Покроковий рецепт желе на зиму
В першу чергу перебираємо полуницю. Видаляємо зелені хвостики, потім промиваємо її кілька разів, потім висушуємо за допомогою паперових рушників. Якщо у вас великі ягідки, то їх потрібно розрізати і злити сік.
Ягоди відправляємо в чашу блендера разом з листочками базиліка. Перемелюємо інгредієнти. У нас повинна вийти густа, однорідна маса, як показано на фото нижче. Пюре виливаємо в каструлю або сотейник.
В піалу висипаємо харчової желатин, додаємо холодну воду і перемішуємо. Залишаємо на чверть години, щоб набухла маса.
У сотейник з полуницею висипаємо цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 20 хвилин. Потім додаємо желатин, змішуємо інгредієнти і готуємо ще близько хвилини.
Розливаємо желе по стерилізованим банкам і закручуємо кришками. Зберігати заготівлю потрібно у прохолодному місці.
Якщо ви хочете відразу спробувати желе, то розливаємо його по формах і заморожуємо в холодильнику. Потім пластиковий контейнер опускаємо на кілька секунд в ємність з гарячою водою і акуратно витягаємо десерт на тарілку.