Маленькі кухні з холодильником Фото: вибрати місце не так то просто. Але ми підкажемо всі секрети правильного і зручного планування.
Установка холодильника в маленькій кухні повинна бути продуманою. Адже у приміщенні повинно залишатися достатньо вільного місця.
Правило робочого трикутника
Звичайне лінійне розташування предметів меблів і побутової техніки вважається не надто раціональним. Холодильник повинен вписатися в «золотий» трикутник «продукти-миття-готування». В принципі, лінійне планування в невеликих кухнях допустима, адже відстань між робочими зонами при такому розміщенні мінімально. Але все ж трикутник більш зручний для роботи.
Невелика кухня з холодильником
Перешкод у вигляді обіднього столу або інший меблів на його шляху бути не повинно. Відстань між сусідніми зонами – не більше 1,2 м, мінімальна – 0,6 м. При порушенні цього правила процес готування перетвориться на муку – ви будете витрачати на неї багато сил і часу.
Робіть грамотне відстань між робочими зонами
Процес роботи на кухні повинен виглядати наступним чином:
- спочатку з холодильника дістаються продукти в мийку або відразу на робочу стільницю для нарізки; при відстані між сусідніми зонами 0,6-1,2 м для цього буде достатньо зробити один-два кроки;
- нарізка з робочого столу відправляється на плиту, розташовану поруч зі стільницею (готові продукти відразу на обідній стіл);
- приготоване блюдо розкладається по тарілках і відправляється в обідню зону.
Намагайтеся не захаращувати робочі столи на маленькій кухні, все місце має використовуватися раціонально
Рада
Поряд з холодильником краще передбачити зону для розвантаження пакетів. Це полегшить і прискорити роботу.