Настав сезон заготовок на зиму, тому саме час зайнятися приготуванням різних закусок. Існує величезна кількість рецептів зимових заготовок з різних овочів. З сьогоднішньої статті ви зможете дізнатися покрокові етапи приготування огірків по-корейськи.
Я пропоную вам 6 найсмачніших рецептів гострого страви, тому ви можете вибрати один з них, або скористатися всіма варіантами. Для салату знадобляться огірки, а в деяких рецептах використовується моркву.
Огірки по-корейськи
Всі рецепти супроводжуються покроковими фото, тому весь процес описаний доступною мовою. І будь-яка господиня зможе скористатися порадами, щоб заготовити гостру закуску.
Дане блюдо можна подавати окремо, в якості закуски або до м’яса і гарнірів. Таким чином, в зимовий час ви зможете урізноманітнити свій раціон і забезпечити себе необхідними вітамінами.
Всі способи приготування досить швидкі, тому вам не знадобиться багато часу. Ви можете зайнятися цим процесом не тільки у вихідні дні, але і виділити пару годин після роботи, якщо не сильно втомлюєтеся.
Огірки по-корейськи на зиму: найсмачніший рецепт без стерилізації зі спеціями
Якщо у вас мало часу, і ви не можете стерилізувати заготовки, то овочі можна просто замаринувати. При цьому салат виходить не менш смачним, і таким пікантним, як і у випадку традиційного приготування закуски. Пропоную вам один з найбільш смачних рецептів страв з покроковими фото. Його можна буде поставити взимку на стіл в будь-який час.
Інгредієнти:
- 2 кг огірків;
- ½ Кг моркви.
Для маринаду:
- 30 мл 9% столового оцту;
- 30 мл соняшникової олії;
- 0,5 ч. л коріандру;
- 0,5 ч. л чорного меленого перцю;
- 3 зубчики часнику;
- Мелений перець чилі за уподобанням;
- 50 г харчової солі;
- 100 г цукрового піску.
Покрокове приготування
На самому початку займемося підготовкою маринаду. Для цього в сотейник висипаємо цукор з сіллю, додаємо необхідні спеції, а перець чилі за бажанням, якщо хочете, щоб закуска вийшла більш гострою.
Виливаємо масло і оцет. Ставимо сковороду на плиту і готуємо на середньому вогні. При постійному помішуванні доводимо до кипіння, потім варимо ще близько однієї хвилини. Ємність знімаємо з плити, накриваємо кришкою і залишаємо, поки будемо займатися інгредієнтами.
На наступному етапі очищену і промиту моркву подрібнюємо на тертці для корейських овочів. Якщо у вас немає такого інструменту, то можете скористатися звичайною теркою або нарізати плоди тонкою соломкою. Відправляємо в тарілку і злегка переминаем руками, щоб коренеплоди дали сік.
Огірки промиваємо під проточною водою і відрізаємо у них кінчики. Овочі ви можете нарізати тонкими кружечками, соломкою або брусочками, за вашим бажанням. Як звикли, так і робіть, форма на смак закуски не вплине.
Тепер морква відправляємо в полумисок з огірками. Через спеціальний прес видавлюємо очищені зубчики часнику. Інгредієнти перемішуємо вручну і злегка їх приминаем, щоб вони дали сік. Закуску поки відкладаємо в сторону.
Сотейник з маринадом знову ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Після цього, киплячу рідину відразу виливаємо в полумисок з огірками і морквою, гарненько перемішуємо. При бажанні, в салат можна додати трохи кропу, він додає свіжість страви.
Салат щільно укладаємо в сухі і чисті банки. Додаємо розсіл, який залишився від огірків. Ємності щільно закручуємо металевими кришками і прибираємо на зберігання в холодильник.
Рецепт корейських огірків на 4 кг з морквою
Ще один варіант приготування. Салат виходить смачним і яскравим, тому буде відмінною прикрасою для святкового столу. При такому способі консервування, нам знадобиться більше часу.
Інгредієнти:
- 4 кг свіжих огірочків;
- 1 кг моркви;
- 200 г цукру;
- 100 г солі;
- 200 мл яблучного оцту;
- 1 стакан рослинного масла;
- 2 головки часнику;
- 1 ч. л червоного меленого перцю.
Приготування:
- Огірки нарізаємо на брусочки невеликого розміру. Якщо на овочах товста шкірка, то її краще очистити. Не забуваємо попередньо промивати плоди;
- Моркву миємо та очищаємо від верхнього шару. Потім натираємо на корейській тертці і відправляємо в тазик з підготовленими огірками;
- На наступному етапі очищаємо часник і подрібнюємо його на дрібній тертці. Додаємо в миску з огірками і морквою;
- До підготовлених продуктів додаємо цукор з сіллю, рослинне масло і яблучний оцет. Також додаємо червоний перець, і за бажанням приправу для корейської моркви. Її немає в рецепті, але зайвою не буде;
- Все добре перемішуємо руками, так зручніше і швидше. Салат залишаємо настоюватися на ніч. За цей час овочі дадуть сік;
- Вранці розкладаємо закуску по чистим банкам. Дно широкої каструлі застеляємо ганчіркою або рушником, акуратно викладаємо банки. По плечики заливаємо водою. Після закипання стерилізуємо заготовки протягом 20 хвилин, якщо у вас літрові банки.
Залишається лише закатати кришки і укутати банки теплою ковдрою. Лишаємо в такому стані до повного охолодження. Потім прибираємо на зберігання в комору або льох. Якщо достатньо місця в холодильнику, то можете прибрати салат в нього.
Огірки по-корейськи на зиму без моркви з оцтом
Практично у всіх рецептах приготування цього салату використовується моркву. Але і без неї закуска виходить неймовірно смачною. Якщо ваші домочадці люблять різні страви, то заготовте пару баночок цим способом.
Інгредієнти:
- 4 кг огірків;
- 1 стакан рослинного масла;
- 200 г цукрового піску;
- 3 ст. л харчової солі;
- 1 склянку 9% столового оцту;
- 2 ст. л часнику;
- ½ Ч. л чорного меленого перцю.
Поетапне приготування
Обрізаємо кінчики огірків. Потім плоди розрізаємо вздовж на чотири частини, при бажанні, ви можете нарізати їх на більш дрібні шматочки. Попередньо овочі необхідно промити, про це не варто забувати.
На наступному етапі висипаємо в миску з огірками склянку цукру і заливаємо олією, а також оцтом. Додаємо три ложки харчової солі і трохи меленого перцю.
Попередньо пропускаємо через прес часник і додаємо його в закуску. Все добре перемішуємо ложкою, але зручніше буде зробити це руками. Залишаємо салат мінімум на три години, щоб огірки дали якомога більше соку.
Після закінчення зазначеного часу розкладаємо огірки по простерилизованным банкам. Зверху заливаємо розсолом. Ємності накриваємо металевими кришками і стерилізуємо у каструлі протягом 10-20 хвилин, залежно від обсягу банок.
Після цього кришки закручуємо за допомогою спеціального ключа. Банки перевертаємо догори дном, закутуємо і залишаємо до повного охолодження. Потім прибираємо в прохолодне і темне місце для тривалого зберігання на зиму.
Як швидко зробити огірки по-корейськи на зиму
Корейські салати зовсім недавно почали заготовляти в нашій країні, проте вони вже встигли завоювати велику популярність. Звичайно, такі страви в Кореї не готують, але у нас їх прийнято називати саме так. Пропоную вам ще один рецепт приготування огірочків, при цьому процес можна значно скоротити, якщо у вас немає часу стерилізувати.
Інгредієнти:
- 2 кг свіжих огірків;
- ½ Кг моркви;
- ½ Склянки соняшникової олії;
- 5 зубчиків часнику;
- ½ Склянки 9% столового оцту;
- 4 ст. л цукрового піску;
- 2 ст. л харчової солі;
- Приправа для корейської моркви.
Процес заготівлі:
Морква промиваємо і очищаємо, тобто злегка знімаємо верхній шар. Ви можете подрібнити коренеплоди на корейській тертці. Але якщо хочете зробити все красиво, то наріжте моркву овочечисткою на тонкі слайсы, а потім розріжте на тонкі смужки необхідної довжини за допомогою гострого ножа. Відправляємо в окрему миску.
Огірки також нарізаємо на тонкі смужки. Але при бажанні, ви можете подрібнити їх на брусочки або скористатися корейської теркою. Кожна господиня обирає свій метод, до якого звикла.
Після цього овочі перемішуємо і злегка переминаем руками, щоб вони пустили сік. Додаємо цукор з сіллю, трохи приправи, яку можна замінити на будь-які спеції, які вам найбільше подобаються.
Виливаємо оцет і масло, після цього ретельно перемішуємо. Часник подрібнюємо ножем або пропускаємо через спеціальний прес, відправляємо в миску до решти інгредієнтів і ще раз розмішуємо. Потім залишаємо маринуватися на кілька годин.
На наступному етапі розкладаємо закуску по банкам і заливаємо маринадом. Стерилізуємо у товстостінній каструлі і закручуємо кришками.
Якщо ви хочете прискорити процес приготування. То огірки з іншими продуктами потрібно кілька хвилин варити на середньому вогні. Після цього можна розкладати по банках і залишити остигати.
Найсмачніший рецепт огірків по-корейськи з приправою для корейської моркви
Урожай огірків можна збирати ще тривалий час, тому ви встигнете заготовити смачну закуску на зиму. Ми розглянули кілька простих рецептів, але я пропоную вам розглянути ще один спосіб приготування заготовки.
Інгредієнти:
- 4 кг огірків;
- 1 кг моркви;
- 5 зубчиків часнику;
- 8 ст. л цукру;
- 4 ст. л солі;
- 1 стакан соняшникової олії;
- 1 склянку 9% оцту;
- 30 г корейської приправи.
Процес заготівлі:
Огірки рекомендується замочити на годину. Потім натираємо їх на корейській тертці на середні смужки. Відправляємо в окрему тарілку.
Моркву також подрібнюємо на тертці для корейських овочів. Тільки робимо більш тонкі смужки. Відправляємо в глибоку миску. Можна злегка пом’яти овочі, щоб вони дали сік.
Очищаємо зубчики часнику і пропускаємо їх через прес. Всі підготовлені інгредієнти відправляємо в одну глибоку тарілку. Додаємо цукор, сіль, оцет і масло. А також упаковку корейської приправи. Все ретельно перемішуємо і залишаємо салат маринуватися на кілька годин. Рекомендується кожні 30 хвилин перемішувати інгредієнти.
Потім розкладаємо закуску по чистим банкам, і не забуваємо наповнювати розсолом. Якщо ви використовуєте 0,5-літрові банки, то після закипання води їх слід стерилізувати протягом 10 хвилин.
Закручуємо кришки за допомогою спеціального ключа. Банки перевертаємо і закутуємо в теплу ковдру. Коли заготовки охолонуть, то прибираємо їх в прохолодне місце.
Швидкий рецепт корейських огірків на зиму з кропом (відео)
Корейська закуска є одним з найбільш смачних салатів, який можна зробити з огірків. В цьому році добрий урожай цих овочів, тому можна сміливо робити різні заготовки на зиму.
Пропоную вам подивитися відео з ще одним варіантом приготування гострого страви, з додаванням кропу. Виходить дуже смачно, тому обов’язково спробуйте скористатися цим рецептом.
Отже, ви ознайомилися практично з усіма варіантами заготівлі огірків по-корейськи. Тепер залишається тільки визначитися з рецептом і приступити до процесу. Це тільки здається, що доведеться возитися з овочами тривалий час, але як тільки ви почнете підготовку, то не встигнете помітити, як банки вже будуть готові.