Розмір
Великий стіл це добре, але якщо ви вирішили брати розкладний, то у вас на кухні навряд чи багато місця. У таких умовах слід розраховувати за нормативами, за мінімально допустимого розміру.
Розмір столу має велике значення при виборі
Для нього є такі правила:
- Довжина. На кожного обідає за столом повинно припадати не менше шістдесяти сантиметрів. Така довжина дозволяє сісти зручно, поставити тарілку, покласти виделку, ложку, частково спертися руками, не зіткнувшись при цьому з сусідом.
- Ширина. За сорок сантиметрів на кожного, сидить з одного боку столу, плюс двадцять сантиметрів в середині. Тобто, якщо мова йде про стільниці, за якою будуть сидіти дві людини, один навпроти одного, ширина її повинна скласти повний метр — тільки тоді обом буде зручно, а також знайдеться місце в середині для світильника, вази, блюда з їжею і будь-якої іншої речі.
- Висота. У стандартного столу це сімдесят п’ять сантиметрів, але стандартний стіл розрахований на не дуже високої людини. Тому висота вибирається довільно, так, щоб усім членам родини було зручно за ним сидіти.
Для зручності ширина повинна бути не менше метра
Оскільки мова йде про розкладному столі, треба враховувати також довжину в розкладеному стані. Для цього достатньо порахувати, яку максимальну кількість гостей буде за ним сидіти і помножити це число на шістдесят. В результаті вийде кількість сантиметрів.
Рада
Якщо ви не знаєте, який у вас буде максимум гостей, то беріть стандартну модель, довжина якої збільшується рівно вдвічі.