Найкращі сорти яблук: опис, фото

Жигулівське

Достигають пізньої осені. Великі яблука, які виростають від 120 до 350 гр р. Плоди жовтого забарвлення з смугастим рум’янцем насиченого червоного кольору. Вимагають дозрівання. Починати вживати їх можна тільки через 2 або 3 тижні після збору. Період споживання триває приблизно три місяці. Плоди солодкі з дуже приємною кислинкою.

Плюси і мінуси:

  • товарний вигляд на високому рівні;
  • парша не заподіює шкоди;
  • дозрівання приходить одночасно;
  • відмінний смак;
  • зимостійкість середня.

Зимові сорти

Яблука, мають пізній строк достигання, називаються зимовими. Вони цінуються тим, що їх можна практично цілий рік. Розглянемо найпопулярніші сорти яблук, фото і опис плодів.

Імант

Пізній зимовий сорт. Вага блок доходить до 200 р. Шкірка має на дотик восковий наліт. Яблука пурпурно-зеленого кольору. Дуже соковиті. Смак представлений гармонійним поєднанням кислого і солодкого. Термін зберігання цих яблук – від 7 до 8 місяців.

Цікаве:  Рудий квітка: опис, види, назви й фото

Плюси:

  • плоди досить великі;
  • парша не завдати їм шкоди;
  • регулярне плодоношення;
  • зберігати можна тривалий час;
  • плоди невибагливі при перевезеннях.

Мінуси:

  • якщо дерево перевантажено плодами, то яблука на ньому почнуть дрібніти;
  • у суворі зимові часи родючість знижується.