Що таке буряк і чим він відрізняється від буряка?

Столовий буряк

Буряк, що вживається в їжу, ділиться на дві категорії: це червоний і білий сорту. Останній не завжди користується попитом у покупців, хоча на смак нічим не відрізняється від червоної різновиди. Плоди білого столового буряка виростають не такими великими, як червоного.

Сорти останнього представлені широкою кольоровою гамою від кармінно-червоного до бордових відтінків. У деяких випадках овоч може бути практично чорним.

Якщо розрізати червоний буряк впоперек, то можна помітити світлі або білі кільця. Форма коренеплоду коливається залежно від того, як її визначає сорт. Вона буває циліндричної, округлої, майже плоскою, конічної, подовженої і в вигляді веретена.

Сорти для літнього споживання переважно мають круглі і плескаті коренеплоди. Вони спіють рано і виглядають дуже привабливо для покупців.

Цікаве:  Рудий квітка: опис, види, назви й фото

Літні сорти: Бикорез, Соло, Баргузин, Водан. Більш пізні, або сорти середньостиглі, легко відрізнити за подовженою формою. У такого буряка сильно розвинена коренева система. Пізній сорт найкраще підійде для зберігання в зимовий період. Відомими є такі, як Слов’янка, Циліндр, Бонна, Бордо 237.

Столовий буряк вживається в їжу як в свіжому вигляді, так і у вареному, тушкованому, смаженому. Можна приготувати найрізноманітніші страви: супи, десерти, гарніри, салати.