Гриль-раклетница: опис, характеристики, рецепти

Гриль-раклетница — це незамінна річ у кожному господарстві. При наявності невеликої кількості кулінарних навичок з допомогою цього простого приладу можна приготувати дуже смачні страви, які точно полюбятся всім домочадцям, а також запрошеним гостям. Розглянемо далі більш детально, що таке раклетница, а також опишемо основні види цього пристрою і те, які страви можна приготувати в ньому.

Загальна інформація

У відгуках про грилі-раклетнице багато домогосподарки запевняють, що даний прилад — незамінний елемент на кухні. Його наявність стає особливо доречним під час проведення домашніх вечірок, коли потрібна велика кількість смачних і оригінальних закусок, кількість яких має бути розраховане на велику компанію.

У традиційному варіанті даний пристрій використовується для того, щоб приготувати швейцарську закуску — раклетт. Як показує практика, сучасні російські домогосподарки використовують даний прилад для приготування сосисок, м’яса, риби, овочів, оладьий і багатьох інших варіантів страв.

Переваги приладу

Гриль-раклетница — це пристрій, що має масу переваг. Зокрема, воно подобається домогосподаркам тим, що є досить компактним і легко поміщається на кухні, не займаючи багато місця. На плитах раклетницы можна готувати велику кількість страв, а процес доведення до стану готовності інгредієнтів не займає багато часу. У своїх відгуках про техніку даного виду домогосподарки відзначають також і те, що всі продукти, приготовані на такому вигляді гриля, доводяться до готовності в екологічних умовах, що корисно для організму.

Ціни

У магазинах можна зустріти як бюджетні, так і більш дорогі варіанти раклетниц. Так, вартість їх може варіюватися від 1500 до 9000 рублів, залежно від якості, розміру, а також того матеріалу, з якого виготовлена конструкція.

Якщо розглядати конкретні моделі пристроїв, то в середньому ціновому діапазоні знаходиться гриль-раклетница Clatronic RG 3518. Вартість цього пристрою складає близько 4000-4500 рублів, залежно від магазину, а також регіону. У відгуках про даний пристрій дуже часто відзначається те, що саме ця раклетница має високу якість збірки, а також відмінну продуктивність. Гриль-раклетница Russell Hobbs 21000-56 також пропонується в доступному ціновому діапазоні. Більше того, як зазначається у відгуках, даний пристрій має великий вибір можливостей для приготування страв в ньому передбачено декілька пластів для закладки інгредієнтів, які можна готувати у встановлених формах.

Більш дешеві, але не самі надійні варіанти раклетниц пропонують фірми Esperanza (EKG001), Severin (RG 2686) і Steba (RC-44). Цінова політика таких пристроїв знаходиться на рівні 1500-2500 рублів. Якщо є бажання придбати якісну річ, то варто звернути свою увагу на Steba RC-4 plus і Steba RC-58 — такі пристрої будуть служити довгі роки, але і вартість їх становить близько 8000-10 000 рублів.

Параметри

Вибираючи найбільш підходяще для себе пристрій, необхідно звертати увагу на його основні показники. До їх числа відносяться потужність пристрою і простота у використанні. Як показує практика, найбільш бюджетні варіанти володіють невеликою потужністю — близько 300-400 Вт. Як показує практика, процес приготування страв з використанням такого пристрою затягується надовго, проте це анітрохи не позначається на його смакових якостях. Звичайно ж, є і більш дорогі варіанти, потужність яких становить близько 1200 Вт, проте із-за цього показника вартість їх зростає в кілька разів. У відгуках покупців дуже часто зустрічаються рекомендації щодо придбання гриль-раклетниц від Clatronic: на думку споживачів, ці пристрої, які знаходяться в оптимальному ціновому діапазоні, мають пристойну потужність — близько 800-900 Вт, чого цілком достатньо для повсякденного використання в домашніх умовах.

Цікаве:  Нагрівальна піч: опис, класифікація та види

Ще одним важливим параметром, на який варто звернути увагу в процесі вибору відповідного пристрою, є простота у використанні. Як показує практика і йдеться у відгуках споживачів, краще всього віддавати перевагу тим моделям, які мають два важелі управління, один з яких регулює силу нагріву, а другий є вимикачем.

Як використовувати апарат

Окрему увагу потрібно приділити тому, як можна використовувати апарат. Гриль-раклетница — це прилад, який працює від електрики, тому завжди потрібно стежити за забезпеченням збереженості шнура приладу.

Поверхня для смаження, встановлена в раклетницах, має особливе покриття, що перешкоджає пригоранню продуктів — на ньому категорично заборонено проводити нарізку продуктів.

Перед тим як покласти інгредієнти на жарочную поверхню, треба заздалегідь прогріти її. Як показує практика, цей процес може займати різний час, в залежності від потужності приладу та типу покриття. Якщо жаровня зроблена з каменю, то для її повного нагрівання потрібно близько півгодини, а емальована поверхня стане досить гарячою вже через 10 хвилин.

В інструкції до будь раклетнице сказано, що прилад категорично забороняється мити, якщо він знаходиться в гарячому стані.

Раклетты «Перший досвід»

Розглянемо кілька рецептів для гриль-раклетницы, якими може скористатися будь-яка починаюча, так і досвідчена господиня. Починати свій досвід поводження з цим простим приладом потрібно з найпростіших рецептів, один з яких носить характерну назву «Перший досвід».

Для приготування раклетт «Перший досвід» треба взяти злегка підморожене м’ясо і порізати його дуже тонкими пластами. Після цього його треба розморозити, злити сік, що утворився і гарненько просушити пласти. Після цього шматочки м’яса треба рясно полити сумішшю, зробленої з соку лимона, солі, перцю і рослинного масла, а потім дати настоятися протягом півгодини.

Окремо треба порізати невеликий баклажан, помідор і огірок. Овочі слід викласти на рівну, а м’ясо — на ребристу поверхню розігрітій раклетницы і запікати до стану готовності інгредієнтів.

Яєчний раклетт

Для приготування цієї унікальної закуски треба взяти 4 зварених круто яйця і порізати кружальцями, попередньо очистивши від шкаралупи. Окремо треба порізати 4 помідора і 120 г сиру (краще використовувати гауду або эменталер).

На сковородочки розігрітій жаровні треба викласти яйця, покрити їх помідорами, шматочками каперсів, сметаною, листочками базиліку, а також пластами сиру. Після цього раклетты треба запікати до стану готовності.

Ковбасний раклетт

Вибираючи рецепт закуски на випадок проведення вечірки, неодмінно треба звернути увагу на раклетты, зроблені з ковбаси, сиру та болгарського перцю. Для їх приготування треба помити і порізати кільцями попередньо запечений у духовці болгарський перець, подрібнити пару великих пір’їн цибулі, а також подрібнити кружечками 150 г сирокопченої ковбаси. Окремо слід порізати пластами 200 г сиру гауда.

Всі перераховані компоненти (крім сиру) треба розкласти по сковородочкам гриля-раклетницы. Поверх кожної заготовки треба викласти пласти сиру і залишити закуску для запікання на кілька хвилин.

У відгуках про закусці, приготованої за представленим рецептом, йдеться, що вона виходить не тільки неймовірно смачною і соковитою, але і здатна прикрасити будь-яке святкове застілля. Деякі домогосподарки рекомендують урізноманітнити запропонований рецепт додаванням печериць.