Японська хризантема: опис, особливості вирощування і розмноження, фото

Класифікація

Згідно з системою, розробленою вченими імператорського парку, в Японії хризантема, насамперед, поділяються на зростаючі в дикій природі і окультурені. Культурні сорти поділяються на декоративні та їстівні. Декоративні поділяють за термінами цвітіння на:

  • осінні;
  • зимові;
  • літні.

Осінні хризантеми – найбільша за чисельністю група рослин, яку вирощують переважно на дачі. У неї входять дрібноквіткові, среднецветковые і крупноквіткові види. Діаметр дрібноквіткових японських хризантем не перевищує 9 див. Махрові – мініатюрні рослини з кошики діаметром до 3 см, з остовидным суцвіттям, які за своєю формою нагадують риб’ячий хвіст. За кількістю рядів язичкових віночків вони восьмислойные.

До среднецветковым хризантемам відносять рослини, діаметр яких 9-18 див. Вони складаються з язичкових квіток з плоскими або трубчастими віночками. У цю категорію входять квіти особливого призначення, наприклад, призначені для релігійних цілей.

Цікаве:  Яблука Пінк Леді: характеристика сорти, вирощування, фото

До крупноквіткових хризантемам в Японії відносять сорти з суцвіттями діаметром більше 18 см з плоскими або трубчастими віночками. В залежності від діаметру трубочки-віночка їх поділяють на тонкотрубчатые, среднетрубчатые і толстотрубчатые.