Фільтр для вина: способи очищення, рекомендації фахівців

Про фільтрації желатином

Освітлити вино в домашніх умовах можна за допомогою желатину. Судячи з відгуків на 10 л продукції знадобиться 2 г цієї речовини.

Виготовити фільтр для вина нескладно. Спочатку желатин замочується в холодній воді і настояти 10 годин. За цей період воду можна міняти. Після того, як желатин набух, його заливають гарячою водою і залишають, щоб він охолов. Далі желатин поступово додають у вино і щільно закупорюють ємність. Якщо процедура фільтрації пройшла успішно, то пластівці желатину повинні осісти на дно. Тепер вино можна акуратно зливати, фасувати по бутлях і герметично закупорювати.

Що ще можна зробити

Судячи з відгуків, непогано освітлює вино знежирене коров’яче молоко. Щоб очистити літр алкогольного напою, знадобиться одна чайна ложка молока. Після додавання вміст перемішується і настоюється кілька днів при температурі 26 градусів. Також вино можна очистити, вдавшись до процедури нагріву. Для цього вино, що підлягає фільтрації, розливається в кілька скляних пляшок. Потім їх потрібно щільно закупорити, поставити в залізну ємність і залити холодною водою. Після каструля нагрівається до 50 градусів, знімається з вогню і остуджується. Потім цю процедуру слід повторити ще двічі. В кінці вино відстоюється протягом п’яти днів. Після закінчення цього терміну зливається осад.

Цікаве:  Як зняти диск з болгарки: способи, рекомендації фахівців