Ергономіка та обслуговування
Необхідно звертати увагу не тільки на функції кухонних комбайнів, а й на зручність управління. Під час приготування можна звикнути в різному порядку кнопок і ручок. Виробники пропонують:
- Механічне управління. Воно представлено у вигляді клавіш або поворотних ручок. Цей варіант дешевший, рідше ламається, вважається стійким до перегріву, а ремонт буде доступним.
- Сенсорна панель, яку доповнюють дисплеєм, є сучасним варіантом. Вона має привабливий вигляд, але електроніка завжди підвищує ціну.
Ще продаються «процесори» — прилади, що мають електронне управління. Функції кухонних комбайнів такого типу теж різноманітні. У приладах автоматично визначається і встановлюється частота обертів під час нарізки або збиванні продуктів. Також підтримується швидкість обертання насадок. Електроніка і стежить за безпекою, з перевантаженням техніка відключається, що захищає від поломки.
Підтримка чистоти є важливим параметром експлуатації. Всі робочі елементи техніки слід мити до і після кожного використання. Якщо не хочеться це робити постійно, слід вибирати комбайн, який можна мити в посудомийній машині.