Гарячі бутерброди в духовці: прості і смачні рецепти

До недавнього часу в нашій країні знали лише пару рецептів гарячих бутербродів, і основним інгредієнтом була ковбаса. Але сьогодні існує безліч варіантів приготування сендвічів з самих різних продуктів.

За смаком вони практично не відрізняються від піци, тому постійно набирають популярність. Їх можна робити з будь-яких інгредієнтів, які є в холодильнику.

Гарячі бутерброди в духовці є відмінним варіантом для перекусу. Також їх часто готують на святковий стіл, і вони змітаються за лічені хвилини. Тому робіть більше сендвічів, так як гості можуть просити добавки.

Сьогодні розглянемо найпоширеніші варіанти з простих і доступних продуктів. При цьому закуска виходить неймовірно смачною.

Простий рецепт гарячих бутербродів в духовці з ковбасою і сиром

Цей вид закуски був відомий ще в радянські часи. Незважаючи на свою простоту, сендвіч виходить неймовірно смачним і ситним. А готується всього кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • Батон;
  • 300 г вареної ковбаси;
  • 300 г сиру твердих сортів;
  • Цибуля;
  • Зелень;
  • 2 ч. л гірчиці;
  • Майонез;
  • Кетчуп;
  • Вершкове масло.

Приготування:

  1. Варену ковбасу і сир нарізаємо кубиками, викладаємо в глибоку миску;
  2. Додаємо рубаний кріп, цибуля за бажанням, гірчицю, майонез і кетчуп. Все ретельно перемішуємо;
  3. Скибочку батона змащуємо тонким шаром вершкового масла, зверху викладаємо приготовлену начинку;
  4. Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо деко з бутербродами на 10 хвилин, щоб вони підрум’янилися.

Ситна закуска готова. Коли трохи охолоне, можете відразу подавати до столу. Приємного апетиту!

Смачні гарячі бутерброди зі шпротами

Сендвічі зі шпротами є найбільш популярними в нашій країні, і часто присутні на святковому столі. Розглянемо варіант приготування в духовці.

Інгредієнти:

  • 8 скибочок багета;
  • 1 банка шпротів;
  • 3 зубчики часнику;
  • 100 г твердого сиру;
  • 70 г майонезу.

Приготування:

  1. Часник пропускаємо через спеціальний прес і перемішуємо з майонезом;
  2. Багет нарізаємо на шматочки і змащуємо його майонезній сумішшю;
  3. На сендвіч викладаємо шпроти;
  4. Зверху посипаємо натертим сиром;
  5. Запікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 15 хвилин.

Перед подачею можете прикрасити закуску свіжою зеленню або овочами.

Смачний рецепт бутербродів в духовці з фаршем

Цей варіант особливо сподобається чоловікам, так як сендвіч виходить ситним, і може виступати в якості повноцінного перекушування між основними прийомами їжі.

Інгредієнти:

  • 400 г фаршу;
  • 50 г твердого сиру;
  • 1 ст. л рослинного масла;
  • 1 ст. л кетчупу;
  • 1 головка цибулі;
  • Спеції;
  • Батон.

Приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом протягом двох хвилин;
  2. Потім додаємо фарш, сіль, спеції за смаком і кетчуп. Все добре перемішуємо і обсмажуємо до повної готовності. Після чого залишаємо остигати;
  3. Тим часом батон нарізаємо на шматочки. З половини скибочок виймаємо м’якоть;
  4. Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо цілі шматочки, а зверху без м’якоті;
  5. Наповнюємо приготовленої начинкою;
  6. Зверху посипаємо натертим сиром;
  7. Готуємо в духовці протягом 15 хвилин. Заздалегідь розігріваємо до 180 градусів.

Швидка і смачна закуска готова. Перед подачею можете прикрасити зеленню. Приємного апетиту!

Як приготувати гарячі бутерброди з помідорами

Цей сендвіч можна назвати ледачою піцою. Так як готується дуже легко, а за смаком нічим не поступається популярної страви. Тому рекомендую взяти на замітку цей рецепт.

Інгредієнти:

  • Батон;
  • 1 помідор;
  • 200 г вареної ковбаси;
  • 1 зубчик часнику;
  • 50 г сиру твердих сортів;
  • Майонез;
  • Кетчуп;
  • Харчова сіль;
  • Зелень.

Приготування:

  1. Ковбасу і томат нарізаємо на невеликі кубики. Відправляємо в глибоку миску;
  2. Твердий сир подрібнюємо на крупній тертці і додаємо до решти продуктів. Невеликий шматочок залишаємо, він нам ще знадобиться;
  3. Додаємо подрібнений часник, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо;
  4. Шматочки батона змащуємо тонким шаром кетчупу, і викладаємо начинку;
  5. Відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин;
  6. За 2 хвилини до готовності посипаємо бутерброди натертим сиром, який ми залишили.

Міні-піца готова. Закуску можна робити не тільки в звичайні дні, але і до свята. Приємного апетиту!

Як зробити гарячі бутерброди з грибами

Якщо ви хочете приготувати святкову закуску, то без грибів не обійтися. При цьому вам не знадобиться багато часу, так як гарячі сендвічі дуже просто зробити.

Інгредієнти:

  • Батон;
  • 200 г печериць;
  • 70 г сиру;
  • 1 головка цибулі;
  • 15 г вершкового масла;
  • 50 г сметани;
  • Спеції і харчова сіль за смаком.

Приготування:

  1. Свіжі печериці промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперових рушниках, а потім нарізаємо на невеликі шматочки, приблизно по 5 мм;
  2. Сир твердих сортів натираємо на дрібній тертці;
  3. Дрібно подрібнюємо цибулю;
  4. Всі інгредієнти відправляємо в глибоку миску;
  5. Додаємо шматок розм’якшеного вершкового масла;
  6. Перчимо і солимо до смаку, заправляємо сметаною і ретельно перемішуємо;
  7. Приготовану суміш акуратно розподіляємо по шматочку хліба;
  8. Бутерброди викладаємо на деко, який застеляємо пергаментним папером, і запікаємо протягом 15 хвилин в розігрітій духовці до 180 градусів.
Цікаве:  Перець, фарширований мясом і рисом — покрокові рецепти в каструлі

Якщо вам подобаються закуски з грибами, то робіть більше таких сендвічів. При цьому їх можна подавати в холодному вигляді.

Гарячі бутерброди в духовці з яйцем, ковбасою і сиром

Ситна закуска, приготовлена за таким рецептом, підходить для перекусу, пікніка, а також для святкового столу. Виходить не гірше піци, яку ми постійно замовляємо.

Інгредієнти:

  • Батон;
  • 1 яйце;
  • 200 г твердого сиру;
  • 200 г вареної ковбаси;
  • 2 ст. л кетчупу;
  • 2 ст. л майонезу.

Приготування:

  1. Куряче яйце розбиваємо в миску і збиваємо кухонним віночком;
  2. Додаємо в миску майонез із кетчупом і продовжуємо перемішувати;
  3. Подрібнюємо сир на крупній тертці, а ковбасу нарізаємо кубиком. Додаємо до яєчної суміші, при бажанні перчимо і солимо. Гарненько розмішуємо;
  4. Батон нарізаємо на шматочки і рівномірно розподіляємо приготовану масу;
  5. Викладаємо на деко, який змащуємо рослинним маслом або застеляємо пергаментним папером;
  6. Випікаємо протягом 15 хвилин в духовці, яку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів.

Виходить невелика піца, яка сподобається гостям і близьким людям. Приємного апетиту!

Простий бутерброд з рибою в духовці

Ще один цікавий варіант гарячої закуски. У цьому випадку нам знадобиться трохи більше часу, так як необхідно підготувати деякі продукти.

Інгредієнти:

  • 300 г філе риби;
  • 4 шматочка сиру;
  • 1 помідор;
  • 4 скибочки хліба;
  • 1 ст. л майонезу;
  • Перець і сіль за смаком.

Приготування:

  1. Для цього рецепта можете використовувати будь-яку рибу, яка вам більше подобається, головне, видаліть кісточки. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо філе з обох боків до рум’яної скоринки. Солимо і перчимо за смаком;
  2. Батон змащуємо тонким шаром майонезу;
  3. Зверху викладаємо підготовлене рибне філе;
  4. Наступним шаром додаємо помідори, які нарізаємо кружечками;
  5. На кожен бутерброд викладаємо по шматочку сиру;
  6. Відправляємо на 20 хвилин у духовку, яку заздалегідь розігріваємо до 180-200 градусів.

Час випікання залежить від потужності духовки, а також від сорту сиру. Тому орієнтуйтеся на місці.

Рецепт гарячих бутербродів з консервою

У духовці можна приготувати сендвічі з цікавою начинкою. Спробуйте скористатися цим варіантом для різноманітності. Можливо, що саме така закуска вам найбільше сподобається.

Інгредієнти:

  • 1 банка консерви;
  • 1 головка цибулі;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 2 ст. л майонезу;
  • Мелений перець за бажанням;
  • Батон.

Приготування:

  1. Для рецепту підходить будь-які консерви, які у вас є в холодильнику або більше подобаються. Якщо в банку багато рідини, то її слід майже всю злити;
  2. Рибу перекладаємо в миску, розминаємо виделкою і перемішуємо з подрібненою цибулею. При бажанні поперчіть;
  3. Заправляємо невеликою кількістю майонезу і гарненько перемішуємо;
  4. Нарізаємо батон. Скибочки змащуємо тонким шаром майонезу, а зверху розподіляємо начинку;
  5. Викладаємо бутерброди на деко, який застеляємо пергаментним папером;
  6. Зверху сендвічі посипаємо натертим твердим сиром;
  7. Коли духовка розігріється до 200 градусів, то прибираємо в неї деко на 10-15 хвилин.

Блюдо виходить досить ситним та смачним. Незважаючи на те, що бутерброди називаються гарячими, їх можна подавати в холодному вигляді. Вони в кожному разі будуть смачними.

Покроковий рецепт гарячих бутербродів з ананасом в духовці

Екзотичний варіант закуски, в якій відмінно поєднуються всі продукти. При цьому сендвічі готуються неймовірно просто і швидко, тому запам’ятайте або запишіть даний рецепт.

Інгредієнти:

  • Хліб;
  • Консервовані ананаси;
  • Твердий сир;
  • Шинка.

Приготування:

  1. Хліб нарізаємо на шматочки;
  2. Першим шаром додаємо шинку, нарізану на кружечки;
  3. Потім викладаємо кільця консервованого ананаса;
  4. Зверху додаємо скибочки твердого сиру;
  5. Запікаємо близько 20 хвилин, у духовці, розігрітій до 180 градусів.

Перед подачею можете прикрасити сендвічі зеленню і маслинами. Приємного апетиту!

Гарячі бутерброди з сайрою

Якщо вам подобається риба в будь-якому вигляді, то спробуйте скористатися наступним рецептом. Гості швидко зметуть закуску зі столу, і ще будуть питати у вас рецепт.

Інгредієнти:

  • 1 банка консервованої сайри;
  • 0,5 цибулини;
  • 100 г сиру;
  • 0,5 яблука;
  • 0,5 ч. л аджики;
  • 3 ст. л майонезу;
  • Чорний мелений перець;
  • Кріп;
  • Вершкове масло;
  • Батон.

Приготування:

  1. Рибу з банки перекладаємо в миску і розминаємо виделкою або товкачиком;
  2. До неї додаємо цибулю, нарізану кубиком, натертий сир і яблуко, а також дрібно рубаний кріп. Все добре перемішуємо;
  3. Заправляємо майонезом, для гостроти додаємо аджику і мелений перець. Ще раз розмішуємо;
  4. Шматочки хліба змащуємо тонким шаром вершкового масла, а зверху рівномірно розподіляємо начинку;
  5. Викладаємо бутерброди на деко і на 10-15 хвилин відправляємо в духовку, яку заздалегідь нагріваємо до 180 градусів.

Соковита закуска до сніданку або свята готова, можете подавати до столу. Приємного апетиту!

Я постарався зібрати в цій статті як можна більше варіантів приготування гарячих бутербродів. Якщо вам сподобалися рецепти, то не забудьте поділитися ними з друзями в соціальних мережах.