Фільтр для вина: способи очищення, рекомендації фахівців

Знайомство з процедурою

Фільтрація вина є багатоступінчастим виробничим процесом, завдання якого – позбавити продукт від механічних суспензій, дріжджових опадів, оклеивающих речовин, винного каменю і мікроорганізмів. Іншими словами, мета цієї процедури полягає в тому, щоб мікробіологічно стабілізувати вино. На підприємствах переважно використовують мембранну фільтрацію. Даний метод вважається найбільш поширеним, оскільки повністю зберігається структура вина. Проводиться з використанням спеціального обладнання і фільтруючих елементів патронного типу (картриджів). Однак виноробів-кустарів більше цікавить, який можна використовувати фільтр для домашнього вина? Детальніше про це — далі.

Найпростіший спосіб

Судячи з відгуків, іноді може бути, що вино прозоре і володіє чудовим смаком, але в ньому виявлені смітинки. Усувається це легко. Вино проціджують через марлю і розливається по пляшках.

Цікаве:  Гайковерт гідравлічний: опис, характеристики і види

Далі ємності добре закупорюють. У такому вигляді напій може стояти в погребі і «дозрівати» тривалий час.