Як зробити тандир з бочки: інструкція, необхідні матеріали

Випробування печі

Перш ніж приступити до експлуатації тандира, досвідчені майстри рекомендують його спочатку прожарити. Внутрішня частина конструкції ретельно змащують рослинним маслом. Потім в піч кладуть папір і трохи трісок. Первинний прогрів слід виконувати на невеликому вогні. Якщо дану рекомендацію проігнорувати, то, найімовірніше, глиняний шар помітно потріскається. Збільшувати температуру потрібно поступово, підкладаючи в тандир вугілля або дрова невеликими порціями, контролюючи висоту полум’я. Якщо випал виконати правильно, то глина буде володіти властивостями кераміки. Весь процес займе у домашнього умільця не менше 6 годин. Після виконання цих дій тандир вважається готовим до експлуатації.

Відгуки

Як стверджують власники таких конструкцій, всередині печі за короткий проміжок часу досягається високий температурний режим. Щоб готувати, достатньо буде розтопити тандир всього до 400 градусів. Крім того, за рахунок товщини стін і високих термоізоляційних властивостей матеріалу дана піч вважається досить економною конструкцією, оскільки для її розтоплення і прогрівання стінок потрібна невелика кількість вугілля або дров.

Цікаве:  Стільниця у ванній своїми руками: техніка виконання, необхідні матеріали та інструменти, покрокова інструкція та поради фахівців

Теплова обробка займає набагато менше часу. Судячи з відгуків власників, щоб запекти яловичину в тандирі, буде потрібно не більше 40 хвилин. У підсумку виходить рівномірно прогріта духовка, в якій можна готувати різні страви. Дана конструкція використовується для приготування шашлику, барбекю, гриля, запікання овочів і м’яса, а також для варіння супів.