З курячої печінки готують найрізноманітніші страви. Але із-за специфічного смаку, цей продукт подобається не всім людям. А якщо з нього приготувати закусочний торт, то він нікого не залишить байдужим.
Таке блюдо є частим гостем на святковому столі, зокрема на Новий рік. Якщо дотримуватися технологію приготування, то торт виходить неймовірно смачним і ситним.
Можна використовувати свинячу і яловичу печінку, але більшість господинь, воліють готувати закуску саме з курячого продукту. Існує безліч покрокових рецептів. У сьогоднішній статті розглянемо прості і поширені варіанти.
Вибирайте відповідний спосіб, і починайте підготовку до сервіровці урочистого столу.
Покроковий рецепт печінкового торта з курячої печінки на сковороді з цибулею
В першу чергу розглянемо один із найпростіших варіантів приготування смачної закуски. Вона підходить для звичайної вечері, а також для святкового столу.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 200 р ріпчастої цибулі;
- 160 г моркви;
- 2 яйця;
- 80 г борошна;
- 3 зубчики часнику;
- 6 ст. л майонезу;
- 2 ст. л сметани;
- Харчова сіль і перець за смаком;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці;
- У сковороді з рослинним маслом обсмажуємо овочі, поки вони не стануть м’якими;
- Подрібнюємо часник і змішуємо його з майонезом;
- Курячу печінку перекладаємо в миску, перебиваємо її заглибним блендером до однорідності. Також можна пропустити її через м’ясорубку;
- Додаємо сіль, перець, яйця, сметану і борошно. Продукти добре перемішуємо;
- Приготовану суміш виливаємо на сковороду з олією і обсмажуємо з кожного боку за 1-й хвилині. Таким чином, у нас повинно вийти 6 коржів;
- Кожен млинець змащуємо майонезом і викладаємо обсмажені овочі;
- Таким чином, формуємо всі шари. Верхній корж промазуємо майонезом, прикрашаємо тертим вареним яйцем і зеленню.
Перед подачею закуску ставимо в холодильник мінімум на 1 годину. Приємного апетиту!
Печінковий торт з курячої печінки з молоком
Пропоную вашій увазі ще один простий рецепт приготування страви з незабутнім смаком. Така соковита і ароматна закуска ніколи не буде зайвою на святковому столі.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 250 мл молока;
- 2 яйця;
- 150 г пшеничного борошна;
- 4 ст. л соняшникової олії;
- Харчова сіль за уподобанням;
- 350 г майонезу;
- 2 головки цибулі;
- 2 моркви;
- Петрушка.
Приготування:
- Печінку подрібнюємо в м’ясорубці або чаші блендера;
- Додаємо до неї сіль, яйця, молоко і рослинне масло. Збиваємо до отримання однорідної маси;
- Переливаємо в окрему миску і поступово всипаємо просіяне борошно. Перемішуємо і відкладаємо в сторону на 15 хвилин;
- Тим часом подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на сковороді з рослинним маслом;
- Моркву натираємо на крупній тертці і додаємо до цибулі, коли він придбає золотистий колір;
- Готуємо овочі протягом 10 хвилин, перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
- На суху сковороду виливаємо тісто тонким шаром і обсмажуємо з двох сторін;
- Із зазначеної кількості продуктів, у нас повинно вийти приблизно 15 коржів;
- Обсмажені овочі заправляємо майонезом і розмішуємо;
- Перший млинець змащуємо начинкою, зверху викладаємо наступний корж, і таким чином, формуємо закусочний торт;
- Останній шар промазуємо майонезом і посипаємо рубаною петрушкою.
Прибираємо закуску в холодильник, щоб вона добре просочилася. Розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Приготування печінкового торта з курячої печінки в духовці
Якщо у вас мало часу, то можете зробити, так званий «Ледачий торт». Цей рецепт допоможе в тому випадку, якщо ви працюєте 31-го грудня, і не встигаєте організувати новорічний стіл.
Інгредієнти:
- 650 г курячої печінки;
- 100 мл молока;
- 500 г моркви;
- 100 г цибулі;
- 300 г сметани;
- 150 г майонезу;
- 1 яйце;
- 1 ч. л харчової солі;
- Чорний мелений перець;
- Соняшникова олія.
Приготування:
- Курячу печінку відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо до однорідності;
- Масу перекладаємо в миску, додаємо манку і молоко. Продукти перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб крупа набухла;
- Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо на сковороді з соняшниковою олією до напівпрозорості;
- До цибулі додаємо терту моркву. Тушкуємо овочі до повної готовності. Потім перчимо, солимо і перемішуємо. Перекладаємо в окрему тарілку;
- До печінкової суміші додаємо сіль, перець і розмішуємо;
- У форму для запікання виливаємо половину печінкової суміші, додаємо обсмажені овочі, і заливаємо рештою маси;
- Ставимо в духовку на 20 хвилин. Готуємо при температурі 160-180 градусів до появи скоринки;
- Тим часом змішуємо сметану з майонезом і яйцями. Покриваємо торт, приготованою сумішшю і знову прибираємо в духовку ще на 30 хвилин, поки не утвориться рум’яна скоринка.
Коли закуска охолоне, то прикрашаємо її свіжою зеленню за бажанням.
Як приготувати печінковий торт з курячою печінкою та грибами
Ці продукти чудово поєднуються, тому страва виходить неймовірно смачною. Завдяки красивому оформлення, закуска прикрасить будь-який святковий стіл.
Інгредієнти:
- 600 г курячої печінки;
- 350 г грибів;
- 2 яйце;
- 120 мл молока;
- 100 г борошна;
- 3 головки цибулі;
- 2 плавлених сирка;
- Рослинна олія;
- Майонез;
- ½ Ч. л розпушувача;
- 3 зубчики часнику;
- Мелений перець і харчова сіль за смаком;
Приготування:
- Печінка пропускаємо через м’ясорубку. Але ви можете скористатися кухонним комбайном або заглибним блендером;
- Додаємо до нього молоко, яйця, сіль і перець. Перемішуємо до однорідного стану;
- Наступним кроком поступово висипаємо просіяне борошно і ще раз розмішуємо;
- В кінці додаємо розпушувач і пару ложок соняшникової олії. Перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин;
- Після закінчення зазначеного часу, розігріваємо сковороду, змащуємо її маслом і виливаємо ополоник печінкового тесту. Обсмажуємо з двох боків до золотистого кольору. У нас повинно вийти 5 коржів. Відкладаємо в сторону до повного охолодження;
- Тим часом у сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо подрібнену цибулю до золотистого кольору;
- Викладаємо нарізані шампіньйони і тушкуємо до тих пір, поки не випарується вся волога;
- Продукти злегка солимо і перчимо. Розмішуємо і обсмажуємо ще пару хвилин. Перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
- Тепер нам потрібно зробити соус. Для цього плавлені сирки розминаємо виделкою, злегка перчимо і додаємо подрібнений часник. Поступово додаючи майонез, перемішуємо до однорідної маси;
- На тарілку викладаємо перший млинець, змащуємо його соусом, а зверху рівномірно розподіляємо гриби з цибулею. Потім викладаємо наступний млинець. Таким чином, збираємо торт;
- Останній корж змащуємо соусом.
Ви можете оформити закуску на свій розсуд. Або скористайтесь готовим варіантом, як на головному фото, тобто використовуємо оливки, помідори і зелень.
На 1 годину ставимо в холодильник, після чого подаємо до столу.
Покроковий рецепт торта з курячої печінки без моркви
В домашніх умовах можна зробити дуже смачне блюдо. Якщо ви ніколи його не готували, то коли закуска з’явиться на святковому столі, то стане одним з ваших улюблених. Обов’язково спробуйте скористатися цим варіантом.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 1 склянка борошна;
- 1 стакан молока;
- 5 яєць;
- 3 головки цибулі;
- Майонез.
Приготування:
- Печінку ріжемо на невеликі шматочки і пропускаємо через м’ясорубку;
- В окрему миску розбиваємо три яйця, підсолюємо і збиваємо кухонним віночком;
- У тарілку з яйцями виливаємо молоко і поступово додаємо борошно. Добре перемішуємо;
- Тепер перекладаємо тісто печінку і вимішуємо до однорідної суміші;
- Розігріту сковороду змащуємо маслом і рівномірно розподіляємо тісто. Обсмажуємо млинці з обох сторін. 10 коржів перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати;
- Тим часом на сковороді з соняшниковою олією подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору;
- На плоске блюдо викладаємо блін, змащуємо майонезом і рівномірно розподіляємо обсмажену цибулю;
- Наступний млинець просто промазуємо майонезом, а на третій знову викладаємо овочі, тобто начинки додаємо через один корж;
- Верхній шар змащуємо майонезом. У центр додаємо натерті жовтки, а по краях білки.
Для оформлення закуски також можете використовувати зелень, яка більше подобається.
Приготування печінкового торта в мультиварці
Сучасне кухонне устаткування дозволяє заощадити час на приготуванні різних страв. Так в мультиварці можна зробити смачну закуску, яка сподобається всім гостям і близьким людям.
Інгредієнти:
- 700 г курячої печінки;
- 300 г моркви;
- 300 г цибулі;
- 300 г помідор;
- 150 г майонезу;
- 130 г манки;
- 150 мл молока;
- Мелений перець і сіль.
Приготування:
- Печінку промиваємо, видаляємо плівку і прожилки. Ріжемо на шматочки, подрібнюємо блендером або в м’ясорубці;
- Додаємо трохи перцю і солі, манну крупу і молоко. Продукти перемішуємо до однорідності і прибираємо на 30 хвилин у холодильник;
- Тим часом подрібнюємо цибулю, томати нарізаємо на середні шматочки, а моркву натираємо на крупній тертці;
- Чашу мультиварки повністю заповнюємо рослинним маслом;
- Виставляємо режим «Смаження», вибираємо «Овочі» і натискаємо на кнопку «Старт»;
- Коли чаша нагріється, то відправляємо в неї підготовлені овочі. Приблизно через 10 хвилин злегка підсолюємо, розмішуємо і готуємо ще пару хвилин. Перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
- Чашу мультиварки змащуємо маслом, дно і стінки посипаємо манкою або панірувальними сухарями;
- Виливаємо половину тіста;
- Наступним шаром додаємо половину овочів;
- Змащуємо тонким шаром майонезу;
- Повторюємо шари ще раз;
- Закриваємо кришку. Встановлюємо режим «Випічка» або «Мультиповар» на 125 градусів. Час – 1 година;
- Коли техніка просигналить, то залишаємо торт в мультиварці на 15-20 хвилин без підігріву.
Витягаємо закуску, змащуємо майонезом. Прикрашаємо помідорами і зеленню, або на свій розсуд. Приємного апетиту!
Рецепт печінкового торта з курячої печінки без молока з манкою
Пропоную вам ще один варіант приготування смачної закуски в духовці. Процес неймовірно простий, не потребує певного досвіду й спеціальних кулінарних навичок.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 2 яйця;
- 1 морквина;
- 1 головка цибулі;
- 100 г грибів;
- 3 ст. л. манної крупи;
- 2 ст. л сметани;
- 2 ст. л соняшникової олії;
- Перець і сіль за вподобанням.
Приготування:
- Печінка добре промиваємо, обсушуємо на паперових рушниках. Потім подрібнюємо будь-яким зручним способом;
- Додаємо яйця, сметану, манку, трохи солі і меленого перцю. Продукти перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб крупа набухла;
- Тим часом на сковороді з маслом обсмажуємо подрібнену ріпчасту цибулю до золотистого кольору;
- Потім викладаємо терту моркву, і готуємо до м’якості. Перекладаємо в тарілку і залишаємо остигати;
- Наступним етапом в сковороді обсмажуємо нарізані гриби, поки не випарується вся рідина;
- Форму для запікання застеляємо пергаментним папером, і заповнюємо 1/3 печінкового тесту;
- Рівномірно розподіляємо обсмажені гриби;
- Додаємо ще 1/3 суміші з печінкою;
- Викладаємо підготовлені овочі;
- Заливаємо залишками тіста;
- Ставимо в духовку на 35 хвилин. Випікаємо при температурі 190 градусів.
Готову страву оформляємо зеленню, помідорами і сиром. Ви можете оригінально прикрасити закуску до святкового столу.
Як приготувати торт з курячої печінки без блендера
Кухонна техніка полегшує процес приготування. Але не в кожному будинку є блендер, за допомогою якого подрібнюємо продукти. Можна обійтися і без цього обладнання. При цьому страва виходить не тільки ситним та смачним, але і неймовірно красивим. Тому буде прикрашати святковий стіл.
Інгредієнти:
- 900 г курячої печінки;
- 200 мл молока;
- 200 мл пшеничного борошна;
- 1 головка цибулі;
- 5 яєць;
- Мелений чорний перець;
- Мускатний горіх;
- Харчова сіль;
- 4 ст. л соняшникової олії.
Начинка:
- 3 головки цибулі;
- 3 моркви;
- 200 г грибів;
- 200 г вершкового сиру;
- 200 г майонезу;
- 50 г вершкового масла;
- Часник;
Декорування:
- Томати;
- 4 варених яйця;
- Зелень.
Приготування:
- Печінку промиваємо, нарізаємо на шматочки і пропускаємо через м’ясорубку;
- До печінки відправляємо цибулю, який також подрібнюємо в м’ясорубці;
- Додаємо яйця, мускатний горіх, сіль і перець. Кухонним віночком розмішуємо до однорідності;
- Вливаємо молоко, частинами всипаємо просіяне борошно і перемішуємо. В кінці додаємо олію;
- По дну сухий сковороди рівномірно розподіляємо приготовану суміш, і обсмажуємо з обох сторін. Таким чином, готуємо 15 млинчиків. Перекладаємо на тарілку і залишаємо остигати;
- Тим часом займемося приготуванням начинки;
- У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла і подрібнену цибулю обсмажуємо до золотистого кольору;
- Наступним кроком відправляємо нарізані гриби і готуємо протягом декількох хвилин;
- Викладаємо терту моркву, і тушкуємо ще 5-7 хвилин;
- Трохи підсолюємо і перчимо продукти, розмішуємо і через пару хвилин перекладаємо в миску;
- Для приготування соусу, в тарілці змішуємо вершковий сир, майонез і часник, пропущений через спеціальний прес. При необхідності перчимо і солимо;
- Для декорування торта відварюємо яйця, і окремо натираємо білки і жовтки на дрібній тертці;
- Дрібно нарізаємо зелень;
- Приступаємо до складання торта. Для цього на тарілку викладаємо корж, змащуємо соусом, і викладаємо 1-1,5 ст. л начинки. Зверху кладемо наступний млинець і повторюємо шари. У такій послідовності формуємо страва;
- Поверхню і боки закуски змащуємо майонезом;
- В центр викладаємо жовтки, а по краях білки. Бока прикрашаємо рубаною зеленню;
- Робимо троянди з помідор. Це дуже легко. Потрібно по колу зняти шкірку з помідорів, як ми очищаємо картоплю. Потім акуратно згортаємо шкірку, і виходить квітка.
Ви можете прикрасити торт на свій розсуд. Перед подачею, страву рекомендується поставити на пару годин в холодильник. Приємного апетиту!
При бажанні, курячу печінку замініть на будь-яку іншу. Спробуйте поекспериментувати зі спеціями, додатковими продуктами та оформленням печінкового торта.