Багато людей знають, що у капусти поліпшуються корисні властивості після квашення. Крім того, така закуска виходить дуже смачною і підходить практично до будь-яких страв. А на святковому столі є незамінною заготівлею.
Але якщо її зробити з буряком, то вона буде ще корисніше і апетитніше. Якщо чесно, то мені такий варіант подобається найбільше. Закуска виходить дуже соковитою.
Квасити Капусту можна з буряком кількома способами. Зараз можна знайти безліч рецептів швидкого приготування. Я пропоную вам ознайомитися з одним з найпопулярніших методів заготівлі.
Слід зазначити, що для цього не потрібен певний досвід, а також багато часу. Все досить легко і неймовірно просто.
Квашена капуста з буряком і часником: покроковий рецепт з фото
Принцип приготування заготовки практично не відрізняється від квашення капусти без додаткових інгредієнтів. При бажанні ви можете поекспериментувати з додаванням різних спецій.
Інгредієнти:
- Білокачанна капуста;
- Буряк;
- Часник;
- Харчова сіль.
Приготування
З капусти, знімаємо верхні листки. Нам знадобиться приблизно пів качана. Нарізаємо його на шматочки середнього розміру. Як вам зручніше, так і робіть, від цього смак не зміниться.
Буряк ретельно промиваємо під проточною водою і очистити від верхнього шару. Потім коренеплід нарізаємо на тонкі пластини.
У 0,5 л кип’яченої і охолодженої води розмішуємо 2,5 ст. л звичайної солі, поки кристали повністю не розчиняться.
В чисту суху банку відправляємо 3 зубчики часнику. Потім закладаємо капусту, а зверху буряк. Заливаємо 200 мл солоної води. Тепер утрамбовуємо всі дерев’яним товкачем. Повторюємо процедуру кілька разів, тобто шар капусти, потім буряків, розсіл і приминаем, поки ємність не буде повністю заповнена.
Овочі повинні бути покриті рідиною. Тому зверху кладемо кришку меншого діаметру, і накриваємо звичайною кришкою, тільки не закручуємо герметично, інакше гази не будуть виходити. Банку ставимо на тарілку, так як розсіл може витікати.
Залишаємо закуску при кімнатній температурі на 3-4 дні. Якщо витече багато розсолу, то можна долити солону воду. Після цього прибираємо в холодильник або прохолодне місце.
Рецепт швидкого приготування квашеної капусти з буряком і оцтом
Така закуска з’їдається дуже швидко, тому заготовлюйте відразу кілька банок. Цей варіант підходить для господинь, у яких мало вільного часу.
Інгредієнти:
- 1 качан капусти;
- 2 моркви;
- 1 буряк;
- 2 зубчики часнику;
- 100 мл соняшникової олії;
- 250 мл води;
- 250 мл 9% оцту;
- 1 склянку цукрового піску;
- 2 ст. л солі.
Приготування
Білокачанну капусту нарізаємо будь-яким зручним способом. Звичайно, краще всього скористатися спеціальною шатківницею. Перекладаємо в таз або глибоку каструлю.
Подрібнюємо На крупній тертці моркву, буряк і часник. Відправляємо до капусти і перемішуємо руками, тільки не приминаючи.
Овочі відправляємо в чисту банку і утрамбовуємо, для цього можете скористатися товкачиком. При бажанні поекспериментуйте зі спеціями. Якщо подобається гостра закуска, то використовуйте гіркий перчик.
Виливаємо В каструлю 3 склянки води, висипаємо цукор з сіллю, додаємо масло і перемішуємо. Після закипання вливаємо оцет, розмішуємо і заливаємо маринадом капусту.
Накриваємо пластиковою кришкою і залишаємо в теплому місці на 3 дні. Після цього спробуйте заготовку на смак. Зберігати краще в холодильнику.
Після спустошення банки, що залишився маринад можна використовувати повторно.
Хрустка капуста на зиму: рецепт швидкого приготування
Пропоную вам чудовий варіант заготовки, яка зберігається тривалий час. Закуска виходить не тільки смачним, але і хрусткою. Вона подається до різних гарнірів і як окрему страву.
Інгредієнти:
- 1 кг капусти;
- 1 буряк;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 2 зубчики часнику;
- Селера, петрушка;
- 1 ст. л цукру;
- 1 ст. л солі.
Приготування
Для початку готуємо капусту. Нарізаємо її на шматки середнього розміру. Відправляємо в таз і туди ж ріжемо моркву з буряком на невеликі шматочки, щоб вони швидше дозріли.
До овочів додаємо рубану зелень, селера і сіль з цукром. Потім відправляємо ріпчасту цибулю, нарізану півкільцями. Все добре перемішуємо руками. Приймати продукти не потрібно.
Щільно укладаємо в чисту банку і залишаємо на добу. За цей час овочі дозріють і зменшаться в розмірі, при цьому дадуть сік. Після цього, закуску краще перекласти в ємність меншого обсягу.
Залишаємо в теплому місці на 3-4 дні. Прибираємо заготовку у прохолодне місце.
Квашена капуста з буряком без оцту
Якщо під час приготування закуски додати оцет, то овочі виходять маринованими. Але ми збираємося квасити капусту. Зробити це дуже просто, і не знадобиться багато часу.
Інгредієнти:
- Капуста;
- 1 морква;
- 1 буряк;
- Ягоди для прикраси;
- 1 ст. л. насіння кропу;
- 1 зубчик часнику.
При бажанні ви можете додати гвоздику, коріандр, кмин або інші спеції, з урахуванням своїх смаків.
Приготування
Подрібнюємо білокачанну капусту. Для цього можна скористатися овочечисткою, виходить дуже швидко і зручно.
В миску з капустою кладемо натерту моркву і буряк. Додаємо подрібнений часник, а також насіння кропу, які відмінно поєднуються з іншими продуктами. Все добре перемішуємо і трохи приминаем, щоб овочі пустили сік. (Часник додавати не обов’язково).
Інгредієнти відправляємо в банку і добре утрамбовуємо. Накриваємо кришкою і залишаємо в теплому місці на кілька днів. Перед подачею закуску можна прикрасити брусницею чи журавлиною.
Квашена капуста з буряком великими шматками швидкого приготування
Пропоную вам ще один варіант смачної закуски. Її можна зробити в будь-який час, а не обов’язково заготовляти на зиму восени. Нам не знадобиться багато часу.
Інгредієнти:
- 2 кг білокачанної капусти;
- 2 моркви;
- 2 буряків;
- Перчик чилі;
- 4 зубчики часнику;
- 3 ст. л харчової солі.
Приготування
Білокачанну капусту нарізаємо на досить великі шматки неправильної форми. Перед цим не забудьте зняти верхні листки, які, найчастіше, не придатні для вживання в їжу.
В чисту банку об’ємом 3 літри викладаємо трохи буряків, яку нарізаємо на тонкі пластини. Потім додаємо капусту, зверху нарізану моркву з часником і перцем. Таким чином, шарами заповнюємо всі ємність. Не забуваємо злегка ущільнювати овочі.
В склянці з теплою водою розчиняємо сіль і виливаємо в банку з закускою. Після цього вливаємо холодну воду, щоб овочі були повністю покриті розсолом.
Банку ставимо в миску, так як рідина буде виливатися. Накриваємо кришкою і залишаємо на кілька днів при кімнатній температурі. Зберігати заготовку слід в прохолодному місці.
Рецепт квашеної капусти по-грузинськи
Якщо вам подобається закуска з пікантним смаком, то вам підійде наступний рецепт. Це квашена капуста по-грузинськи. Ви зможете заощадити гроші, а також будете впевнені в якості свого продукту.
Інгредієнти:
- 1 кг капусти;
- 60 г часнику;
- 400 г буряків;
- 50 г листя селери;
- Сіль;
- 1 л води.
Приготування
Спочатку зробимо розсіл. Для цього в каструлю виливаємо 1 л води і розчиняємо в ньому 2 ст. л харчової солі. Доводимо до кипіння.
Капусту нарізаємо на досить великі шматки, як показано на фото нижче. На тонкі скибочки ріжемо буряк, крупно нарізаємо листовий селера, а також подрібнюємо перчик і часник.
На дно пластикового відерця викладаємо шар буряків. Потім додаємо шматочки капусти, після чого часник, гострий перчик, а також листя селери. Таким чином, продовжуємо викладати шари.
Коли ємність буде повністю заповнена, то заливаємо її гарячим розсолом. Зверху накриваємо тарілкою і ставимо вантаж, в якості іншої миски. Закриваємо кришкою, але залишаємо отвір, щоб овочі не задихнулися і виходили гази.
Якщо ви хочете прискорити процес приготування, то додайте в розсіл невелику кількість столового оцту.
Тепер ви знаєте кілька варіантів смачною і корисною закуски. Вибирайте найбільш підходящий спосіб і використовуйте за призначенням. Приємного апетиту!