Види сковорідок
- Універсальна сталева сковорода без покриття. В її назві криється весь зміст. Універсал – тобто, з допомогою цієї посуду ви зможете приготувати будь-яку страву, починаючи від смаження млинців, закінчуючи тушкованим м’ясом з овочами. Саме тому при виборі даного виду виробів слід приділити особливу увагу їх якості.
- Жаровня. Сковорода сталева з товстим дном і бічними ручками. Якщо ви – любитель плову або запеченої курки з картоплею, цей вибір для вас.
- Сковорідка млинцева. Тут все ясно з назви – сковорідка з низькими бортами, за рахунок чого забезпечується легке перевертання млинців, оладок, данників і сирників.
- Сотейник. Ця сковорода дуже схожа на каструлю за рахунок високих бортів. Має довгу ручку і кришку. Дуже зручна при приготуванні соусів, гасіння овочів, приготуванні крем-супів.
- Сковорідка з ребристим дном для гриля. Цей вид виробу швидше найулюбленіший для чоловіків. Адже саме вони вміють так смачно готувати м’ясо! За рахунок ребристого дна зайвий жир стікає в канавки на сковороді, а скориночка набуває красивий золотистий колір.
- Глибока сталева сковорода вок. Виріб, що нагадує казанок зі скошеними кутами. Ідеально підійде для гасіння овочів.
Це основні види сковорідок, маючи які на кухні, ви з легкістю зможете приготувати будь-яку страву для своєї родини.
Сьогодні можна придбати сталеву сковороду з антипригарним покриттям. Термін служби тонких недорогих виробів становить в середньому 3-4 роки. Сталева сковорода з покриттям комірчастим прослужить в середньому 5-6 років. Самими довговічними є вироби з шорстким потовщеним тефлоновим покриттям. Вони прослужать до 10 років.