Гарбуз є популярним продуктом у багатьох країнах. Її використовують для приготування супів, випічки, десертів, соку, а також дієтичних страв. Гарбузова каша з додаванням рису корисна для дітей і дорослих, а також для людей з хронічними захворюваннями ШКТ.
У плодах містяться вітаміни, корисні речовини і антиоксиданти, які уповільнюють процес старіння. Тому просте блюдо рекомендується включати в щоденний раціон, незалежно від віку.
Найчастіше, цей продукт використовують для приготування в осінній період. Але плоди можуть зберігатися протягом усього року, тому можете готувати з них у будь-який час.
Є кілька рецептів каші. У сьогоднішній статті розглянемо швидкі і смачні варіанти приготування.
Гарбузова каша з рисом на молоці: рецепт в каструлі на плиті
Дієтичне блюдо готується дуже просто і швидко. Нам знадобиться мінімум доступних продуктів і трохи терпіння. Навіть якщо вам не подобається смак гарбуза, цю кашу з’їсте за обидві щоки.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза;
- 200 г рису;
- Молоко;
- 160 г цукрового піску;
- 50 г вершкового масла;
- Ванільний цукор.
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо на кубики невеликого розміру. Відправляємо в каструлю і заливаємо молоком. Ставимо на плиту і варимо протягом 20 хвилин на слабкому вогні.
Рисову крупу промиваємо і висипаємо в іншу каструлю. Заливаємо холодною водою і ставимо на вогонь. Варимо до повної готовності.
Варений гарбуз розминаємо товкачиком. Щоб позбутися від грудок і домогтися однорідної суміші, скористайтесь заглибним блендером.
Тепер знову включаємо плиту. Додаємо в каструлю з гарбузом відварений рис, цукровий пісок, вершкове масло, а також ванільний цукор за смаком. Варимо ще 15 хвилин, після чого знімаємо з вогню.
Солодке блюдо готове, і воно дуже сподобається дітям.
Швидкий і смачний рецепт каші з гарбуза в мультиварці
Кухонна техніка дозволяє заощадити час. Для приготування корисної каші, нам досить просто підготувати необхідні продукти, і закласти їх у чашу мультиварки Редмонд.
Інгредієнти:
- 100 г рисової крупи;
- 200 г гарбуза;
- 10 г вершкового масла;
- 550 мл молока;
- Цукор і сіль за смаком.
Приготування
Заздалегідь дістаємо вершкове масло з холодильника і залишаємо при кімнатній температурі, щоб воно размягчилось. Потім змащуємо їм чашу мультиварки.
Слідом відправляємо рис, гарбуз, нарізану невеликими кубиками, цукровий пісок із сіллю, після чого заливаємо коров’ячим молоком.
Закриваємо кришку мультиварки. Клапан встановлюємо на «Високий тиск». Вибираємо опцію «Молочна каша». Час – 20 хвилин.
Готову кашу розмішуємо і розкладаємо по порційних тарілках. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт гарбузової каші з рисом і пшоном
Якщо ви дотримуєтеся правильного харчування або дотримуєтеся дієти, то пропоную вам скористатися наступним варіантом приготування корисного страви на кожен день.
Інгредієнти:
- 400 г гарбуза;
- 5 ст. л рису;
- 5 ст. л пшона;
- 250 мл молока;
- Цукор за вподобанням.
Приготування
Гарбуз промиваємо холодною водою, очищаємо від шкірки і нарізаємо на шматочки невеликого розміру. Перекладаємо в каструлю і заливаємо молоком. Варимо до тих пір, поки гарбуз не стане м’якою.
Потім розминаємо товкачем або перебиваємо блендером. Додаємо в каструлю промите пшоно з рисом, а також цукровий пісок. Все добре перемішуємо і варимо до повної готовності, близько 10-15 хвилин.
Страву можна подавати в теплому або холодному вигляді. У будь-якому випадку виходить дуже смачно.
Смачна гарбузова каша з рисом на молоці
В радянські часи таке блюдо часто готували для дітей, але зараз про нього багато забули. А адже каша з гарбузом дуже корисна для дитини, так як містить поживні речовини, необхідні для нашого організму.
Інгредієнти:
- 1 кг гарбуза;
- 900 мл молока;
- 150 г рисової крупи;
- 50 г вершкового масла;
- 2 ст. л цукрового піску;
- Щіпка солі.
Приготування
В товстостінну каструлю виливаємо все молоко і доводимо його до кипіння. Тим часом гарбуз нарізаємо на тонкі пластини. Це зручно робити за допомогою спеціальної шатківниці для капусти. Але ви можете різати м’якоть звичайним кубиком. Відправляємо в кипляче молоко і розмішуємо.
Рисову крупу промиваємо під проточною водою і додаємо в каструлю разом з сіллю і цукровим піском. Все перемішуємо. Інгредієнти повинні бути повністю покриті молоком. Після повторного закипання накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо протягом 30 хвилин.
Кашу періодично помішуємо, щоб продукти не пригоріли. В кінці додаємо шматок вершкового масла, розмішуємо і знімаємо з плити. Залишаємо під закритою кришкою на кілька хвилин, після чого подаємо до столу.
Каша з гарбуза з рисом на воді без цукру
Якщо вам не подобається смак гарбуза, то вам просто не пощастило, так як вона була неправильно приготовлені або не в тому блюді. Але якщо спробуєте кашу по наступному рецепту, то ви обов’язково зміните свою думку.
Інгредієнти:
- 300 г гарбуза;
- 200 г рису;
- 2,5 склянки води;
- 1 цибулина;
- 4 зубчики часнику;
- 70 мл соняшникової олії;
- Харчова сіль за вподобанням.
Приготування
Очищаємо і нарізаємо гарбуз. Нагріваємо сковороду вливаємо олію і викладаємо в неї гарбуз. Злегка обсмажуємо на середньому вогні протягом 10 хвилин. Після чого перекладаємо в чисту тарілку.
На наступному етапі відправляємо в сковороду нарізану цибулю і обсмажуємо до прозорості. Потім додаємо подрібнений часник і готуємо ще одну хвилину. Висипаємо в сковороду рис і на мінімальному вогні обсмажуємо протягом 10 хвилин, періодично помішуючи.
Тепер додаємо гарбуз і все перемішуємо. Акуратно виливаємо окріп і підсолюємо. Накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
В кінці додаємо кілька шматочків вершкового масла і вимикаємо вогонь. Накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися на 30 хвилин.
Розсипчаста і смачна каша готова, можете додати будь-які спеції. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт гарбузової каші з рисом на молоці в духовці
Якщо запекти кашу в горщиках до рум’яної скоринки, то вона вийде ще смачніше. Тому спробуйте цей варіант приготування корисного страви.
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза;
- 300 г рису;
- 700 мл молока;
- 3 ст. л вершкового масла;
- 4 ст. л цукрового піску;
- 1 ч. л солі.
Приготування
Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо на дрібні шматочки. Рівними частинами відправляємо на 3 горщика.
Рисову крупу промиваємо при необхідності. І по 100 г додаємо в кожну ємність. Перемішувати продукти не потрібно.
Молоко переливаємо в каструлю і доводимо до кипіння, додавши цукор з сіллю. Потім гарбуз з рисом повністю покриваємо киплячим молоком. І додаємо по 1 ст. л вершкового масла.
Відправляємо кашу в духовку, нагріту до 170 градусів. Готуємо близько 30-40 хвилин. Можна відразу подавати до столу або залишити нудитися в вимкненій духовці.
Вибирайте підходящий рецепт гарбузової каші, і обов’язково спробуйте приготувати. Вам і дітям сподобається така страва з корисних інгредієнтів.