Бутерброди з печінкою тріски — прості і смачні рецепти на святковий стіл і не тільки

Печінка тріски є корисним продуктом, так як містить необхідні мікроелементи і вітаміни. Тільки потрібно ретельно підходити до їх вибору, і купувати лише якісний інгредієнт.

З неї дуже просто зробити смачні бутерброди, які можна подавати перед основними стравами, так як закуска не перебиває апетит. Досить просто намазати рибну печінка на скибочку хліба, і смачна закуска готова. Але якщо додати деякі інгредієнти, то вони будуть тільки покращувати смак основного продукту.

Такі бутерброди часто готують на святковий стіл. Але і в звичайні дні, вони є відмінним перекусом між основними прийомами їжі.

Є кілька основних варіантів приготування, які й розглянемо в сьогоднішній статті. Отже, приступаємо!

Бутерброди з печінкою тріски і яйцем: простий рецепт

Ці два інгредієнти відмінно поєднуються між собою, тому створюють чудовий смак. Така закуска не буде зайвою на святковому столі. Головне – вибирайте якісні продукти, тому довіряйте перевіреного виробника.

Ви можете просто намазати печінка на хліб, і прикрасити яйцем. Але ми розглянемо більш вишуканий варіант, який обов’язково сподобається всім гостям.

Інгредієнти:

  • Батон;
  • 1 банку печінки тріски;
  • 3 курячих яйця;
  • 2 зубчики часнику;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • 3 ст. л майонезу;
  • Зелень;
  • Сіль за вподобанням.

Приготування:

  1. Печінка перекладаємо в миску з невеликою кількістю олії, щоб вона не була сухою. Потім розминаємо звичайним способом, тобто за допомогою вилки;
  2. В цю ж тарілку на крупній тертці натираємо твердий сир і варені яйця;
  3. Додаємо часник, який попередньо пропускаємо через спеціальний прес;
  4. У салат відправляємо рубаний кріп;
  5. Масу за бажанням підсолюємо, заправляємо майонезом і перемішуємо;
  6. Батон розрізаємо на 10 скибочок і трохи підсушуємо з обох сторін на сухій сковороді. Якщо у вас є тостер, то з ним буде зручніше;
  7. Залишається акуратно намазати суміш на грінки.

Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти 10 шматочків. При бажанні прикрашаємо рубаним зеленим луком і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Смачний бутерброд з печінки тріски і свіжого огірка

Такий вид закуски можна брати в дорогу, приготувати на вечерю або просто використовувати в якості легкого перекусу. Незважаючи на свою простоту, вона відмінно буде виглядати на новорічному столі.

Інгредієнти:

  • Батон або житній хліб;
  • Печінка тріски;
  • Твердий сир;
  • Зубчики часнику;
  • Маринований і свіжий огірок;
  • Листя салату.

Приготування:

  1. Хліб нарізаємо на шматочки, підсушуємо його в духовці або на розігрітій сковороді. Потім змащуємо часником і поливаємо маслом з банки з печінкою;
  2. На скибочки викладаємо нарізані листя салату, а зверху сир, натертий на дрібній тертці;
  3. Печінка тріски розминаємо виделкою і змішати з подрібненим маринованим огірочком. Отриману суміш викладаємо наступним шаром;
  4. Свіжий огірок нарізаємо тонкими скибочками і прикрашаємо бутерброд.

Закуска готова до вживання. Перед подачею краще прибрати в холодильник. Виходить неймовірно смачно.

Дуже смачний рецепт бутерброда з печінкою тріски і сиром

Ці продукти не можна назвати бюджетними, але можна побалувати себе такою закускою в святкові дні. Готується неймовірно легко, тому навіть недосвідченій господині знадобиться всього кілька хвилин.

Інгредієнти:

  • ½ Банки печінки тріски;
  • 30 г твердого сиру;
  • 2 яйця;
  • 1 зубчик часнику;
  • Кріп;
  • Перець і сіль за смаком;
  • Хліб;
  • Майонез;
  • Помідор.

Приготування:

  1. Звичайний хліб або батон нарізаємо на шматочки. Злегка обсмажуємо з двох сторін і залишаємо остигати;
  2. Печінка перекладаємо в тарілку і розминаємо виделкою. Перемішуємо з дрібно нарізаними вареними яйцями;
  3. Також до інгредієнтів додаємо натертий сир, порізаний кріп, а також подрібнений часник.
  4. За бажанням перчимо і солимо. Заправляємо невеликою кількістю майонезу і ретельно перемішуємо;
  5. Приготовану суміш викладаємо на підсмажені скибочки хліба.
Цікаве:  Гарбузовий пиріг: покрокові рецепти в духовці

Прикрашаємо кружечками помідора і гілочками кропу. Смачну закуску можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування бутерброда з печінкою тріски і авокадо

Прекрасний варіант для святкового столу. Доведеться трохи попрацювати, але закуска вийде оригінальною і неймовірно смачною. Тому спробуйте скористатися цим варіантом на Новий рік.

Інгредієнти:

  • 1 банку печінки тріски;
  • 1 авокадо;
  • 1 червоний лук;
  • 2 скибочки чорного хліба;
  • 1 маринований огірок;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 яйце;
  • 50 мл лимонного соку;
  • Зелень;
  • Харчова сіль.

Приготування:

  1. В першу чергу цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Трохи підсолюємо і заливаємо лимонним соком. Залишаємо маринуватися на 5-10 хвилин;
  2. Авокадо розрізаємо вздовж на дві половинки, щоб можна було прибрати кісточку. Виймаємо м’якоть ложкою. Потім розминаємо виделкою або подрібнюємо у блендері. Перемішуємо з подрібненим вареним яйцем, солимо за бажанням;
  3. Шматочки хліба злегка обсмажуємо до утворення рум’яної скоринки. Після чого змащуємо часником;
  4. Маринований огірок нарізаємо на тонкі пластини;
  5. Тепер приступаємо до формування бутерброда. Для початку на хліб викладаємо суміш з авокадо і яйцем, акуратно розподіляємо по поверхні і злегка ущільнюємо;
  6. Другим шаром додаємо маринований лук;
  7. Печінка тріски нарізаємо на тонкі пластини і наступним шаром викладаємо;
  8. Зверху додаємо мариновані огірочки.

Для красивої подачі на тарілку викладаємо листя салату, і в ній подаємо чудові бутерброди. Приємного апетиту!

Закуска з печінкою тріски в тарталетках на святковий стіл

Незважаючи на презентабельний вигляд, такі бутерброди готуються неймовірно просто. Достатньо підготувати необхідні продукти і приступити до захоплюючого процесу.

Інгредієнти:

  • 1 банку тріски;
  • 2 яйця;
  • 1 цибулина;
  • 100 г солоних огірків;
  • Зелень;
  • 2 ст. л соку лимона;
  • 3 ст. л майонезу;
  • 12 тарталеток.

Приготування:

  1. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і збризкуємо його соком лимона. Залишаємо на кілька хвилин;
  2. Печінка перекладаємо в миску і розминаємо вилкою;
  3. Солоні огірки нарізаємо на невеликі шматочки і відправляємо до начинки;
  4. Попередньо відварюємо яйця. Коли вони охолонуть, то подрібнюємо на тертці і додаємо до решти продуктів разом з цибулею;
  5. У тарілку додаємо рубаний кріп, заправляємо майонезом і все гарненько перемішуємо;
  6. Тепер акуратно наповнюємо тарталетки салатом і викладаємо на красиве блюдо.

Таким чином, у кошичках ви можете подавати практично будь-які салати, які приготували до Нового року чи іншого свята.

Простий рецепт бутерброда з печінкою тріски на чорному хлібі

Пропоную вам ще один легкий варіант приготування дуже смачної закуски. Її можна готувати хоч кожен день, але і на святковому столі вона буде не зайвою.

Інгредієнти:

  • 1 банку печінки тріски;
  • Чорний хліб;
  • 50 мл майонезу;
  • 2 яйця;
  • Зелена цибуля;
  • Мелений чорний перець за бажанням.

Приготування:

  1. Чорний хліб ріжемо на трикутні шматочки. Обсмажуємо близько 2 хвилин з обох сторін і залишаємо остигати;
  2. Печінка, як правило, розминаємо за допомогою вилки прямо в мисці;
  3. Туди ж яйця натираємо, які заздалегідь відварюємо круто;
  4. При бажанні додаємо мелений перець, заправляємо майонезом і добре розмішуємо;
  5. Приготовану начинку намазуємо на обсмажені скибочки хліба і посипаємо рубаним зеленим луком.

Всього пару хвилин і закуску можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Звичайно, існує маса варіантів приготування бутербродів з печінкою тріски. Ви можете експериментувати з інгредієнтами і спеціями.