Характеристика плодів
Яблука Пінк Леді, опис яких наведено в матеріалі, округло-конусовидної форми. У них щільна, глянцева шкірка зеленувато-жовтого відтінку. Вона покрита світло-рожевим або червоним рум’янцем, який займає до 60 % поверхні.
М’якоть щільна, соковита, кремового відтінку. Вона має кисло-солодким смаком і приємним ароматом. За 5-бальною шкалою якості вони оцінюються в 4,9 бала. При правильному зберіганні яблука Пінк Леді зберігають свіжість і смак до 10 місяців після збору врожаю. До того ж у плодів привабливий товарний вигляд, і вони добре переносять транспортування. Тому їх нерідко вирощують в комерційних цілях.
Склад, користь і калорійність
Яблука Пінк Леді не дарма користуються популярністю, адже вони не тільки смачні, але й корисні. До їх складу входять такі речовини:
- калій;
- кальцій;
- фосфор;
- залізо;
- йод;
- вітаміни А, В, С.
Крім того, в яблуках міститься пектин, клітковина, органічні кислоти і зола. Завдяки цьому багатому складу регулярне вживання фруктів підвищує імунітет, запобігає хвороби серцево-судинної і дихальної системи. Вони корисні при ожирінні, діабеті і збої в обміні речовин. Калорійність сорти яблук Пінк Леді становить 55 ккал на 100 грам.