні;
- парша не заподіює шкоди;
- дозрівання приходить одночасно;
- відмінний смак;
- зимостійкість середня.
Зимові сорти
Яблука, мають пізній строк достигання, називаються зимовими. Вони цінуються тим, що їх можна практично цілий рік. Розглянемо найпопулярніші сорти яблук, фото і опис плодів.
Імант
Пізній зимовий сорт. Вага блок доходить до 200 р. Шкірка має на дотик восковий наліт. Яблука пурпурно-зеленого кольору. Дуже соковиті. Смак представлений гармонійним поєднанням кислого і солодкого. Термін зберігання цих яблук – від 7 до 8 місяців.
Плюси:
- плоди досить великі;
- парша не завдати їм шкоди;
- регулярне плодоношення;
- зберігати можна тривалий час;
- плоди невибагливі при перевезеннях.
Мінуси:
- якщо дерево перевантажено плодами, то яблука на ньому почнуть дрібніти;
- у суворі зимові часи родючість знижується.