Кухонні комбайни: функції, характеристики, огляд, поради з вибору

Напої

Для створення напоїв в комбайнах є 3 функції:

  1. Соковижималка-центрифуга допоможе швидко виконувати своє завдання. Швидкість практично така ж, як у стандартній соковижималки.
  2. Прес для цитрусових дозволяє роблять сік з апельсинів, лимонів, лайма і грейпфрутів з великою швидкістю. Процедура автоматизована, за 1 хвилину готується до 1 літра фрешу.
  3. Блендер або шейкер, змішуючий коктейлі.

Блендер в комбайні допоможе змішувати напої, виконувати подрібнення льоду, овочів, фруктів. А соковижималки застосовуються рідко.

Безпека

Щоб виключити травми, у приладі є функція блокування при неправильному встановленні насадок. Пристрій не буде працювати, поки правильно їх не поставити. Функція від перевантажень захищає прилад від перегріву. Ця опція рідко знаходиться в недорогих пристроях, зазвичай вона є в потужних комбайнах.

Цікаве:  Куди засипати сіль в посудомийній машині: інструкція

Якісна фіксація пристрою забезпечується при наявності гумових ніжок. Під час переробки їжі мотор функціонує на високих обертах, з-за чого створюється постійна вібрація. На дорогих пристрої зазвичай є потужні мотори, хороша балансування. Завдяки надійній опорі виключається ризик травматизму або поломки приладу. Якщо врахувати всі зазначені вище параметри, то вийде вибрати якісний пристрій. А кращі моделі комбайнів представлені далі.