Кухонні комбайни: функції, характеристики, огляд, поради з вибору

Технічні параметри

Як правильно вибрати прилад, щоб не було розчарування? Для цього потрібно ознайомитися з технічними характеристиками техніки. Комбайн представлений у вигляді невеликого пристрої з електричним мотором і панеллю управління. У нього може бути 1 або 2 чаші, а також комплект насадок.

Технічні аспекти систематизуються за основним критеріям:

  • потужності, кількості обертів, продуктивності;
  • об’ємом чаші;
  • зручності управління і обслуговування.

Потужність і швидкість

При виборі приладу потужність є найважливішим показником. Щоб не платити за зайві вати, необхідно знати, що означає споживана потужність і який показник є більшим, а який — маленьким.

Потужність вимірюють у ватах (Вт). Чим більше показник, тим вище витрата електрики. Значення встановлює продуктивність техніки, швидкість, витривалість мотора. Хоч деякі продавці радять купувати моделі з запасом потужності, коли техніка працює на межі, механізм здатний швидко зноситися, підвищується ризик перегріву і перевантаження головних вузлів.

Цікаве:  Духовка Електролюкс. Інструкція по безпечному використанню

Для компактного приладу буде досить 400 Вт, а для багатоцільових – 600 Вт і більше. Кількість оборотів може бути в межах 20-12000 в хвилину. Зазвичай у приладі є регулятор, який допомагає якісно виконувати обробку продуктів.