Солона оселедець широко використовується в кулінарії. З неї готують не тільки смачні закуски і салати, але і чудові бутерброди, які відмінно підходять для сервірування святкового столу. Також їх роблять і в звичайні дні для перекусу.
Такі сендвічі можна приготувати з різних інгредієнтів, так як риба поєднується з багатьма продуктами. У більшості випадків, закуска готується на чорному хлібі, тому розглянемо саме такі рецепти.
Кращим варіантом є оселедець, яку ви самостійно засолили в домашніх умовах, так як в магазині не завжди продають якісні продукти.
Якщо ви хочете урізноманітнити святкове меню, то пропоную вам кілька цікавих рецептів з покроковими етапами.
Прості бутерброди з оселедцем і огірком на чорному хлібі
Такі бутерброди є відмінною закускою до міцних алкогольних напоїв. Тому вони будуть доречними на будь-якому святковому столі з дорослою компанією.
Інгредієнти:
- Чорний хліб;
- Філе оселедця;
- Солоний огірок;
- Ріпчаста цибуля;
- Майонез.
Приготування:
- Бородінський хліб нарізаємо на скибочки, які поділяємо на 4 частини;
- Кожен шматок змащуємо тонким шаром майонезу;
- На міні-бутерброди викладаємо по невеликому шматочку солоної риби;
- Зверху додаємо солоний огірок, який нарізаємо кружечками;
- Залишається доповнити кільцями цибулі. При бажанні його можна замаринувати в оцті протягом декількох хвилин.
Ідеальна закуска до горілки готова. Можете подавати до столу.
Рецепт смачних бутербродів з оселедцем і гірчицею
Незважаючи на простий рецепт, закуска, приготовлена таким способом, володіє неймовірним ароматом і смаком. Вона обов’язково сподобається вашим гостям, які будуть просити добавки.
Інгредієнти:
- Чорний хліб;
- 1 філе оселедця;
- 1 ст. л гірчиці;
- 1 ст. л сметани;
- Сік одного лимона;
- 2 головки цибулі;
- Кріп.
Приготування:
- У житнього хліба зрізаємо скоринки з усіх сторін і нарізаємо на порційні шматочки;
- Викладаємо скибочки на деко і підсушуємо в духовці близько 15 хвилин. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів;
- Тим часом приготуємо соус. Для цього змішуємо сметану з гірчицею до однорідної маси;
- Філе риби ріжемо на тонкі шматочки;
- Тепер приступаємо до формування закусочних бутербродів. Для цього тости змащуємо приготованим соусом;
- Зверху викладаємо оселедець;
- Додаємо маринований лук;
- Прикрашаємо гілочками кропу.
Для приготування такої закуски знадобиться всього кілька хвилин. Приємного апетиту!
Бутерброди з оселедцем і маслом на чорному хлібі
Простий варіант приготування закуски, але, незважаючи на це, підходить для святкового столу. При бажанні спробуйте поекспериментувати зі спеціями та іншими продуктами.
Інгредієнти:
- Житній хліб;
- 100 г філе оселедця;
- 50 г вершкового масла;
- 4 перепелиних яйця;
- Зелену цибулю.
Приготування:
- Чорний хліб нарізаємо на шматочки трикутної форми. Але ви можете розрізати на звичайні скибочки;
- Хліб змащуємо невеликою кількістю масла;
- Зверху викладаємо варені перепелині яйця, які ріжемо на тонкі кружечки;
- Потім додаємо подрібнений зелений лук;
- Філе нарізаємо шматочками і акуратно викладаємо на бутерброд.
Закуска готова, тому можете відразу подавати до столу. Приємного апетиту!
Смачні бутерброди з оселедцем і буряком
Ці продукти чудово поєднуються і доповнюють смак один одного. Крім того, сендвічі виходять корисними. Вони поліпшують засвоєння їжі, що дуже важливо в святкові дні.
Інгредієнти:
- Чорний хліб;
- Філе слабосоленої оселедця;
- 1 буряк;
- 1 ст. л вершкового сиру;
- 2 зубчики часнику;
- 1 головка червоної цибулі;
- Кріп;
- 1 ст. л соняшникової олії;
- Харчова сіль за смаком.
Приготування:
- Житній хліб нарізаємо на шматочки і видавлюємо м’якоть круглої форми. Для цього можна скористатися звичайним склянкою. Із залишків зробіть грінки при бажанні;
- Зубчики часнику очищаємо від лушпиння, нарізаємо на тонкі пластини. Після чого обсмажуємо на рослинному маслі і перекладаємо в тарілку;
- М’якуш хліба викладаємо на сковороду і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки;
- Попередньо відварюємо буряк, нарізаємо на шматочки разом з часником. Відправляємо в чашу блендера і подрібнюємо до однорідності;
- До бурякової маси додаємо вершковий сир і ще раз включаємо блендер;
- Потім потрібно дрібно нарізати кріп, додати до приготованої маси і добре розмішати. При необхідності злегка підсолюємо;
- Цукрову суміш намазуємо на хліб;
- Зверху викладаємо шматочки оселедця і півкільця цибулі;
- Прикрашаємо свіжою зеленню.
Сендвічі виходять смачними і поживними, а також красиво виглядають на святковому столі.
Бутерброди з оселедцем, плавленим сиром і морквою
З солоної риби можна зробити, так звану «Неправдиву ікру». Це відмінна намазки для приготування смачних сендвічів. Обов’язково спробуйте скористатися цим рецептом, вам сподобається.
Інгредієнти:
- 200 г оселедця;
- 50 г моркви;
- 200 г плавленого сиру;
- 50 г вершкового масла.
Приготування:
- Відварену і очищену моркву дрібно нарізаємо;
- Наступним кроком подрібнюємо філе оселедця;
- Сирки ріжемо на невеликі шматочки. Ніж слід змочити холодною водою, щоб сир не прилипав;
- Підготовлені інгредієнти і розм’якшене вершкове масло відправляємо в одну тарілку і перемішуємо;
- Масу прибираємо в холодильник на одну годину;
- Приготовану начинку намазуємо на шматки хліба.
При бажанні, всі продукти можете подрібнити в чаші блендері або пропустити через м’ясорубку. Приємного апетиту!
Бутерброди з оселедцем під шубою на чорному хлібі
Ця закуска ще називається «Ледачою шубою». Вона сподобається любителям однойменного салату. Тільки викладаємо її на житній хліб і подаємо до столу.
Інгредієнти:
- Філе оселедця;
- 2 буряків;
- 200 г майонезу;
- Петрушка і зелений лук;
- Харчова сіль за смаком;
- Житній хліб.
Приготування:
- Буряк загортаємо в харчову фольгу і випікаємо в духовці. Готовність перевіряємо зубочисткою;
- Потім натираємо на середній тертці, злегка підсолюємо, заправляємо майонезом і перемішуємо;
- Подрібнюємо зелений лук;
- Оселедець нарізаємо на тонкі шматочки;
- Чорний хліб ріжемо на шматочки, а потім ріжемо їх на трикутні шматочки;
- Намазуємо на хліб бурякову масу і рівномірно розподіляємо по поверхні;
- Посипаємо рубаним зеленим луком;
- Зверху викладаємо кілька шматочків риби.
Закуска готується просто і швидко. При бажанні прикрашаємо листочками петрушки.
Покрокове приготування бутербродів з оселедцем і яйцем
Таку закуску можна готувати на новорічний або святковий стіл, а також у звичайні дні. Для цього нам знадобиться доступні і прості продукти, які практично завжди є в холодильнику.
Інгредієнти:
- Чорний хліб;
- 1 філе оселедця;
- 3 яйця;
- 1 зубчик часнику;
- 1 ст. л рослинного масла;
- Зелена цибуля;
- Перець і сіль за смаком;
- Майонез.
Приготування:
- Хліб нарізаємо скибочками, зрізаємо верхню скоринку і розрізаємо навпіл;
- У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо хліб з одного боку;
- Потім скоринку натираємо зубчиком часнику;
- Для приготування начинки в миску відправляємо натерті варені яйця, рубаний зелений лук і майонез. При бажанні солимо і перчимо. Все добре перемішуємо;
- Начинку намазуємо на обсмажену сторону хліба;
- Зверху викладаємо шматочки оселедця;
- Прикрашаємо пір’ям зеленого лука.
Не забудьте видалити всі кісточки у риби, щоб уникнути неприємних наслідків. Приємного апетиту!
Бутерброди з оселедцем і лимоном на чорному хлібі
Закуска швидкого приготування сподобається вашим гостям, вони обов’язково будуть питати у вас рецепт цих чудових сендвічів. Процес досить простий, тому у вас не виникне труднощів.
Інгредієнти:
- Житній хліб;
- 150 г оселедця малосольною;
- 35 г вершкового масла;
- ½ Лимона;
- Кріп.
Приготування:
- Хліб нарізаємо трикутниками і зрізаємо шкірку;
- Розм’якшене вершкове масло змішати з рубаним кропом. Замість цього можете використовувати сирний сир;
- Скибочки хліба змащуємо приготованою сумішшю;
- Зверху додаємо невеликі шматочки оселедця;
- Прикрашаємо бутерброди тонкими скибочками лимона і кропом.
Для приготування закуски, краще використовувати рибу власного засолу або пресерви в маслі.
Рецепт бутерброди з оселедцем і картоплею на чорному хлібі
На новорічному столі завжди є закуска з оселедцем. Щоб урізноманітнити святкове меню, пропоную вам приготувати апетитні і смачні бутерброди. Можете подавати їх з хлібом і без нього.
Інгредієнти:
- 1 філе оселедця;
- 4 картоплини;
- ½ Головки цибулі;
- Рослинна олія;
- Кріп.
Приготування:
- Картоплю заздалегідь відварюємо, остуджуємо, після чого нарізаємо на кружечки;
- У сковороді розігріваємо масло й обсмажуємо картоплю з двох боків до золотистої скоринки;
- Філе оселедця розбираємо, видаляємо кістки і ріжемо на шматочки середнього розміру;
- Рибу викладаємо на картоплю, поряд додаємо нарізану цибулю;
- Посипаємо рубаним кропом;
- При бажанні збризкуємо рослинним маслом.
Закуску можна подавати в такому вигляді або викласти на скибочки житнього хліба, так буде ситніше.
Як приготувати бутерброди з оселедцем і сиром
Пропоную вам ще один бюджетний варіант закуски, в якій відмінно поєднуються всі продукти. Сендвічі можна зробити на святковий стіл або в звичайні дні для перекусу.
Інгредієнти:
- Житній хліб;
- Вершкове масло;
- Плавлений сир;
- Оселедець;
- Кріп;
- Петрушка;
- Оливки.
Приготування:
- Плавлений сир збиваємо міксером, а потім перемішуємо його з рубаним кропом;
- З бородінського хліба видавлюємо м’якоть круглої форми. Для цього скористайтесь келихом або склянкою;
- По боках змащуємо вершковим маслом і обвалюють у залишках подрібненого кропу;
- Хліб змащуємо приготовленої сирною масою;
- Викладаємо шматочки оселедця;
- Прикрашаємо оливками і листочками петрушки.
Оригінальна закуска готова, викладаємо на красиве блюдо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Я думаю, ви зможете підібрати рецепт із запропонованих варіантів. Вони знадобляться вам для сервірування святкового столу. Також робіть їх у звичайні дні для перекусу.