До недавнього часу в нашій країні знали лише пару рецептів гарячих бутербродів, і основним інгредієнтом була ковбаса. Але сьогодні існує безліч варіантів приготування сендвічів з самих різних продуктів.
За смаком вони практично не відрізняються від піци, тому постійно набирають популярність. Їх можна робити з будь-яких інгредієнтів, які є в холодильнику.
Гарячі бутерброди в духовці є відмінним варіантом для перекусу. Також їх часто готують на святковий стіл, і вони змітаються за лічені хвилини. Тому робіть більше сендвічів, так як гості можуть просити добавки.
Сьогодні розглянемо найпоширеніші варіанти з простих і доступних продуктів. При цьому закуска виходить неймовірно смачною.
Простий рецепт гарячих бутербродів в духовці з ковбасою і сиром
Цей вид закуски був відомий ще в радянські часи. Незважаючи на свою простоту, сендвіч виходить неймовірно смачним і ситним. А готується всього кілька хвилин.
Інгредієнти:
- Батон;
- 300 г вареної ковбаси;
- 300 г сиру твердих сортів;
- Цибуля;
- Зелень;
- 2 ч. л гірчиці;
- Майонез;
- Кетчуп;
- Вершкове масло.
Приготування:
- Варену ковбасу і сир нарізаємо кубиками, викладаємо в глибоку миску;
- Додаємо рубаний кріп, цибуля за бажанням, гірчицю, майонез і кетчуп. Все ретельно перемішуємо;
- Скибочку батона змащуємо тонким шаром вершкового масла, зверху викладаємо приготовлену начинку;
- Попередньо розігріваємо духовку до 180 градусів. Ставимо деко з бутербродами на 10 хвилин, щоб вони підрум’янилися.
Ситна закуска готова. Коли трохи охолоне, можете відразу подавати до столу. Приємного апетиту!
Смачні гарячі бутерброди зі шпротами
Сендвічі зі шпротами є найбільш популярними в нашій країні, і часто присутні на святковому столі. Розглянемо варіант приготування в духовці.
Інгредієнти:
- 8 скибочок багета;
- 1 банка шпротів;
- 3 зубчики часнику;
- 100 г твердого сиру;
- 70 г майонезу.
Приготування:
- Часник пропускаємо через спеціальний прес і перемішуємо з майонезом;
- Багет нарізаємо на шматочки і змащуємо його майонезній сумішшю;
- На сендвіч викладаємо шпроти;
- Зверху посипаємо натертим сиром;
- Запікаємо в духовці, розігрітій до 200 градусів, протягом 15 хвилин.
Перед подачею можете прикрасити закуску свіжою зеленню або овочами.
Смачний рецепт бутербродів в духовці з фаршем
Цей варіант особливо сподобається чоловікам, так як сендвіч виходить ситним, і може виступати в якості повноцінного перекушування між основними прийомами їжі.
Інгредієнти:
- 400 г фаршу;
- 50 г твердого сиру;
- 1 ст. л рослинного масла;
- 1 ст. л кетчупу;
- 1 головка цибулі;
- Спеції;
- Батон.
Приготування:
- Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом протягом двох хвилин;
- Потім додаємо фарш, сіль, спеції за смаком і кетчуп. Все добре перемішуємо і обсмажуємо до повної готовності. Після чого залишаємо остигати;
- Тим часом батон нарізаємо на шматочки. З половини скибочок виймаємо м’якоть;
- Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо цілі шматочки, а зверху без м’якоті;
- Наповнюємо приготовленої начинкою;
- Зверху посипаємо натертим сиром;
- Готуємо в духовці протягом 15 хвилин. Заздалегідь розігріваємо до 180 градусів.
Швидка і смачна закуска готова. Перед подачею можете прикрасити зеленню. Приємного апетиту!
Як приготувати гарячі бутерброди з помідорами
Цей сендвіч можна назвати ледачою піцою. Так як готується дуже легко, а за смаком нічим не поступається популярної страви. Тому рекомендую взяти на замітку цей рецепт.
Інгредієнти:
- Батон;
- 1 помідор;
- 200 г вареної ковбаси;
- 1 зубчик часнику;
- 50 г сиру твердих сортів;
- Майонез;
- Кетчуп;
- Харчова сіль;
- Зелень.
Приготування:
- Ковбасу і томат нарізаємо на невеликі кубики. Відправляємо в глибоку миску;
- Твердий сир подрібнюємо на крупній тертці і додаємо до решти продуктів. Невеликий шматочок залишаємо, він нам ще знадобиться;
- Додаємо подрібнений часник, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо;
- Шматочки батона змащуємо тонким шаром кетчупу, і викладаємо начинку;
- Відправляємо в розігріту духовку на 10 хвилин;
- За 2 хвилини до готовності посипаємо бутерброди натертим сиром, який ми залишили.
Міні-піца готова. Закуску можна робити не тільки в звичайні дні, але і до свята. Приємного апетиту!
Як зробити гарячі бутерброди з грибами
Якщо ви хочете приготувати святкову закуску, то без грибів не обійтися. При цьому вам не знадобиться багато часу, так як гарячі сендвічі дуже просто зробити.
Інгредієнти:
- Батон;
- 200 г печериць;
- 70 г сиру;
- 1 головка цибулі;
- 15 г вершкового масла;
- 50 г сметани;
- Спеції і харчова сіль за смаком.
Приготування:
- Свіжі печериці промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперових рушниках, а потім нарізаємо на невеликі шматочки, приблизно по 5 мм;
- Сир твердих сортів натираємо на дрібній тертці;
- Дрібно подрібнюємо цибулю;
- Всі інгредієнти відправляємо в глибоку миску;
- Додаємо шматок розм’якшеного вершкового масла;
- Перчимо і солимо до смаку, заправляємо сметаною і ретельно перемішуємо;
- Приготовану суміш акуратно розподіляємо по шматочку хліба;
- Бутерброди викладаємо на деко, який застеляємо пергаментним папером, і запікаємо протягом 15 хвилин в розігрітій духовці до 180 градусів.
Якщо вам подобаються закуски з грибами, то робіть більше таких сендвічів. При цьому їх можна подавати в холодному вигляді.
Гарячі бутерброди в духовці з яйцем, ковбасою і сиром
Ситна закуска, приготовлена за таким рецептом, підходить для перекусу, пікніка, а також для святкового столу. Виходить не гірше піци, яку ми постійно замовляємо.
Інгредієнти:
- Батон;
- 1 яйце;
- 200 г твердого сиру;
- 200 г вареної ковбаси;
- 2 ст. л кетчупу;
- 2 ст. л майонезу.
Приготування:
- Куряче яйце розбиваємо в миску і збиваємо кухонним віночком;
- Додаємо в миску майонез із кетчупом і продовжуємо перемішувати;
- Подрібнюємо сир на крупній тертці, а ковбасу нарізаємо кубиком. Додаємо до яєчної суміші, при бажанні перчимо і солимо. Гарненько розмішуємо;
- Батон нарізаємо на шматочки і рівномірно розподіляємо приготовану масу;
- Викладаємо на деко, який змащуємо рослинним маслом або застеляємо пергаментним папером;
- Випікаємо протягом 15 хвилин в духовці, яку заздалегідь розігріваємо до 180 градусів.
Виходить невелика піца, яка сподобається гостям і близьким людям. Приємного апетиту!
Простий бутерброд з рибою в духовці
Ще один цікавий варіант гарячої закуски. У цьому випадку нам знадобиться трохи більше часу, так як необхідно підготувати деякі продукти.
Інгредієнти:
- 300 г філе риби;
- 4 шматочка сиру;
- 1 помідор;
- 4 скибочки хліба;
- 1 ст. л майонезу;
- Перець і сіль за смаком.
Приготування:
- Для цього рецепта можете використовувати будь-яку рибу, яка вам більше подобається, головне, видаліть кісточки. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо філе з обох боків до рум’яної скоринки. Солимо і перчимо за смаком;
- Батон змащуємо тонким шаром майонезу;
- Зверху викладаємо підготовлене рибне філе;
- Наступним шаром додаємо помідори, які нарізаємо кружечками;
- На кожен бутерброд викладаємо по шматочку сиру;
- Відправляємо на 20 хвилин у духовку, яку заздалегідь розігріваємо до 180-200 градусів.
Час випікання залежить від потужності духовки, а також від сорту сиру. Тому орієнтуйтеся на місці.
Рецепт гарячих бутербродів з консервою
У духовці можна приготувати сендвічі з цікавою начинкою. Спробуйте скористатися цим варіантом для різноманітності. Можливо, що саме така закуска вам найбільше сподобається.
Інгредієнти:
- 1 банка консерви;
- 1 головка цибулі;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 2 ст. л майонезу;
- Мелений перець за бажанням;
- Батон.
Приготування:
- Для рецепту підходить будь-які консерви, які у вас є в холодильнику або більше подобаються. Якщо в банку багато рідини, то її слід майже всю злити;
- Рибу перекладаємо в миску, розминаємо виделкою і перемішуємо з подрібненою цибулею. При бажанні поперчіть;
- Заправляємо невеликою кількістю майонезу і гарненько перемішуємо;
- Нарізаємо батон. Скибочки змащуємо тонким шаром майонезу, а зверху розподіляємо начинку;
- Викладаємо бутерброди на деко, який застеляємо пергаментним папером;
- Зверху сендвічі посипаємо натертим твердим сиром;
- Коли духовка розігріється до 200 градусів, то прибираємо в неї деко на 10-15 хвилин.
Блюдо виходить досить ситним та смачним. Незважаючи на те, що бутерброди називаються гарячими, їх можна подавати в холодному вигляді. Вони в кожному разі будуть смачними.
Покроковий рецепт гарячих бутербродів з ананасом в духовці
Екзотичний варіант закуски, в якій відмінно поєднуються всі продукти. При цьому сендвічі готуються неймовірно просто і швидко, тому запам’ятайте або запишіть даний рецепт.
Інгредієнти:
- Хліб;
- Консервовані ананаси;
- Твердий сир;
- Шинка.
Приготування:
- Хліб нарізаємо на шматочки;
- Першим шаром додаємо шинку, нарізану на кружечки;
- Потім викладаємо кільця консервованого ананаса;
- Зверху додаємо скибочки твердого сиру;
- Запікаємо близько 20 хвилин, у духовці, розігрітій до 180 градусів.
Перед подачею можете прикрасити сендвічі зеленню і маслинами. Приємного апетиту!
Гарячі бутерброди з сайрою
Якщо вам подобається риба в будь-якому вигляді, то спробуйте скористатися наступним рецептом. Гості швидко зметуть закуску зі столу, і ще будуть питати у вас рецепт.
Інгредієнти:
- 1 банка консервованої сайри;
- 0,5 цибулини;
- 100 г сиру;
- 0,5 яблука;
- 0,5 ч. л аджики;
- 3 ст. л майонезу;
- Чорний мелений перець;
- Кріп;
- Вершкове масло;
- Батон.
Приготування:
- Рибу з банки перекладаємо в миску і розминаємо виделкою або товкачиком;
- До неї додаємо цибулю, нарізану кубиком, натертий сир і яблуко, а також дрібно рубаний кріп. Все добре перемішуємо;
- Заправляємо майонезом, для гостроти додаємо аджику і мелений перець. Ще раз розмішуємо;
- Шматочки хліба змащуємо тонким шаром вершкового масла, а зверху рівномірно розподіляємо начинку;
- Викладаємо бутерброди на деко і на 10-15 хвилин відправляємо в духовку, яку заздалегідь нагріваємо до 180 градусів.
Соковита закуска до сніданку або свята готова, можете подавати до столу. Приємного апетиту!
Я постарався зібрати в цій статті як можна більше варіантів приготування гарячих бутербродів. Якщо вам сподобалися рецепти, то не забудьте поділитися ними з друзями в соціальних мережах.