Нагрівальна піч: опис, класифікація та види

Види печей

Нагрівальні печі поділяються на кілька видів:

  • Методичні, або безперервної дії.
  • Нагрівальні колодязі, або періодичної дії.

Нагрівальні колодязі

Великі заготовки вагою до 35 тонн нагріваються в нагрівальних колодязях, в яких одночасно може розташовуватися від 5 до 14 злитків. Безперебійна робота прокатного стану забезпечується групою нагрівальних колодязів. Плавки видаються сталеплавильними печами через певні часові інтервали: для мартенівських печей він становить 4-6 годин, для конвертерів — 1-1,5 годин. Зупинка нагрівальної печі на ремонт відбувається після повної виробітки її ресурсу. За цей час нагрівальні колодязі використовуються для нагріву заготовок, що зберігаються на складі. Печі такого типу відіграють роль своєрідного буфера між прокатними станами і плавильними печами, зберігаючи безперервної їх роботу.

Цікаве:  Достоїнства і види багатофункціональних деревообробних верстатів

Сучасні моделі нагрівальних колодязів являють собою камерні печі з періодичними за часом температурним та тепловим режимами.