Курка з картоплею в духовці на деку з майонезом: 4 покрокових рецепта

Курка з картоплею, запечена в духовці, є одним з найпопулярніших страв. При цьому готується воно досить просто. Незважаючи на це, його часто ставлять на святковий стіл, в тому числі і на Новий рік.

Дієтичне м’ясо птиці відмінно поєднується з картоплею, тому виходить смачне і ситне блюдо. А використання різних спецій дозволяє значно змінити смак.

Існує безліч варіантів приготування курки в духовці. У цій статті розглянемо варіанти на деку. Основою маринаду буде виступати майонез.

Із запропонованих рецептів ви зможете підібрати для себе спосіб приготування для новорічного столу або сімейного вечері.

Курка з картоплею в духовці на деку з майонезом помідорами і сиром

Це блюдо практично не відрізняється від м’яса по-французьки, тільки готується з дієтичного філе. Крім того, знадобиться зовсім небагато часу, тому вечеря буде готовий за кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • 2 філе курки;
  • 8 картоплин;
  • 2 помідори;
  • 50 г твердого сиру;
  • 1 цибулина;
  • 250 мл майонезу;
  • Часник;
  • 3 ст. л соняшникової олії;
  • Приправа для курки, перець, сіль за смаком.

Приготування:

  1. Куряче філе ретельно промиваємо під проточною водою. Потім відбиваємо його спеціальним молотком. Після чого втираємо курячу приправу з двох сторін. Відправляємо в глибоку миску;
  2. До курки додаємо рубаний часник і майонез. Гарненько перемішуємо руками і ставимо в холодильник на 30 хвилин;
  3. Тим часом картоплю очищаємо і нарізаємо на кружечки. Посипаємо сіллю, перцем, збризкуємо рослинним маслом. Ретельно розмішуємо руками;
  4. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями;
  5. Томати промиваємо холодною водою і розрізаємо на шайби;
  6. Деко змащуємо невеликою кількістю масла і рівномірно розподіляємо по поверхні картопля;
  7. Зверху викладаємо кільця цибулі;
  8. Наступним шаром додаємо мариновану курку;
  9. Покриваємо нарізаними помідорами;
  10. Залишки маринаду змішуємо з натертим сиром. Отриманою масою змащуємо страва;
  11. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку, приблизно на 30-40 хвилин.

Апетитне і ситне блюдо готове. Залишається розподілити по порційних тарілках і подати до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати курку з картоплею на деку з майонезом і сиром

Це блюдо є улюбленим для багатьох людей. Але з-за високої калорійності ним не слід зловживати. Тому його зазвичай готують до святкового столу, в тому числі і на Новий рік.

Інгредієнти:

  • 2 філе курки;
  • 1 кг картоплі;
  • 300 г сиру твердих сортів;
  • 2 моркви;
  • 1 цибулина;
  • 150 мл майонезу;
  • Чорний мелений перець;
  • Харчова сіль;
  • Рослинне масло.

Приготування:

  1. Картоплю очищаємо і нарізаємо на тонкі кільця, щоб він швидше приготувався. Трохи підсолюємо і перемішуємо в мисці руками;
  2. Моркву нарізаємо на дуже тонкі півкільця, так як цей овоч гаситься довше;
  3. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо на півкільця;
  4. Куряче філе розрізаємо на шматочки і злегка їх відбиваємо, щоб м’ясо вийшло смачніше і соковитіше. Посипаємо невеликою кількістю перцю і солі з двох сторін;
  5. Щоб інгредієнти не пригоріли, деко змащуємо олією, для цього краще скористатися силіконової пензликом;
  6. В першу чергу розподіляємо по поверхні цибулю;
  7. Потім додаємо підготовлену курку і покриваємо її майонезній сіткою;
  8. На наступному етапі акуратно викладаємо половину картоплі, потім половину моркви і наносимо сітку з майонезу;
  9. Потім овочеві шари повторюємо, не забуваємо про майонез;
  10. Розігріваємо духовку до 180-200 градусів і відправляємо в неї деко з продуктами. Готуємо близько 40 хвилин;
  11. Коли картопля буде готовий, то посипаємо блюдо натертим сиром і прибираємо його в духовку ще на 10 хвилин.
Цікаве:  Паелья з морепродуктів: 6 рецептів приготування в домашніх умовах

Виходить неймовірно смачне блюдо. При бажанні, перед подачею, можете прикрасити його свіжою зеленню.

Покроковий рецепт курки з картоплею в духовці з майонезом і цибулею

Запекти птицю з картоплею дуже легко і досить швидко. Тому коли у вас мало часу, але ви хочете порадувати своїх близьких або гостей смачним блюдом, то цей рецепт буде відмінним варіантом.

Інгредієнти:

  • Курка;
  • Картопля;
  • 2 цибулини;
  • Чорний мелений перець;
  • Харчова сіль;
  • Майонез.

Приготування:

  1. Картоплю очищаємо від шкірки і промиваємо під проточною водою. Нарізаємо на невеликі шматочки довільної форми;
  2. У миску з картоплею відправляємо ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями;
  3. Злегка присаливаем, перчимо і заправляємо майонезом. Все гарненько перемішуємо;
  4. Курку поділяємо на частини і обов’язково промиваємо холодною водою. Посипаємо перцем, сіллю і додаємо майонез. Ретельно перемішуємо руками;
  5. На змащене маслом деко викладаємо шматки курки;
  6. Зверху засипаємо картоплею з цибулею;
  7. Ставимо на 40-45 хвилин у духовку, яку заздалегідь розігріваємо до 200 градусів.

Незважаючи на те, що страва є дуже простим, воно не буде зайвим на святковому столі. Приємного апетиту!

Курка з картоплею в духовці з майонезом і гірчицею

Не можна обійти увагою ще один рецепт приготування курки під чудовим соусом. Спробуйте скористатися цим варіантом, найімовірніше, вам дуже сподобається смак такої страви.

  • 3 стегенця;
  • 20 картоплин;
  • 50 г сиру;
  • 3 ст. л гірчиці;
  • 3 ст. л майонезу;
  • 3 зубчики часнику;
  • Харчова сіль;
  • Чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Курячі стегенця обов’язково промиваємо під проточною водою, потім обсушуємо на паперових рушниках і ділимо на дві частини;
  2. Перекладаємо в миску, додаємо сіль з перцем, а також подрібнені зубчики часнику. Ставимо в холодильник на пару годин;
  3. Тим часом очищаємо картоплю від шкірки. Заливаємо холодною водою на пару годин, щоб позбутися від зайвого крохмалю;
  4. Наступним кроком деко змащуємо маслом і в центр викладаємо шматки курки;
  5. По краях розподіляємо картоплю, нарізаємо тонкими шайбами;
  6. Для приготування соусу змішуємо майонез з гірчицею. Отриманою сумішшю поливаємо курку, а на картоплю наносимо майонезну сітку;
  7. Зверху посипаємо натертим сиром твердих сортів;
  8. Духовку нагріваємо до 200 градусів, потім зменшуємо до 150 градусів і ставимо деко з продуктами на 40 хвилин.

Час приготування може відрізнятися, так як все залежить від духовки.

Ось такі прості рецепти дозволяють зробити одне блюдо для святкового столу. Також воно буде ідеальним для ситної вечері. Краще всього подавати зі свіжими овочами. Приємного апетиту!