Печінка тріски є корисним продуктом, так як містить необхідні мікроелементи і вітаміни. Тільки потрібно ретельно підходити до їх вибору, і купувати лише якісний інгредієнт.
З неї дуже просто зробити смачні бутерброди, які можна подавати перед основними стравами, так як закуска не перебиває апетит. Досить просто намазати рибну печінка на скибочку хліба, і смачна закуска готова. Але якщо додати деякі інгредієнти, то вони будуть тільки покращувати смак основного продукту.
Такі бутерброди часто готують на святковий стіл. Але і в звичайні дні, вони є відмінним перекусом між основними прийомами їжі.
Є кілька основних варіантів приготування, які й розглянемо в сьогоднішній статті. Отже, приступаємо!
Бутерброди з печінкою тріски і яйцем: простий рецепт
Ці два інгредієнти відмінно поєднуються між собою, тому створюють чудовий смак. Така закуска не буде зайвою на святковому столі. Головне – вибирайте якісні продукти, тому довіряйте перевіреного виробника.
Ви можете просто намазати печінка на хліб, і прикрасити яйцем. Але ми розглянемо більш вишуканий варіант, який обов’язково сподобається всім гостям.
Інгредієнти:
- Батон;
- 1 банку печінки тріски;
- 3 курячих яйця;
- 2 зубчики часнику;
- 100 г сиру твердих сортів;
- 3 ст. л майонезу;
- Зелень;
- Сіль за вподобанням.
Приготування:
- Печінка перекладаємо в миску з невеликою кількістю олії, щоб вона не була сухою. Потім розминаємо звичайним способом, тобто за допомогою вилки;
- В цю ж тарілку на крупній тертці натираємо твердий сир і варені яйця;
- Додаємо часник, який попередньо пропускаємо через спеціальний прес;
- У салат відправляємо рубаний кріп;
- Масу за бажанням підсолюємо, заправляємо майонезом і перемішуємо;
- Батон розрізаємо на 10 скибочок і трохи підсушуємо з обох сторін на сухій сковороді. Якщо у вас є тостер, то з ним буде зручніше;
- Залишається акуратно намазати суміш на грінки.
Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти 10 шматочків. При бажанні прикрашаємо рубаним зеленим луком і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Смачний бутерброд з печінки тріски і свіжого огірка
Такий вид закуски можна брати в дорогу, приготувати на вечерю або просто використовувати в якості легкого перекусу. Незважаючи на свою простоту, вона відмінно буде виглядати на новорічному столі.
Інгредієнти:
- Батон або житній хліб;
- Печінка тріски;
- Твердий сир;
- Зубчики часнику;
- Маринований і свіжий огірок;
- Листя салату.
Приготування:
- Хліб нарізаємо на шматочки, підсушуємо його в духовці або на розігрітій сковороді. Потім змащуємо часником і поливаємо маслом з банки з печінкою;
- На скибочки викладаємо нарізані листя салату, а зверху сир, натертий на дрібній тертці;
- Печінка тріски розминаємо виделкою і змішати з подрібненим маринованим огірочком. Отриману суміш викладаємо наступним шаром;
- Свіжий огірок нарізаємо тонкими скибочками і прикрашаємо бутерброд.
Закуска готова до вживання. Перед подачею краще прибрати в холодильник. Виходить неймовірно смачно.
Дуже смачний рецепт бутерброда з печінкою тріски і сиром
Ці продукти не можна назвати бюджетними, але можна побалувати себе такою закускою в святкові дні. Готується неймовірно легко, тому навіть недосвідченій господині знадобиться всього кілька хвилин.
Інгредієнти:
- ½ Банки печінки тріски;
- 30 г твердого сиру;
- 2 яйця;
- 1 зубчик часнику;
- Кріп;
- Перець і сіль за смаком;
- Хліб;
- Майонез;
- Помідор.
Приготування:
- Звичайний хліб або батон нарізаємо на шматочки. Злегка обсмажуємо з двох сторін і залишаємо остигати;
- Печінка перекладаємо в тарілку і розминаємо виделкою. Перемішуємо з дрібно нарізаними вареними яйцями;
- Також до інгредієнтів додаємо натертий сир, порізаний кріп, а також подрібнений часник.
- За бажанням перчимо і солимо. Заправляємо невеликою кількістю майонезу і ретельно перемішуємо;
- Приготовану суміш викладаємо на підсмажені скибочки хліба.
Прикрашаємо кружечками помідора і гілочками кропу. Смачну закуску можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування бутерброда з печінкою тріски і авокадо
Прекрасний варіант для святкового столу. Доведеться трохи попрацювати, але закуска вийде оригінальною і неймовірно смачною. Тому спробуйте скористатися цим варіантом на Новий рік.
Інгредієнти:
- 1 банку печінки тріски;
- 1 авокадо;
- 1 червоний лук;
- 2 скибочки чорного хліба;
- 1 маринований огірок;
- 1 зубчик часнику;
- 1 яйце;
- 50 мл лимонного соку;
- Зелень;
- Харчова сіль.
Приготування:
- В першу чергу цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Трохи підсолюємо і заливаємо лимонним соком. Залишаємо маринуватися на 5-10 хвилин;
- Авокадо розрізаємо вздовж на дві половинки, щоб можна було прибрати кісточку. Виймаємо м’якоть ложкою. Потім розминаємо виделкою або подрібнюємо у блендері. Перемішуємо з подрібненим вареним яйцем, солимо за бажанням;
- Шматочки хліба злегка обсмажуємо до утворення рум’яної скоринки. Після чого змащуємо часником;
- Маринований огірок нарізаємо на тонкі пластини;
- Тепер приступаємо до формування бутерброда. Для початку на хліб викладаємо суміш з авокадо і яйцем, акуратно розподіляємо по поверхні і злегка ущільнюємо;
- Другим шаром додаємо маринований лук;
- Печінка тріски нарізаємо на тонкі пластини і наступним шаром викладаємо;
- Зверху додаємо мариновані огірочки.
Для красивої подачі на тарілку викладаємо листя салату, і в ній подаємо чудові бутерброди. Приємного апетиту!
Закуска з печінкою тріски в тарталетках на святковий стіл
Незважаючи на презентабельний вигляд, такі бутерброди готуються неймовірно просто. Достатньо підготувати необхідні продукти і приступити до захоплюючого процесу.
Інгредієнти:
- 1 банку тріски;
- 2 яйця;
- 1 цибулина;
- 100 г солоних огірків;
- Зелень;
- 2 ст. л соку лимона;
- 3 ст. л майонезу;
- 12 тарталеток.
Приготування:
- Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і збризкуємо його соком лимона. Залишаємо на кілька хвилин;
- Печінка перекладаємо в миску і розминаємо вилкою;
- Солоні огірки нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо до начинки;
- Попередньо відварюємо яйця. Коли вони охолонуть, то подрібнюємо на тертці і додаємо до решти продуктів разом з цибулею;
- У тарілку додаємо рубаний кріп, заправляємо майонезом і все гарненько перемішуємо;
- Тепер акуратно наповнюємо тарталетки салатом і викладаємо на красиве блюдо.
Таким чином, у кошичках ви можете подавати практично будь-які салати, які приготували до Нового року чи іншого свята.
Простий рецепт бутерброда з печінкою тріски на чорному хлібі
Пропоную вам ще один легкий варіант приготування дуже смачної закуски. Її можна готувати хоч кожен день, але і на святковому столі вона буде не зайвою.
Інгредієнти:
- 1 банку печінки тріски;
- Чорний хліб;
- 50 мл майонезу;
- 2 яйця;
- Зелена цибуля;
- Мелений чорний перець за бажанням.
Приготування:
- Чорний хліб ріжемо на трикутні шматочки. Обсмажуємо близько 2 хвилин з обох сторін і залишаємо остигати;
- Печінка, як правило, розминаємо за допомогою вилки прямо в мисці;
- Туди ж яйця натираємо, які заздалегідь відварюємо круто;
- При бажанні додаємо мелений перець, заправляємо майонезом і добре розмішуємо;
- Приготовану начинку намазуємо на обсмажені скибочки хліба і посипаємо рубаним зеленим луком.
Всього пару хвилин і закуску можна подавати до столу. Приємного апетиту!
Звичайно, існує маса варіантів приготування бутербродів з печінкою тріски. Ви можете експериментувати з інгредієнтами і спеціями.