Нагрівальна піч: опис, класифікація та види

Камерні печі

Злитки в камерній печі залишаються нерухомими під час нагрівання. Залежно від пристрою нагрівальні печі камерного типу поділяються на кілька видів:

  • Вертикальні. Під час нагрівання, завантаження і вивантаження заготовки знаходяться у вертикальному положенні. Використовується для виготовлення довгого і вузького металопрокату.
  • Ковпакові. Над виробами розташовується рухливий ковпак, який прогріває їх до потрібної температури. Такі конструкції застосовуються для прогріву листового металопрокату.
  • Нагрівальний колодязь. Піч з вертикальним завантаженням і розташованим зверху люком, який дозволяє завантажувати заготівлі. Всередині колодязя заготівлі утримуються спеціальними механічними захопленнями.

Використовуваний режим роботи нагрівального елемента печі камерного типу класифікує печі на два типу: з постійною і змінною температурою.

Печі з змінною температурою використовуються з метою підтримання певного температурного режиму для отримання заданих властивостей металу. Заготовки проходять повний цикл нагрівання й остигання, у зв’язку з чим їх завантаження та вивантаження здійснюються одночасно. Електрика дозволяє більш точно регулювати температуру. Печі з постійною температурою в якості палива використовують мазут або природний газ і можуть нагрівати одночасно декілька заготовок, при цьому їх завантаження та вивантаження може здійснюватись окремо.

Цікаве:  Каналізаційний трос: призначення, структура, метод використання, прочищення каналізаційних труб та поради фахівців щодо застосування