Що таке морошка? Опис, корисні властивості та застосування

Цвітіння і плодоношення

В природних умовах з лісових ягід морошка дозріває першої. У травні і червні на верхівках стебел з’являються поодинокі квітки, пофарбовані в білий або рожевий колір. Зовні вони здаються однаковими. Але це не так. В одних квітках розвиваються тільки маточки, а в інших – тільки тичинки. Це означає, що квітки одностатеві. Чоловічі квіточки великі, але плоди надалі утворюються лише з жіночих. У природі все продумано до дрібниць. Пилок чоловічих квітів опыляет жіночі, тому потрібні і ті, і інші.

Стиглі ягоди з’являються в липні. Вони являють собою складну костянку, яка за формою нагадує малину. Кожна з них складається з дрібних соковитих плодів, зрощених в ягоду. Незріла морошка пофарбована в червоний колір. В подальшому вона поступово стає жовтою і прозорою. Стиглі ягоди мають ніжний, кисло-солодкий смак.

Цікаве:  Як виростити чай в домашніх умовах? Чай (рослина): опис, особливості вирощування

Морошка, як і інші напівчагарники, зберігається в зимовий час за допомогою кореневищ. У зимовий час наземна частина відмирає. А з приходом весни нові пагони відростають з кореневищ.