Як швидко зварити горох без замочування

Горох є корисною бобової культурою. У нашій країні його використовують для приготування різних страв з чудовим смаком. Суп і пюре виходять дуже ситними, тому почуття голоду не настає довгий час.

Єдиною проблемою є те, що він дуже довго розварюється, тому господаркам доводиться його замочувати на довгий час. Але не завжди є стільки вільного часу, адже ви можете захотіти горохове пюре абсолютно спонтанно.

Якщо є проблема, то завжди знайдуться шляхи її вирішення. Існують дієві методи варіння гороху без попереднього замочування.

Розглянемо найбільш ефективні і прості способи варіння. Виявляється все дуже просто і легко.

Як швидко зварити горох без замочування для супу

Їх бобових культур можна приготувати смачний суп пюре або з розсипчастим горохом. Блюдо виходить ситним та смачним, особливо, якщо в нього додати копченості. Тепер ви можете готувати його за короткий час.

Існує кілька способів. Вибираємо подрібнені горошини. Так як цілі доведеться замочувати, вони просто будуть довго розварюватися. Промиваємо під проточною водою 2-3 рази, поки вода не стане прозорою.

Відправляємо горох в каструлю з холодною водою, яку необхідно злегка підсолити. Коли рідина закипить, то варимо близько 10 хвилин, і заливаємо половину склянки крижаної води. Вже через 10-15 хвилин ви помітите, що горошини стають м’якше. В результаті чого, весь процес займає 30 хвилин.

Якщо ви бажаєте ви хочете отримати розсипчастий горох, то процедуру потрібно повторити ще раз.

Є й інші способи швидкого приготування:

  • У воду додаємо трохи соняшникової олії без запаху або шматочку вершкового масла. В результаті чого на поверхні утворюється тонка плівка, що призводить до прискорення процесу приготування;
  • Після закипання рідини через 15 хвилин додаємо харчову соду (1/2 ч. л на 2 л води). Через 10-15 хвилин горох розвариться;
  • У каструлю додаємо трохи цукрового піску. Але після варіння, горох слід промити, щоб позбутися солодкого смаку.

Завдяки таким способам, ви зможете дуже швидко підготувати смачний суп до обіду. А якщо ви хочете зварити страву з кісточками, то вони варяться досить довго, закладіть разом з ними горошини, і вони будуть готові вчасно.

Як приготувати горох без замочування для пюре в каструлі

Смачний і ситний гарнір можна поставити на стіл вже найближчим часом. Є ще один хороший варіант. У цьому випадку нам також знадобляться половинки горошин.

Спочатку їх також ретельно промиваємо кілька разів. Потім заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо приблизно на одну годину. Якщо у вас є більше вільного часу, то можете замочити на більш тривалий час, на пару годин.

Після цього варимо звичайним способом. Через 30 хвилин горох повністю розвариться і його можна розтовкти.

Важливо! Сіль додаємо в самому кінці, якщо ви посоліть воду до того, як горох розвариться, то процес приготування може затягтися на кілька годин.

Використовуючи цей метод, пюре буде готове через 1,5 години. За цей час можна придумати і приготувати що-небудь до цього смачного гарніру. Метод дійсно ефективний.

Цікаве:  Бутерброди зі шпротами на святковий стіл: прості і смачні рецепти приготування

Приготування гороху в мікрохвильовці

Завдяки сучасної кухонної техніки та обладнання, у господинь значно полегшується життя. За допомогою мікрохвильової печі можна швидко зварити різні овочі, а також горох.

Таким методом можна приготувати кашу. Для цього горошини гарненько промиваємо холодною водою. Потім повністю покриваємо їх водою і залишаємо на 1-2 години.

Після закінчення зазначеного часу зливаємо воду, ще раз промиваємо і перекладаємо в підходящу ємність. Найкраще підходить керамічний посуд.

Додаємо до бобовим воду у співвідношенні 1:2, злегка підсолюємо і накриваємо кришкою. Ставимо в мікрохвильовку, вмикаємо опцію «Каша». Варимо протягом 30 хвилин.

Потім витягуємо миску, додаємо спеції за бажанням, трохи вершкового масла і обсмажені овочі. Добре розмішуємо і відправляємо в мікрохвильову піч ще на 10 хвилин.

Можна залишити кашу нудитися кілька хвилин під закритою кришкою. Таким чином, без замочування ми витратимо зовсім небагато часу для приготування ситного страви.

Як швидко приготувати горох для риболовлі

Рибалки знають, що горох можна використовувати в якості підгодівлі або додаткової насадки. Важливо його правильно приготувати, при цьому витратити мінімум часу.

Щоб зварити горошини, їх доведеться попередньо замочувати на кілька годин, а краще всього на цілу добу. Але якщо у вас немає стільки часу, то його рекомендується запарити.

Для цього горох промиваємо і перебираємо. Потім висипаємо його в термос. Заповнюємо ємність на 1/3. Додаємо трохи харчової соди і заливаємо крутим окропом. Зверху залиште трохи місця, щоб горошини добре пропарились.

Закручуємо термос. Через 6 годин можна використовувати горошини для лову або підгодівля риби.

Щоб не втрачати час робіть це з вечора, щоб вранці вже було все готове.

Горох в мультиварці — рецепт без замочування

Мультиварка є універсальною кухонною технікою. В ній можна готувати найрізноманітніші страви смачні. Також можна швидко приготувати горох, який ми попередньо промиваємо під холодною водою.

Також нам знадобиться 6-7 ребер, 1 морквина, цибулина і спеції.

Етапи приготування:

  1. Промиваємо і очищаємо моркву, потім нарізаємо її на кубики невеликого розміру;
  2. Ріпчасту цибулю подрібнюємо. Овочі перекладаємо в чашу мультиварки;
  3. Додаємо 3 склянки промитих горошин і яловичі ребра. При необхідності ребра можна порубати на дрібні шматочки;
  4. Вливаємо 5 склянок води і злегка підсолюємо. Все перемішуємо;
  5. Включаємо режим «Гасіння». Встановлюємо на 2 години;
  6. Коли мультиварка сповістить, що все готово, спробуйте блюдо і при необхідності посоліть.

Розкладаємо кашу по порційних тарілках і прикрашаємо зеленню при бажанні. Приємного апетиту!

Звичайно, це не самий швидкий спосіб, але не потрібно чекати багато годин, поки горошини набухнуть.

Завдяки цим способам, ви можете значно скоротити час перебування на кухні. Тому приділяйте більше часу своїм близьким людям.

Якщо ви знаєте інші способи, як можна швидко зварити горох без замочування, то можете поділитися своїми секретами в коментарях.