Рецепти квашеної капусти в банці на 3 літри

Капусту квасять практично в кожному будинку в будь-який час року. І це правильне, адже в бюджетній закуски величезну кількість корисних речовин. Найбільш зручній та популярної тарою для цього, є банку об’ємом 3 літри.

Сам процес займає небагато часу, і вже через три дні буде готова квашена капуста. Вона незамінна на святковому столі, так як дозволяє поліпшити процес травлення. А вранці після бурхливої вечірки допомагає впоратися з похмільним синдромом.

Ця закуска готується в нашій країні вже багато століть. І завдяки мережі Інтернет, сьогодні не складає труднощів знайти практично будь-який спосіб квашення, залишається тільки вибрати.

Пропоную вам найпоширеніші, при цьому дуже прості рецепти, завдяки яким, у вас в будинку завжди буде корисна, а також смачна закуска для будь-якого випадку. Тому поповнюйте свою кулінарну скарбничку.

Рецепт квашеної капусти в банку на 3 літри з цукром і сіллю

Пропоную вам швидкий спосіб приготування закуски. Спробуйте зробити одну банку, і якщо сподобається, то користуйтеся цим варіантом на постійній основі.

Інгредієнти:

  • 2 кг білокачанної капусти;
  • 2 моркви;
  • 2 ст. л цукрового піску;
  • 2 ст. л харчової солі;
  • 1,5 л води.

Приготування

Якщо є можливість, то беріть капусту, яку самі виростили на дачі, або купіть на сільському ринку. Ну і, звичайно ж, вона повинна бути соковитою. Квасити краще в фазу зростання місяця.

Капусту шаткуємо будь-яким зручним способом. При бажанні скористайтесь кухонним комбайном, це скоротить час приготування. Моркву очищаємо і подрібнюємо на крупній тертці.

Овочі відправляємо в таз і перемішуємо, але не переминаем. І закладаємо в чисту і суху трилітрову банку, лише злегка придавлюючи рукою.

Прямо в банку додаємо сіль з цукром і заливаємо сирою водою, але вона повинна бути нехлорованої, тому попередньо пропустіть її через фільтр, або використовувати бутильовану рідина. Зрідка пронизує овочі дерев’яною паличкою, щоб вода повністю помістилася в ємність.

Тепер накриваємо банку кришкою, залишивши невеликий отвір. Ставимо в тарілку або таз, і чекаємо 2-3 дні.

Дуже важливо стежити за тим, щоб капуста була повністю покрита соком. Тому періодично додавайте рідину, яка буде виливатися через краї під час процесу бродіння.

Двічі в день протикаємо закуску дерев’яною паличкою, щоб випустити всі гази, інакше вона вийде несмачною і гіркою. Коли капуста буде готова, то ставимо в прохолодне місце.

Квашена капуста в банку без оцту і цукру

Щоб приготувати корисну закуску, ми не будемо використовувати маринад. Вона виходить натуральної та корисною. Для цього беріть соковиту капусту пізніх сортів.

Інгредієнти:

  • 3 кг капусти;
  • 200 г моркви;
  • 3 лаврових листа;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 3 ст. л солі.

Приготування

З качана знімаємо верхні і пошкоджені листя, потім тонко нарізаємо. Якщо у вас є регулювальна шинкування, то зручніше скористатися саме їй.

Відправляємо капусту у великий таз і злегка обминаємо руками, щоб вона швидше пустила сік, коли ми додамо сіль.

На наступному етапі відправляємо в таз морква, яку подрібнюємо на тертці для корейських овочів. Туди ж відправляємо сіль і горошини перцю. Все добре перемішуємо руками.

Попередньо промиваємо 3-літрову банку содою і споліскують холодною водою. Для зручності на шийку встановлюємо воронку. Тепер наповнюємо тару овочами, при цьому кожен шар утрамбовуємо дерев’яної толкушкой і додаємо один лавровий лист, хоча це не обов’язковий інгредієнт.

Зверху заливаємо соком, який дали овочі. Накриваємо банку кришкою і залишаємо в теплому місці на 4-7 днів. На другий день почнеться процес бродіння, тому потрібно випустити вуглекислий газ. Для цього робимо проколи шампуром або дерев’яною шпажкою.

Коли закуска буде готова, то прибираємо її в прохолодне місце. Ви не пошкодуєте, якщо скористаєтеся цим способом приготування.

Покроковий рецепт квашеної капусти з розсолом з води, солі та цукру

Багато господинь віддають квасити капусту в маринаді. Якщо вам подобається такий метод, то пропоную вам простий і смачний рецепт. При цьому знадобиться трохи часу.

Цікаве:  Полуничне желе: рецепт з желатином з подрібненої полуниці

Інгредієнти:

  • 2,5 кг білокачанної капусти;
  • 1 морква;
  • 1 л води;
  • 2 ст. л харчової солі;
  • 1 ст. л цукру;
  • Горошки чорного перцю.

Приготування

Для зручності качан розрізаємо і вирізаємо качан, потім шаткуємо спеціальним або звичайним ножем. Подрібнюємо На крупній тертці одну морквину, цього буде достатньо.

Овочі перемішуємо у великому тазі, можете злегка їх приймати, щоб дали сік.

У заздалегідь підготовлену банку закладаємо капусту з морквою, і періодично додаємо горошини перцю. Овочі утрамбовуємо, щоб вони помістилися в ємність.

Тепер займемося приготуванням розсолу. Для цього в банку з кип’яченою охолодженою водою додаємо цукровий пісок із сіллю. Ретельно перемішуємо, щоб всі кристали розчинилися. Підготовленим маринадом заливаємо банку з капустою. Рідина повинна повністю покривати закуску.

Ставимо 3-літрову банку в миску і накриваємо кришкою. Залишаємо при кімнатній температурі. З другого дня періодично протикаємо овочі шпажкою. Якщо не випускати гази, то квашена капуста може вийти гіркою.

Якщо з ємності вилилося багато соку, то додайте його з миски, в яку він стікав під час процесу бродіння. На 3-4 день спробуйте на смак, і якщо закуска готова, то закривайте кришкою і прибирайте в холодильник або льох.

Як квасити капусту в 3-літровій банці без води

Закуска у власному соку виходить смачною і хрусткою. Тому вибирайте осінні сорти капусти. Плюс до всього, ми будемо використовувати мінімум продуктів.

Інгредієнти:

  • 2,2 кг капусти;
  • 1 морква;
  • 1 ч. л цукру;
  • 2 ст. л солі.

Приготування

Вибираємо щільний і білий качан пізніх сортів. Знімаємо з неї верхні листки, і шаткуємо будь-яким зручним способом. Морква подрібнюємо на крупній тертці і прямо на столі перемішуємо з капустою.

Після цього овочі посипаємо сіллю і цукровим піском. Якщо вам попалася солодка капуста, то цукор додавати не обов’язково. Ще раз перемішуємо до появи першого соку. Пробуємо на смак, і при необхідності додаємо трохи солі.

Капусту з морквою перекладаємо в чисту банку і періодично щільно утрамбовується. Для цієї мети добре підходить толкушка. Ємність накриваємо марлею і ставимо в миску, так як стікатиме сік.

На другий день з’являться бульбашки газів, які обов’язково потрібно випускати. Для цього протикаємо дерев’яною паличкою або іншим предметом до самого дна.

По мірі зменшення соку в банку, беремо його з миски, в яку він стікав, так як овочі повинні повністю покриватися рідиною.

Через 2-3 дні квашена капуста буде готова. Банку потрібно обов’язково закрити кришкою і прибрати в прохолодне місце. Хрустку і соковиту закуску можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Квашена капуста з оцтом: рецепт на банку 3 літра

Наступний спосіб є найшвидшим. Тільки капусту краще назвати не квашеної, а маринованої. Але на смак вона практично не відрізняється, тому беріть на замітку цей простий рецепт.

Інгредієнти:

  • 2,5 кг капусти;
  • 1 велика морква;
  • 120 мл 9% оцту;
  • 2 ст. л солі;
  • 180 г цукру;
  • 100 мл рослинного масла;
  • 1 л окропу.

Приготування:

  1. Капусту промиваємо під проточною водою і видаляємо верхні листки;
  2. Шаткувати зручно прямо на столі, для цього краще скористатися спеціальним ножем;
  3. Зверху натираємо моркву на крупній тертці;
  4. Овочі рівномірно перемішуємо, злегка подавливая;
  5. Тепер їх можна відразу відправити в 3-літрову банку. Обов’язково утрамбовуємо рукою або дерев’яною товкачкою;
  6. У заздалегідь вскипяченную воду додаємо всі необхідні інгредієнти і перемішуємо;
  7. Отриманим маринадом заливаємо капусту до самих країв;
  8. Залишаємо при кімнатній температурі на 2-3 дні.

Така капуста завжди виходить хрустким, при цьому може зберігатися тривалий час. Приємного апетиту!

Рецепт квашеної капусти на зиму

Приготування для довгого зберігання у зимовий період, практично нічим не відрізняється. Але я пропоную вам подивитися ще один чудовий рецепт у наступному відео:

Якщо ви дбаєте про здоров’я своїх близьких людей, то частіше готуйте квашену капусту. Вона поєднується практично з будь-якими стравами. Також її можна подавати як окремої закуски.