Кабачкова ікра на зиму — кращі рецепти через мясорубку

У нашій країні кабачкова ікра є однією з найбільш улюблених закусок. Особисто мені вона дуже подобається, тому практично завжди є в холодильнику.

В магазині рідко зустрічається овочеві заготовки, крім того, в них додають різні консерванти для збільшення терміну придатності. Тому ікру краще робити в домашніх умовах.

Кабачкова ікра

Якщо у вас немає власної земельної ділянки, де можна вирощувати кабачки, то їх можна купити в магазині, благо вони коштують недорого. Процес приготування дуже простий, при цьому закуска виходить смачною, просто пальчики оближеш.

Господині готують холодну закуску за різними рецептами. А завдяки розвитку технології, тільки збільшилася кількість варіантів приготування. Я пропоную один із доступних способів – використання м’ясорубки, яка є практично в кожному будинку.

Кабачкова ікра на зиму: кращий рецепт через м’ясорубку з помідорами, цибулею і морквою

Для початку пропоную вам ознайомитися з одним з найбільш вдалих рецептів приготування смачної закуски. Більшість господинь вибирає саме цей спосіб з величезної кількості варіантів. Тому обов’язково спробуйте зробити таку заготовку.

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків;
  • 2 кг помідорів;
  • 1 кг ріпчастої цибулі;
  • 1,5 кг моркви;
  • 500 мл соняшникової олії;
  • 200 г цукрового піску;
  • 1 ч. л лимонної кислоти;
  • Харчова сіль за вподобанням.

Приготування

  1. Обов’язково всі овочі промиваємо під проточною водою. Потім пропускаємо через м’ясорубку кабачки з морквою.
  2. В товстостінну каструлю виливаємо півлітра олії, і відправляємо в неї підготовлені овочі. Тушкуємо протягом 30 хвилин;
  3. Тим часом очищаємо цибулю від лушпиння, і перекручуємо на м’ясорубці. Через півгодини додаємо в каструлю до інших овочів і готуємо ще одну годину;
  4. Тим часом на сусідню конфорку ставимо каструлю з перетертими томатами, готуємо близько однієї години. За півгодини до готовності додаємо сіль з цукром, а також лимонну кислоту;
  5. Всі готові овочі перекладаємо в одну ємність і доводимо до кипіння. Обов’язково спробуйте ікру на смак, так як може не вистачити солі або цукру.

Залишається розподілити гарячу закуску по стерилізованим банкам. Закручуємо або закатуємо кришки, перевертаємо банки і залишаємо до повного охолодження. Заготовка має приємний колір і смак, можете відразу відкласти трохи, щоб спробувати, в ній відмінно поєднуються всі продукти.

Швидкий рецепт кабачкової ікри через м’ясорубку з болгарським перцем

Для приготування низькокалорійної і смачно закуски не знадобиться багато часу. Розглянемо ще один варіант заготівлі з використанням солодкого перцю. Якщо ви хочете спробувати заготовити ікру не тільки за класичним рецептом, то спробуйте скористатися цим варіантом. Перець надає цікавий смак холодної закуски.

Інгредієнти:

  • 3,5 кг кабачків;
  • 6 шт. болгарського перцю;
  • 1,5 кг ріпчастої цибулі;
  • 1,5 кг моркви;
  • 6 ст. л цукрового піску;
  • 3 ст. л солі;
  • 100 мл 9% оцту;
  • 1 л томатного соку.

Приготування

Овочі миємо, чистимо і подрібнюємо. У томатів і перцю вирізаємо плодоніжку. Цибулю нарізаємо півкільцями і обсмажуємо до прозорого кольору.

Моркву і кабачки нарізаємо на невеликі шматочки і відварюємо до готовності. Морквину варимо близько 40 хвилин, а кабачки протягом 15-20 хвилин.

На наступному етапі пропускаємо через м’ясорубку перець з томатами. Потім подрібнюємо остиглий цибулю, а також остиглу моркву і кабачки. Підготовлені продукти відправляємо в глибоку і широку каструлю, все перемішуємо.

Ставимо каструлю на плиту і готуємо ікру на тихому вогні. Відразу додаємо сіль з цукром і ретельно розмішуємо. Тушкуємо протягом 2 годин, і не забуваємо періодично перемішувати, щоб овочі не пригоріли.

Тим часом можна підготувати банки і кришки. В кінці приготування вливаємо оцет, розмішуємо і готуємо ще пару хвилин, щоб закуска закипіла. Після цього розкладаємо по банках.

Закатуємо кришки ключем, перевертаємо банки догори дном і закутуємо. Залишаємо приблизно на добу. Дуже смачна і корисна закуска готова, яку можна відкрити в холодні вечори.

Кабачкова ікра на зиму з майонезом і томатною пастою

Є ще один спосіб приготування закуски без стерилізації. Ми будемо використовувати томатну пасту і майонез. Ви можете купити в магазині, але краще зробити в домашніх умовах, для цього не знадобиться багато часу.

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків;
  • 200 г майонезу;
  • 150 г томатної пасти;
  • 500 р ріпчастої цибулі;
  • 8 ст. л соняшникової олії;
  • 2 ст. л 9% оцту;
  • ½ Ч. л чорного меленого перцю;
  • 2 ст. л цукру;
  • 2 ст. л солі.

Приготування

Цибулю і кабачки пропускаємо через м’ясорубку. Якщо ви любите відчувати шматочки овочів в ікрі, то кабачки можна дрібно нашаткувати. Відправляємо овочі в каструлю і ставимо на плиту. Готуємо на повільному вогні, періодично помішуючи, протягом однієї години. За цей час рідина повинна практично повністю випаруватися.

Цікаве:  Рецепти квашеної капусти в банці на 3 літри

Наступним кроком у ємність вливаємо олію, додаємо майонез з томатною пастою, перець, а також сіль з цукром. Все добре перемішуємо і залишаємо на слабкому вогні півгодини.

Потім знімаємо каструлю з плити і розливаємо закуску по банкам, які потрібно попередньо простерилізувати.

Це один з найпростіших і легких варіантів. Із зазначеної кількості продуктів, на виході повинно вийти 2,5 л. Закриті банки перевертаємо шийкою вниз, і залишаємо остигати на кілька годин.

Покроковий рецепт кабачкової ікри через м’ясорубку по ГОСТу

Багатьом людям запам’ятався смак овочевої закуски з радянських часів. Тоді виробники дотримувалися норм державного стандарту, тому вона користувалася популярністю серед покупців. Завдяки наступним способом приготування, у вас вийде заготовити ікру, як в магазинах СРСР.

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків;
  • 1 кг моркви;
  • 1 кг цибулі;
  • 3 ст. л томатної пасти;
  • 3 ст. л столового оцту;
  • 3 ч. л солі;
  • Чорний і червоний мелений перець.

Приготування:

Цибулю з кабачками нарізаємо на невеликі шматочки. Якщо у кабачків великі насіння, то їх краще видалити. Морква подрібнюємо на середній тертці або ріжемо соломкою. Тепер в сковороду вливаємо олію і окремо готуємо овочі. Приблизно за 30 хвилин, для приготування морквини може знадобитися трохи більше часу.

На м’ясорубку встановлюємо найдрібнішу фільєру і по черзі перекручуємо підготовлені овочі, коли вони повністю охолонуть. З електричною технікою ви можете значно прискорити процес приготування. Все добре перемішуємо.

Якщо ви хочете домогтися більш однорідної консистенції, то скористайтеся заглибним блендером. Але деяким людям подобається ікра з шматочками овочів.

Продукти відправляємо в товстостінну каструлю і ставимо на плиту. Готуємо на середньому вогні, а після закипання зменшуємо, щоб ікра злегка «булькала». Помішуючи варимо протягом 15-20 хвилин.

На наступному етапі додаємо сіль, чорний і червоний перець, але це за бажанням. Туди ж відправляємо томатну пасту і дві ложки оцту. Все добре перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо протягом 15 хвилин.

Потім додаємо ще одну ложку 9% оцту, перемішуємо і залишаємо варитися на 5-10 хвилин. Після цього розподіляємо по стерилізованим банкам і закатуємо кришками.

Ви можете відразу спробувати закуску, але потрібно розуміти, що в остившем вигляді буде мати зовсім інший смак.

Кабачкова ікра на зиму: рецепт з томатною пастою і часником

Улюблену і ніжну закуску можна приготувати з пікантним смаком. Також можете поекспериментувати з додаванням різних спецій, які дозволяють коригувати смак за своїм уподобанням.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг очищених кабачків;
  • 4 цибулини;
  • 1,5 кг моркви;
  • 5 зубчиків часнику;
  • 150 г томатної пасти;
  • Сіль за смаком;
  • 50 г цукру;
  • 3 ст. л 9% оцту;
  • 130 мл рослинного масла;
  • ½ Ч. л чорного меленого перцю.

Приготування:

  1. Дрібно нарізаємо цибулю з часником. Морквою пропускаємо через м’ясорубку, або можете натерти на тертці. У товстостінній каструлі розігріваємо масло й обсмажуємо овочі протягом 10 хвилин. Не забуваємо помішувати інгредієнти;
  2. Тим часом подрібнюємо на м’ясорубці кабачки. Їх краще очистити від шкірки, інакше шкірка буде мати зелений відтінок;
  3. До обсмажених овочів додаємо перець, пасту і кабачки. Все перемішуємо і готуємо протягом 10 хвилин на середньому вогні;
  4. До овочів додаємо столовий оцет і тушкуємо ще пару хвилин;
  5. Гарячу масу подрібнюємо блендером до отримання однорідної маси;
  6. Ікру знову ставимо на плиту, доводимо до кипіння і через 2-3 хвилини знімаємо з конфорки;
  7. Розподіляємо закуску по банкам, закриваємо кришками і в перевернутому положенні закутуємо теплою ковдрою.

Заготівлю залишаємо до повного охолодження. На виході у нас повинно вийти 2 л готового блюда.

Кабачкова ікра через м’ясорубку — швидкий і кращий рецепт без помідор

Для любителів ікри з кабачків, я пропоную ознайомитися ще з одним рецептом. Закуска готується дуже легко в домашніх умовах. Ніякі дорогі інгредієнти нам не знадобляться.

Детально ознайомитися з усіма етапами приготування, ви можете ознайомитися в наступному відеоролику:

Завдяки всім цим рецептами ви можете заготовити на зиму необхідну кількість овочевої ікри. Для цього потрібні прості інгредієнти і м’ясорубка. Але ви можете подрібнювати продукти за допомогою блендера, від цього смак закуски не зміниться.