З свіжої полуниці можна приготувати різні десерти. У попередніх статтях я робив огляд рецептів компоту і джему. Сьогодні поговоримо про полуничному желе з подрібненої ягоди. Як загусник використовується агар-агар, пектин, але ми будемо готувати з желатином.
Це ласощі можна подавати до столу практично відразу. Не забудьте заготовити його на зиму. З ягідного желе виходять відмінні бутерброди до сніданку або начинку до пирогів.
Десерт вважається менш калорійним, порівняно з варенням, так як в ньому міститься менше цукру. Тому він не зашкодить вашій фігурі, якщо не зловживати ним кожен день.
Інгредієнти
Для приготування смачного, густого желе, нам знадобляться прості продукти:
- 500 г свіжої полуниці;
- 10 г желатину;
- 200 г цукрового піску;
- 20 г базиліка;
- 50 мл води.
Для цього десерту підійдуть цілі, м’яті і переспілі ягоди.
Покроковий рецепт желе на зиму
В першу чергу перебираємо полуницю. Видаляємо зелені хвостики, потім промиваємо її кілька разів, потім висушуємо за допомогою паперових рушників. Якщо у вас великі ягідки, то їх потрібно розрізати і злити сік.
Ягоди відправляємо в чашу блендера разом з листочками базиліка. Перемелюємо інгредієнти. У нас повинна вийти густа, однорідна маса, як показано на фото нижче. Пюре виливаємо в каструлю або сотейник.
В піалу висипаємо харчової желатин, додаємо холодну воду і перемішуємо. Залишаємо на чверть години, щоб набухла маса.
У сотейник з полуницею висипаємо цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо протягом 20 хвилин. Потім додаємо желатин, змішуємо інгредієнти і готуємо ще близько хвилини.
Розливаємо желе по стерилізованим банкам і закручуємо кришками. Зберігати заготівлю потрібно у прохолодному місці.
Якщо ви хочете відразу спробувати желе, то розливаємо його по формах і заморожуємо в холодильнику. Потім пластиковий контейнер опускаємо на кілька секунд в ємність з гарячою водою і акуратно витягаємо десерт на тарілку.
Відео рецепт
У літній час на святковий стіл можна поставити смачне і красиве полуничне желе, замість класичного торта. Зробити його дуже просто. Подивіться відео з покроковим приготуванням десерту:
Для прикраси желе з полуниці використовуйте листя мите, цукрову пудру, збиті вершки або тоненькі скибочки вершкового сиру.
За цим рецептом можна зробити ласощі з вишні, суниці, малини і будь-яких інших ягід. З процесом приготування впорається навіть недосвідчена господиня.