Нагрівальна піч: опис, класифікація та види

Методичні печі

Заготовки методичної нагрівальної печі постійно рухаються щодо нагрівального елемента. Запобігання механічних напружень в металі і забезпечення рівномірного прогріву можливо завдяки проходженню заготовками трьох зон:

  • Методична зона, в якій злитки попередньо розігріваються.
  • Зварювальна зона, в якій нагрів зливків здійснюється до необхідної температури.
  • Томлива зона. Теплова енергія рівномірно розподіляється по заготівлі перед початком її обробки.

Особливості перерахованих зон залежать від розміру заготовок. Якщо перетин злитків занадто велика, то зварювальна зона включає кілька секцій, в кожній з яких розташовується окреме джерело тепла для повного і рівномірного прогрівання заготовки. Теплова енергія в маленьких злитках розподіляється практично моментально, відповідно, їм не потрібно проходити зону томління. Джерелом живлення таких печей є рідке паливо або газ. В стінках зварювальної зони знаходяться форсунки, за допомогою яких здійснюється нагрівання.

Цікаве:  Робимо бур для стовпів своїми руками: покрокова інструкція, розміри і фото