Фільтр для вина: способи очищення, рекомендації фахівців

Як очистити яєчним білком

Якщо домашня алкогольна продукція навіть після якісного проціджування і дозрівання залишається каламутною, можна порекомендувати фільтр для вина з яєчного білка. Процедура очищення виконується наступним чином. Спочатку потрібно взяти яйце і відокремити білок від жовтка.

Далі його вливають в окрему ємність, у якій є невелика кількість води. Туди ж потрібно влити трохи вина. Потім вміст розмішують, поки не вийде однорідна маса. Тепер її можна додавати в домашнє вино. Після напій потрібно ще раз перемішати і залишити на пару тижнів, щоб він дозрівали. Дану процедуру слід тримати під контролем. Якщо вино посвітлішало, його одразу зливають з осаду, розподіляють по бутлях і закупорюють. Тих, хто для очищення напою вирішив використовувати яєчний фільтр для вина, цікавить, яку кількість білка знадобиться? Як стверджують фахівці, на 100 л вина доведеться витратити мінімум два яйця.

Цікаве:  Октопус - що це таке і як його правильно вибрати