Основні характеристики приладу
У виборі міксера важливо враховувати як силові, так і конструкційні дані. Обидва параметра в кінцевому підсумку будуть впливати на якість робочого процесу. До основним характеристикам можна віднести наступні:
- Потужність. В основному це малопотужні прилади, максимальний потенціал яких складає 1000 Вт – і то, для промислових моделей. В домашніх умовах типові продукти аж до в’язкого тесту можна готувати на силовий начинці в 250-270 Вт.
- Об’єм чаші. На відміну від інших типів міксерів, у даному випадку надається можливість використання власного контейнера, який інтегрується в конструкцію. Його обсяг становить в середньому 3-5 л. Причому треба врахувати, що для запобігання розбризкування доведеться знижувати рівень наповнення на 0,2-0,5 л.
- Кількість швидкостей. Діапазон швидкісних режимів варіюється від 1 до 15. Але навіть бюджетні найпростіші моделі сьогодні дають можливість роботи в різних темпах обертання.
- Режими роботи. Разом з перемиканням швидкостей користувач сучасного міксера може налаштовувати роботу з ритму з короткочасними перервами і збільшенням частоти обертання. Це підвищує ефективність змішування продуктів.
Також не варто забувати про комплектації, головним елементом якої є насадка. Стандартний набір включає близько п’яти насадок, призначених для роботи з конкретними продуктами – від м’яких овочів до твердого льоду. Подальший огляд планетарних міксерів дозволить детальніше розібратися з найкращими пропозиціями від іменитих виробників кухонної техніки.